Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Säkerhetsstrateg till Räddningstjänsten Storgöteborg jobb i Göteborg på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Säkerhetsstrateg till Räddningstjänsten Storgöteborg på Randstad AB

Säkerhetsstrateg till Räddningstjänsten Storgöteborg

Randstad AB Göteborg, Västra Götalands län Heltid


arbetsbeskrivning.

Lockas du av att ha ett samhällsviktigt uppdrag? Vill du följa samhällets förändrade hotbild och se till att RSG:s säkerhetsnivå följer utvecklingen? Har du en pedagogisk styrka i form av att få med dig organisationen, öka säkerhetsmedvetandet och skapa engagemang för säkerhetsarbetet utifrån identifierade behov? Då tycker vi att du ska visa ditt intresse för denna roll. 

Välkommen med din ansökan till en verksamhet som erbjuder dig en spännande tjänst och en utvecklande arbetsplats.


ansvarsområde.

I rollen som Säkerhetsstrateg kommer du arbeta både strategiskt och operativt. Du kommer identifiera brister och sårbarheter inom säkerhetsområdet med fokus på informationssäkerhet. Utöver det kommer du även identifiera verksamhetens behov och därefter ta fram åtgärdsförslag. Med fokus på informationssäkerhet ansvarar du för att arbeta med och följa upp utförda kontroller, uppdrag och revisioner inom säkerhet och säkerhetsskyddsområdet. Som Säkerhetsstrateg kommer du att bistå styrelsen, ledningen, säkerhetschefen och övriga i organisationen inom säkerhetsområdet. Vidare kommer du, tillsammans med säkerhetsskyddschef, svara för att RSG:s säkerhet och säkerhetsskydd är på en fastställd nivå. Du kommer i din roll utföra säkerhetsskyddsanalyser, identifiera och implementera säkerhetsskyddsåtgärder i samråd med säkerhetsskyddschef och andra intressenter.


arbetstider.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är heltid på dagtid (40 timmar/vecka). Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy och i samarbete med vår företagshälsa, liksom ett säkerhetssamtal då tjänsten är säkerhetsklassad. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap. 


kvalifikationer.

För att lyckas och trivas i rollen som säkerhetsstrateg med inriktning informationssäkerhet ska du ha flerårig relevant erfarenhet av att självständigt driva utveckling inom ditt arbetsområde tillsammans med andra och även samverka med andra aktörer. Vi ser det som självklart att du har ett stort intresse för säkerhet, säkerhetsskydd och beredskapsfrågor. I din roll ska du ha ett engagemang och intresse för ledarskap. Du ska ha en förmåga att omsätta styrdokument i praktisk verksamhet.

I rollen som Säkerhetsstrateg behöver du även ha:

• högskoleexamen inom säkerhets- och informationssäkerhetsområdet eller motsvarande enligt vår bedömning.
• b-körkort
• minst 5 års erfarenhet av säkerhetsområdet
• svenska och engelska i tal och skrift
• erfarenhet av offentlig verksamhet
• Behärska Officepaketet

Det är därutöver meriterande med:
 - Kunskap om och erfarenhet av relevanta externa regelverk, såsom GDPR och NIS samt standarder inom området, företrädesvis ISO 27000-serien 
- Kunskap om och erfarenhet av säkerhetsskydd 
- Relevanta personliga certifieringar inom området, företrädesvis CISM och/eller CRIS

Är du vidareutbildad inom säkerhetsskydd och IT är det också meriterande. Likaså om du har tidigare erfarenhet av strategiskt arbete inom samhällsviktig verksamhet. Har du erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet är även det meriterande.

Som person är du strukturerad, med hög initiativförmåga att hitta lösningar och nå mål.  Du har en god samarbetsförmåga och trivs såväl med att arbeta självständigt som i nära samarbete med andra. Det är viktigt att du har en analytisk förmåga vilket innebär att kunna se strukturer och sammanhang men det är också en kommunikativ roll där det är viktigt att du är både pedagogisk, kommunikativ och tydlig för att nå fram till mottagaren. Rollen kräver också att du är flexibel som person.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


ansökan.

Välkommen att söka tjänsten senast den 25 oktober, urval och intervjuer kommer att ske löpande. 
För information: kontakta rekryteringskonsult Tomas Köhler, [ Email address blocked ]  

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201355638