Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Senior Controller – Projects and Processes till DHL jobb i Stockholm på Meritmind

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Senior Controller – Projects and Processes till DHL på Meritmind

Senior Controller – Projects and Processes till DHL

Meritmind Stockholm, Stockholms län Heltid

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag – Förena människor, förbättra liv. Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Vi söker nu en driven Senior Controller till en nyinstiftad roll, som med inriktning mot projekt och processer kan driva utvecklingen vidare inom Finance och Controlling. Som Senior Controller har du ett övergripande processansvar och en koordinerande roll för processerna för finansiella kontroller, rapportering och budget för bolaget, som ett led i att skapa bättre beslutsunderlag.

DHL Freight Sverige omsätter ca 8 miljarder SEK per år och du kommer att ha en viktig roll inom ekonomifunktionen. Arbetet sker i nära samarbete så väl med CFO som med verksamheten, där du med ett flexibelt, lösningsorienterat och proaktivt synsätt kommer att bidra till företagets fortsatta framgång. Du kommer att vara medlem i Finance ledningsgrupp och rapportera till CFO.

Arbetsuppgifter och ansvar:

  • Generell support till CFO i finans- och controllingrelaterade uppgifter samt driva utveckling av koncept och processer inom ekonomi och controllingfunktionen
  • Ansvar för Business Case Analysisprocessen
  • Ansvarig för budget- och forecastprocessen
  • Koordinering av finansiella presentationer och viss rapportering
  • Arbetar i nära samarbete med CFO samt Business Controller för nordiskt kluster
  • Driver och koordinerar ad hoc analyser
  • Leder och koordinerar projekt inom controlling och ekonomi

Profil & Bakgrund:
Som person ser vi att du är en god kommunikatör, lagspelare och ledare samtidigt som du är noggrann och analytisk. Du trivs med eget ansvar och att verka affärsnära och du har en förmåga att upptäcka affärsmöjligheter samt utarbeta strategier för att nå dit. Du kommer att ha nytta av att ha ett kommersiellt perspektiv i ditt arbete och även av din förmåga att få inflytande och påverka på alla nivåer. Du trivs också i en högpresterande miljö och har en positiv och flexibel inställning till förändringar.

Du har relevant utbildning inom ekonomi och vi ser gärna att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom Controlling/Business Controlling. Du har en bred erfarenhet av att hantera resultat- och balansräkning samt är van att rapportera och presentera för verksamhet och seniora ledare. Har du erfarenhet inom transport- och logistikbranschen är det meriterande.

Vad erbjuder vi dig?
Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential – vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till branschvinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: REC-4109930