Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Risk Manager till Sandvik Materials Technology job in Sandviken at Meritmind

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Risk Manager till Sandvik Materials Technology på Meritmind

Risk Manager till Sandvik Materials Technology

Meritmind Sandviken, Gävleborgs län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Har du arbetat med intern kontroll och riskhanteringsfrågor? Vi på Tube, som är en division inom Sandvik Materials Technology, söker en Risk Manager på konsoliderad affärsområdesnivå, en ny tjänst som innebär stort ansvar och möjlighet att påverka. Det här är en spännande roll för dig som vill verka såväl lokalt som internationellt, där vi söker dig som kan skapa en effektiv Risk Managementprocess som inte bara uppfyller regelverk och lagkrav utan som även skapar mervärde.

Sandvik Materials Technology (SMT), som idag är ett affärsområde inom Sandvik, kommer efter den planerade noteringen på Nasdaq Stockholmsbörsen 2022 att vara en industrikoncern med en omsättning på ca 15 miljarder och med ca 50 dotterbolag i 30 länder. Sandvik Materials Technology är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. Tube är vår största division och har ca 4400 medarbetare och en omsättning på ca 11 miljarder.

Ansvarsområden:
Tjänsten som Risk Manager innefattar alla typer av risker, med tyngd framför allt inom intern kontroll. Huvudfokus kommer att vara att fortsätta utveckla SMT:s ramverk gällande risker och ”way of working” för Tube-organisationen.

Nya arbetssätt inom Compliance är under uppbyggnad och kommer att implementeras och koordineras av den nya Risk Managern. Med den nya rollen vill man samla allt som har med risk att göra under en funktion, som även kommer ha en koordinerande roll för policyer och ERM inkl loss prevention (kommersiell & teknologisk risk).

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för SMT Tube:s ramverk inom alla förekommande risker
  • Utveckla strukturer och arbetssätt för att hantera risker på olika nivåer i organisationen
  • Löpande utveckla processer kring riskhantering inom organisationen
  • Löpande utveckla kontrollbeskrivningar kopplat till internkontroll och säkerställa att kontrollerna speglar arbetssätt och att de efterlevs
  • Ansvara för den interna revisionsprocessen och kommunicera granskningsresultat, analys och rekommendationer till ledning samt återkoppla till verksamheten
  • Bevaka och analysera nya regler och lagstiftning samt vid behov hjälpa till att utbilda i nya regelverk och bistå med hjälp vid implementering


Kvalifikationer och erfarenhet:
Till rollen som Risk Manager ser vi dig med akademisk examen inom ekonomi, juridik eller som ingenjör och flerårig erfarenhet av en liknande roll, gärna inom intern kontroll, på större bolag som verkar internationellt inom process och produktionsindustrin. Har du erfarenhet från projektledning och/eller ledarerfarenhet ser vi det som meriterande. Eftersom SMT har dotterbolag världen över måste kommunikationsförmågan på engelska vara utmärkt, både muntligt och skriftligt. Även goda kunskaper i svenska krävs.

Personliga egenskaper:
För att fungera väl i rollen som Risk Manager behöver man vara lyhörd, stöttande och inlyssnande. Rollen kräver också att man är noggrann, strukturerad och drivande, men det är viktigt att vara service-minded och hands-on i sin approach och stötta hela vägen till regelefterlevnad. Man behöver förstå affären och dess olika processer, samt kunna skapa kontroller som fungerar även praktiskt. I övrigt kräver rollen att man är pedagogisk och har god kommunikativ förmåga då man kommer att ha många kontaktytor, både internt och internationellt, samt på olika nivåer i organisationen.

Tjänsten innefattar en viss del resor.

Placeringsort: Sandviken


Om Tube Divisionen:
Tube Divisionen, inom Sandvik Materials Technology, är en världsledande tillverkare av stång, billet, blooms och sömlösa rör i ett omfattande program av rostfria stål, nickellegeringar, titan, zirkonium och andra avancerade material.

Vi verkar på marknader som kemisk och petrokemisk industri, olja och gas och energisektorn. Våra produkter och tjänster bidrar till våra kunders produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och i partnerskap med våra kunder strävar vi efter att möta framtidens utmaningar.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25:e juni 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!Sökord: 'Risk Manager', 'Risk', 'Manager'
 

Rekommenderade färdigheter

Vi (Textredigeringsprogram)
Svenska (Undervisning)
Juridik
Titan (Flygplansteknik)
Titan (Tandteknik)
Titan (Svetsning)

Rekommenderade jobb

Risk Manager till Sandvik Materials Technology
Meritmind Sandviken Heltidsanställd
administratör midroc alucrom, gävle
Midroc Alucrom AB Gävleborgs län - Gävle Deltidsanställd
Ej angett
Säljare Blomsterlandet, Borlänge
Retail Knowledge Dalarnas län - Borlänge Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: REC-4109381