Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Säkerhets- och beredskapsstrateg till Täby kommun jobb i Stockholm på Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Säkerhets- och beredskapsstrateg till Täby kommun på Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Säkerhets- och beredskapsstrateg till Täby kommun

Jurek Rekrytering & Bemanning AB Stockholm, Stockholms län Heltid


Om Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.Arbetsbeskrivning

I rollen som säkerhets- och beredskapsstrateg handlar den största delen av arbetet om att leda och utveckla kommunens krisarbete och arbetet med civilt försvar. Du kommer att fungera som kommunens expert inom området. Utöver arbetet med att planera, genomföra och utvärdera kris- och samverkansövningar på lokal, regional och eller nationell nivå, ansvarar rollen också för att stödja krisorganisationen operativt. I rollen ingår även att fungera som kommunens biträdande säkerhetsskyddschef.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

• Utforma krishanterings- och krisberedskapsplaner samt uppdatera dessa kontinuerligt.
• Planera och genomföra utbildningar och övningar inom kris- och beredskapsområdet.
• Initiera och genomför risk- och sårbarhetsanalyser samt upprätta handlingsplaner.
• Utveckla kommunens arbete med civilt försvar.
• Utveckla kommunens organisation för Tjänsteman i Beredskap
• Delta och utveckla befintliga regionala och lokala nätverk för frågorna.

Rollen är placerad på enheten för Trygghet och säkerhet som ligger under kommunledningskontoret, och du rapporterar till Trygghets- och säkerhetschefen.Kvalifikationer

Vi söker dig med en för tjänsten relevant högskoleutbildning eller erfarenhet inom området som arbetsgivaren finner likvärdig. Tidigare vana av strategiska arbetsuppgifter inom krisberedskap.
Du som person behöver vara analytisk, strategisk och organiserad. Du har en förmåga att skapa och se sammanhang och lösa komplexa frågor. Samtidigt är du en relationsbyggande person med en god social förmåga. Du kan på ett tryggt sätt kommunicera och skapa förståelse och acceptans för säkerhetsfrågorna, vilket är viktigt för rollen. Du har ett prestigelöst förhållningsätt i de olika sammanhang du ställs inför.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med krisberedskap och/eller säkerhetsskydd i en politiskt styrd organisation. Har du arbetat med operativ krishantering/krisledning i någon form av beredskapsfunktion är det också meriterande för tjänsten. Har du även kunskap om lagar och regler kring kommuners beredskapsarbete i samband med höjd beredskap, ses detta som något positivt. Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och du kan komma att ingå i beredskapstjänst.

Varmt välkommen med din ansökan!Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 2021-12-02, men kom gärna in med din ansökan redan idag. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck via mail: [ Link removed ]  eller på telefon 073 70 771 70.


 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: BAAF3E61F92346E4840B77268B2771B1