Jobbet Scanflex Healthcare - Q&R Manager har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Scanflex Healthcare - Q&R Manager publicerad av Scanflex Healthcare

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Scanflex Healthcare-gruppen utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer globalt mobila, intra-operativa tvåplans röntgenmaskiner för ortopedisk kirurgi, bentäthetsmätare med en unik röntgen- och laserteknologi, mätinstrument för användning inom strålterapi, samt strålskyddskläder till personalen i sjukvården. Gruppens egenutvecklade Biplanar-koncept och DXL Calscan produkt är båda unika i världen och har under decennier skapat sig nischer inom ortopedi. Strålskydden är marknadsledande med sin höga kvalitet. Bolagen Swemacimaging, Demetech och Scanflex Medical ingår i gruppen och är baserade i Täby, alldeles norr om Stockholm. Läs mer på www.scanflexhealthcare.com

Bakgrund

Scanflex Healthcare gruppen består av tre bolag, Swemacimaging, Demetech och Scanflex Medical, vart och ett starkt specialiserat och ledande inom sin nisch.

Swemac imaging tillhandahållerapplikationer och lösningar som togs fram av ingenjörer på SAAB Aerospace för över 30 år sedan. Med samma typ av teknisk skicklighet och ingenjörskonst som behövdes vid byggandet av komplexa jetplan skapades grunden för applikationerna Swemacimaging säljer idag.

Företaget förser sjukhus och vårdinrättningar över hela världen med sina applikationer och lösningar för medicinsk bildbehandling, vilket öppnar för kirurgiska möjligheter utöver traditionella konventioner. 

Demetech utvecklar, tillverkar och marknadsför system för diagnostik och tidig prediktion av osteoporos. Demetech är lokaliserat i Sverige och startades 1996. Dual X-ray and Laser, vanligen kallad DXL, uppfanns av ett team bestående av svenska läkare, forskare och ingenjörer. Demetech's DXL Calscan instrument är det första och enda instrumentet baserat på denna teknologi. 

Scanflex Medical utvecklar och tillverkar strålskyddskläder som säljs på hela världsmarknaden. Produkterna kännetecknas av innovativ design, hög bekvämlighet för användarna samt hög kvalitet. Tillverkning sker i egna ateljéer i Sverige och Schweiz. Bolaget har funnits på marknaden i mer än ett kvarts sekel och är idag en av de ledande leverantörerna i världen inom personlig strålskyddsutrustning.

För att kunna fortsätta satsningen på nya produkter och lösningar inom alla dessa tre bolag söker vi nu en Q&R Manager med fokus på MDD/MDR och ISO 13485. 
 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att du ansvarar och leder arbetet med att upprätthålla de kvalitets- och regulatoriska ledningssystem som företagen innehar. Huvudsakliga arbetsuppgiften är att stödja, underhålla och utveckla företagens ledningssystem gentemot tillverkning och utveckling i enlighet med gällande certifieringar och lagstiftning: exempelvis ISO-13485, MDD/MDR.

Du kommer även att arbeta med ansökningar, audits, CAPA, sitter med i utvecklings- och förändringsprojekt m.m. Du arbetar nära företagsledning och övriga organisationen i syfte att utveckla kvalitetsarbetet och compliance-frågor. Du är en viktig spelare för att skapa tydlighet och positionera företaget som en internationell leverantör av kvalificerade medicintekniska produkter och lösningar.

Specifika uppgifter och ansvarsområden som ingår i rollen är bland annat:

  • Att utveckla och säkra arbetet med företagets certifieringar
  • Driva verifiering och valideringsarbete
  • Följa utvecklingen av för företaget centrala regelverk och standarder
  • Leda arbetet vid interna och externa revisioner                                      
  • Att bevaka och upprätthålla standarder och riskbedömningar
  • Samverka med kunder och leverantörer i kvalitetsfrågor

Din profil

Vi söker vi dig som har:

• Relevant högskoleexamen

• Erfarenhet av compliance och kvalitetsarbete från liknande verksamhet inom medicinsk teknik

Du har ett stort intresse för att arbeta verksamhetsnära och tillsammans med verksamheten utveckla den. Samtidigt har du förståelse för lednings- och styrningsarbete på företagsnivå. Du har ett strukturerat, metodiskt och långsiktigt arbetssätt.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är flexibel och kommunikativ. Du trivs med att bygga förtroendefulla relationer. Du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl muntligt som skriftligt och dina svenskkunskaper är på professionell nivå.
 

Övrigt

Placering: Täby

Urval och intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

I denna tjänst samarbetar Scanflex Healthcare och dotterbolagen med Kandidathuset AB. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Sebastian Törnquist, frida.eklund@kandidathuset.se

Referens

109522

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till