Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Senior Business Controller jobb i Stockholm på Future Value

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Senior Business Controller på Future Value

Senior Business Controller

Future Value Stockholm, Stockholms län Heltid

AFRY is a European leader in engineering, design, and advisory services, with a global reach. We accelerate the transition towards a sustainable society.

We are 16,000 devoted experts in infrastructure, industry, energy and digitalisation, creating sustainable solutions for generations to come. AFRY has a turnover of 20 billion SEK and is listed on NASDAQ Stockholm Exchange.

Making Future

Vi söker nu för AFRYs räkning en Senior Business Controller till affärsområdet Product & Software Engineering (PSE). PSE, med omsättning på ca 1,6 miljarder, tillhandahåller design- och teknikutveckling till kunder för att skapa deras framtida uppkopplade och hållbara produkter. Affärsområdet är i en stark tillväxtfas, där en ökad internationell affär, samt att ytterligare öka lönsamheten står på den strategiska agendan. I rollen som Senior Business Controller kommer du, utöver traditionell affärsuppföljning och rapportering, att vara en nyckelspelare i att stödja affärens strategiska utveckling ur ett finansiellt perspektiv.

I rollen får du ett stort ansvar att tillsammans med Affärsområdeschefen driva och utveckla affärsområdet. I detta arbete ingår även medverkan i affärsområdets ledningsgrupp samt delaktighet vid förvärvsprocesser i samband med due dilligence och integrationsarbete. Rollen innefattar dessutom ansvar för tre Controllers kopplade till verksamheten. Du kommer dessutom att agera bollplank för sektionschefer, till olika verksamhetsfunktioner, inom affärsområdet.

Vi söker dig som är civilekonom, civilingenjör eller motsvarande och har gedigen erfarenhet av liknande roller och arbetsuppgifter, gärna i internationell organisation. Du har god vana av att omvandla stora mängder data till konkreta beslutsunderlag och affärsstöd. Du har trivts som allra bäst i roller där du har fått arbeta proaktivt och tagit ett stort ägandeskap av att initiera och driva utvecklingsprojekt kopplat till verksamheten. Vidare är du både analytisk och kommunikativ där du har mycket goda kunskaper i Excel, svenska och engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  •  Uppföljning och analys av finansiella resultat, nyckeltal och avvikelsehantering.
  • Producera och kommunicera finansiella analyser/business case för att öka omsättning, lönsamhet och förbättra beslutsfattande i affären.
  • Identifiera aktiviteter och åtgärder som ökar verksamhetens performance, lönsamhet och kassaflöde
  • Ansvara för budget samt prognosarbetet inom flera affärssegment.
  • Ingå i ledningsgruppen för affärsområdet Product & Software Engineering
  • Stötta specifika projekt med ekonomisk expertis, hålla utbildningar, bolagsförvärv m.m.
  • Medverka vid implementering av nytt affärssystem

Du rapporterar till VP & Head of Business Area och med en streckad linje till divisionens VP & Head of Finance. Din placeringsort är Solna.

Vem är du?

Du är en nyfiken och prestigelös lagspelare samt trygg i din yrkesroll. Samtidigt har du en drivkraft av att fortsätta utvecklas och ett intresse av att utveckla våra arbetssätt och processer.

För att trivas i rollen behöver du vara resultatorienterad och ha förmågan att ta ägarskap av uppgifter och förmåga att driva dem självständigt. Du har en mycket god analytisk förmåga och kan kommunicera ekonomi till andra på ett pedagogiskt sätt.

Vi erbjuder

Vi söker dig som vill vara en del av AFRYSs framgångssaga. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.

AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle.

Om företaget

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering.

Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: futurevalue2007