Jobbet Saint-Gobain Weber - WCM & QEHS Manager har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Saint-Gobain Weber - WCM & QEHS Manager publicerad av Weber

Jobbet utgår om 7 dagar
Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Weber har en marknadsledande ställning inom mineralbaserade byggprodukter på den svenska marknaden. Weber utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och system för bygg och anläggning inom mur- och puts, golvavjämning, betong, plattsättning/tätskikt samt Leca® lättklinker, -block, -husgrunder och -element. www.weber.se Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER, Leca® och Weber. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med ca 190 000 anställda. I Sverige bidrar drygt 800 anställda till en omsättning på ca 3 miljarder SEK.

Befattningsbeskrivning

Som WCM & QEHS Manager erbjuds du en bred och utmanande roll där du leder företagets arbete inom WCM, kvalitet, miljö, hälsa och säkerhet. 
 
Du kommer att ansvara för implementering och uppföljning av arbetsprocesser för ledningssystemen och inom WCMs programmet samt aktivt arbeta för att ständigt förbättra organisationskulturen för att skapa engagemang kring dessa frågor. Du följer upp QEHS-prestanda och initierar aktiviteter och projekt för att nå uppsatta mål.
 
Du kommer i din roll att fokusera på WCM och kvalitetsledning och i ditt team ingår tre EHS partners med fokus på att stödja och arbeta med ledningssystemen inom miljö, hälsa och säkerhet. 
 
I rollen tar du aktivt ansvar för att leda ditt team och engagera dem i deras arbete. Teamet ansvarar för myndighetskontakter och utgör organisationens kunskapsresurs inom området. Det innebär att hålla sig uppdaterad och bevaka lagar och föreskrifter för att kunna ge råd och stöd till verksamheten. 
 
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat: 
 
 • Leda och utveckla WCM QEHS-teamet och deras arbete inom WCM, kvalitet, hälsa, miljö och säkerhet 
 • Upprätthålla och utveckla nuvarande ledningssystem 
 • Som ledare engagera, leda och utveckla din personal
 • Initiera och driva WCM arbetet inom Weber
 • Stödja och coacha chefer och deras team så att de når uppsatta mål inom WCM programmet.
 • Tillsammans med linjeorganisationen, etablera och implementera ständiga förbättringar och ‘best practice‘ för arbetet inom Weber.
 
Önskvärd profil 
 
Rätt kandidat har relevant akademisk utbildning och ett några års erfarenhet av kvalificerat arbete inom WCM/LEAN och ledningssystem. Meriterande är erfarenhet av hälsa, miljö och säkerhet men det är inget krav med specifik erfarenhet från dessa områden. Vi ser gärna att din bakgrund är från process-eller tillverkningsindustri där du arbetat både strategiskt och operativt med liknande frågor. Har du kunskap och tidigare erfarenhet av chefs-/ledaruppdrag ses detta som meriterande.
 
Som person har du en god kommunikationsförmåga, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du är resultatfokuserad, initiativtagande och har förmågan att se vad som behöver göras för att nå målet. 
 
Tjänsten kräver att du arbetar självständigt och strukturerat med god förmåga att engagera andra. 
 
Specifika önskemål och krav 
 
 • Relevant akademisk utbildning 
 • Erfarenhet av kvalificerat förändringsarbete inom WCM/Lean/TPM program.
 • Erfarenhet av och kunskap inom QEHS är starkt meriterande
 • God kommunikationsförmåga
 • Ledarerfarenhet och förmåga att engagera andra
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift 
 • Driven och resultatorienterad 

Placering

Tullinge, Riksten men annan placeringsort kan diskuteras
 

Rapportering

Du rapporterar till Industrial Director, Weber


Övrigt 
 
I denna rekrytering samarbetar Saint-Gobain Sweden AB, Weber med Kandidathuset. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult, Mats Johansson, mats.johansson@kandidathuset.se
 
Vi välkomnar ansökningar från alla personer oavsett ålder, trosuppfattning, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet eller etnisk bakgrund.

Referens

109532

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till