Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Senior Arkitekt jobb i Stockholm på Unionen

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Senior Arkitekt på Unionen

Senior Arkitekt

Unionen Stockholm, Stockholms län Heltid


arbetsbeskrivning.

Vi söker en Senior Arkitekt med övergripande ledaransvar till Unionen

Är du senior arkitekt idag och vill ta ett större övergripande ledaransvar? Vill du arbeta i en självständig roll där du kan påverka och göra skillnad i Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Unionen har en prestigelös och välkomnande kultur samt ett dynamiskt arbetssätt och är mitt inne i en spännande digitaliseringsresa. Vill du vara en nyckelperson som är med och leder oss in i framtidens IT-arkitektur?

Bli en del av vårt team
Unionens huvudkontor ligger i moderna lokaler i Stockholm city och har en kultur som kännetecknas av ett rörligt och dynamiskt arbetssätt med möjligheter att ta initiativ och förverkliga idéer samt frihet att skapa sitt arbetssätt.
Du kommer att arbeta nära teamets arkitekter, som arbetar med lösningsimplementation, men du agerar inte själv i den tekniska implementationen. Teamet består idag av fem arkitekter som arbetar tillsammans i ett virtuellt arkitektteam som drivs av chefsarkitekten. Det virtuella teamet innebär att arkitekterna arbetar utifrån sitt kompetensområde och inte utifrån sin sektion. Vi är mitt inne i en spännande digitaliseringsresa där du i rollen som senior arkitekt blir en viktig förändringsledare och nyckelperson i att vara med och påverka utvecklingen av vår framtida IT-arkitektur.ansvarsområde.

Arbetsuppgifter
I rollen som senior arkitekt drivs du av att arbeta med arkitekturfrågor utifrån ett helhetsperspektiv med förmåga att väga in både verksamhets, -teknik och det ekonomiska perspektivet. En självklarhet för oss är att vi arbetar nära verksamheten för att säkerställa en hög nivå på våra lösningar och utvecklingsinitiativ. Just nu står vi inför en spännande utmaning kring att standardisera teknik och anpassa arbetssätt för att skapa en effektivare och organisationsgemensam arbetsmetodik. Arkitektur är en självklar del i utvecklingsprocessen, där du som senior arkitekt spelar en central roll tidigt i idéfasen och vid verksamhetsutveckling. Ditt ansvar blir att tolka verksamhetsbehov till relevanta IT-lösningar med hänsyn till gällande utvecklingsprocess, arkitekturella principer och målarkitektur. 

I uppdraget ingår att leda och vidareutveckla arkitekturprocessen samt utveckla arkitektur för en rad sorts lösningar i olika faser. Som senior arkitekt har du förmågan att kunna ta ett övergripande ledaransvar för leveransen. Du tar fram mål, strategier och roadmaps för att både supporta och styra verksamheten långsiktigt i samarbete med chefsarkitekten. Du tar fram beslutsunderlag vid arkitekturella vägval och i samarbete med sourcing manager tolkar du och etablerar strategiska leverantörers utsikter utifrån Unionens behov. Du definierar också viktiga tekniska initiativ i linje med Unionens strategi och mål samt supportar även den tekniska sidan med ramar för att säkerställa att utvecklingen av det tekniska landskapet går i linje med strategier. Du är drivande i att samla in, analysera och ta fram innovativa idéer och tekniker som kan användas i verksamheten. Som en del i detta får du en nyckelroll i Arkitektforum, som driver IT-enhetens arkitekturfunktion. Den säkerställer att Unionens tekniska landskap är relevant, håller god kvalitét och har en tydlig riktning. kvalifikationer.

Vi söker dig med
Vi tror att du har skaffat dig flera års erfarenhet som senior arkitekt, gärna med erfarenhet av att ta ett övergripande ledaransvar, från liknande roller där man jobbar i gränslandet mellan IT och verksamhet. Du har förmåga att bygga interna nätverk, kommunicera med seniora intressenter från verksamhet och IT-sidan och kan skapa handlingsplaner som förankras och etableras. Du kan visualisera målbilder och beskriva idéer och avsikter på ett begripligt sätt, utifrån både verksamhets- och teknikperspektiv gärna med förmåga att kunna planera och hålla i workshops.
Har du erfarenhet av infrastrukturnära arkitektur är det ett plus. En bonus är också erfarenhet av Microsofts standardplattformar för dokumenthantering och kundhantering.

I övrigt vill vi att du har en adekvat akademisk utbildning alternativt relevant erfarenhet samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person ser vi att du är prestigelös och teamorienterad samt uppskattar att arbeta långsiktigt med utveckling och förbättringsarbete. Du är strukturerad, lyhörd och trygg med att hantera människor på olika nivåer för att lyckas med din leverans. Du trivs i rollen som mentor och delar gärna med dig av kunskaper och insikter för att bidra till en kollektiv och konstruktiv kultur.

Vi erbjuder dig
Moderna lokaler med eget gym i Stockholms city och en kultur som kännetecknas av en prestigelös och välkomnande kultur samt ett dynamiskt arbetssätt med stora möjligheter att ta initiativ och förverkliga idéer.
Arbeta i Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund.
Goda tjänstepensions villkor och personalförmåner i en organisation där du kan utvecklas vidare.
En miljö där IT är en prioriterad fråga i ledningen samt ett nära samarbete med chefsarkitekten.
En roll där du får ta ett övergripande ledarskapsansvar och arbeta med arkitekturfrågor utifrån ett helhetsperspektiv.ansökan.

Välkommen med din ansökan!
Urval sker löpande och vi önskar din ansökan snarast dock senast 210823.
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad Technologies, för frågor om rollen kontakta ansvarig senior rekryteringskonsult Ulrika Morell, 076 899 54 78, [ Email address blocked ]

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 
Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Vi ser fram emot att höra från dig.

 

Rekommenderade jobb

Senior Arkitekt
Unionen Stockholm Heltid
Lösningsarkitekt till Dina Försäkring AB, placering Stockholm
Reperio Search Årsta Heltidsanställd
Miljö- och Hållbarhetsarkitekt till Sweco i Malmö!
Framtiden Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201349155