Jobbet Senior Accountant Västerås har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Senior Accountant Västerås publicerad av OKQ8 AB

Heltidsanställd
Västerås

Arbetsbeskrivning

Senior Accountant till OKQ8 AB i Västerås

arbetsbeskrivning.
OKQ8 Scandinavia förstärker redovisningsgruppen och söker en Senior Accountant. Med din kompetens och ditt driv blir du en av gruppens nyckelspelare med huvudansvar för OKQ8 AB. Du kommer också att bidra i processen med koncernredovisning som bollplank och backup.

Hos OKQ8 Scandinavia kommer din kompetens till sin rätta!

ansvarsområden.
Ditt huvudsakliga ansvarsområde i rollen som Senior Accountat är det övergripande ansvaret för huvudboken i OKQ8 AB. Du är den som säkerställer att externa regelverk och interna policys efterlevs, att periodboksluten håller hög kvalitet och att de upprättas enligt tidplan. Du förväntas inte ha alla detaljerna men du vet vem eller vilka som har det. Att upprätta bokföringsorder eller stämma av konton ingår– antingen gör du det som en del i ditt arbete eller så ser du till att det sker genom andra avdelningar om det finns skäl till det.

I din roll kommer du att arbeta med relevanta delar av årsredovisningen för både moderbolag och koncern. En viktig del är att bidra med dina kunskaper i koncernredovisning som ett stöd till ordinarie befattningshavare samt att du kan agera backup vid behov. I det ansvaret ingår att vara delaktig i bolagets fortsatta expansion och bidra med arbete vid upprättande av förvärvsanalyser och värderingsfrågor i samband med företagsförvärv.

Vi ser att du har vanan av att arbeta proaktivt och att du implementerar analys som en del av det löpande arbetet. Genom att lyfta blicken kommer du att bidra till en effektivare bokslutsprocess och snabbare rapportering. Tillsammans med övriga delar av bolaget kommer du att delta i utredningsarbete och utvecklingsprojekt.

Som huvudansvarig för OKQ8 AB kommer du att vara kontaktpersonen ut mot övriga koncernen och exponeras för komplicerade samt enklare redovisningsfrågor. Som ett led i kvalitetsarbetet kommer du också att vara mottagare av frågeställningar och synpunkter från internrevisorerna och du har dialog med bolagets externa revisorer. Du kommer att arbeta från vårt kontor i centrala Västerås, beläget cirka 5 minuters promenad från tågstationen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

 • Huvudboksansvarig OKQ8 AB
 • Säkerställa att huvudboken uppfyller interna redovisningspolicies samt externa regelverk
 • Att periodbokslut är korrekt och upprättat i enlighet med tidplan
 • Årsredovisning för moderbolag och koncern (relevanta delar)
 • Stöd i koncernredovisningsfrågor till ordinarie befattningshavare samt backup till densamma, förvärvsanalyser, värderingsfrågor
 • Delta i samt driva utvecklingsprojekt
 • Momsredovisning för OKQ8 AB
 • Proaktivt analysera och verka för en arbetsprocess som möjliggör en snabbare rapportering
 • Kontakt med interna och extern revisorer
 • Kontakt och stöd mot övriga bolaget i redovisningsfrågor gällande OKQ8 AB, redovisningsfrågor (t ex värderingar, flöden, avsättningar, regeltolkning och applicering)
kvalifikationer.
Vi söker dig med en högskole- eller universitetsutbildning. Du har arbetat med kvalificerad redovisning i ca 10 år och är det dessutom från detaljhandeln eller internationell industri så är det meriterande. Bokslutssjälvständig är du och du har goda kunskaper i koncernredovisning. Givetvis kan du svenska redovisningsregelverk men du har också erfarenhet av IFRS. Med OKQ8:s transaktionsrika flöden är det viktigt att du kan hantera stora datamängder i Excel, Pivot-tabeller och formler. Givetvis är du flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

De system vi arbetar i är Aaro, Balancer, Microsoft AX, Kapell/Kapego, Cognos och Microsoft Office.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är operativ och trivs i en förvaltande roll samtidigt som du förstår vikten av ständig utveckling och förbättring. I ditt uppgiftsorienterade förhållningssätt så är du analytiskt och fokuserad. Du är en följsam lagspelare som är både kommunikativ och prestigelös. Du har självklart ett bra ordningssinne och en hög etisk kompass.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

ansökan.
Sista ansökningsdag: 2019-08-20, ansökan sker via www.randstad.se/finance

För information: I denna process samarbetar OKQ8 Scandinavia med Randstad Finance. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Fredrik Patcha, på telefonnummer 070-368 18 82 eller fredrik.patcha@randstad.se.

vi erbjuder.
Livet med OKQ8 Scandinavia

 • Modiga ledare - Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.
 • Flexibelt arbetsliv - Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.
 • Familj och fritid - En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående och ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.
 • Utveckling och talang - Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.
OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

om OKQ8.
OKQ8 Scandinavia utgörs av OKQ8 i Sverige och Q8 i Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5000 anställda. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Våra medarbetare vet att varje individuell insats bidrar till att vi tillsammans kan göra skillnad. Vi strävar efter att vara nära affären och skapa ständiga förbättringar genom enkelhet och välinformerade beslut. Genom våra värderingar Öppen och ärlig, Kundfokus, Kompetens, Snabbt och smidigt som ledstjärnor i vårt dagliga arbete kan vi växa och utvecklas. Med cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden tillhandahåller vi produkter och tjänster för människor i rörelse – nu och i framtiden.

Referens

201235175

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till