Jobbet RISE Safety Fire Research söker gruppchefer branddynamik - materialprovning har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat
Untitled Document
RISE Safety Fire Research söker gruppchefer branddynamik - materialprovning

RISE SAFETY - Fire Research arbetar med forskning, säkerhetsteknisk dimensionering och provning inom brand och riskhantering. Vi är drygt 130 medarbetare lokaliserade till olika platser i Sverige med centrum i Borås och ett dotterbolag i Trondheim, Norge. På RISE jobbar mer än 2200 medarbetare på olika sätt med forskning och teknik som gör nytta för samhället. Vi drivs av kreativitet, kunskap och samverkan för att uppnå vår mission - accelerating innovation.

Sektionen utför ett hundratal olika provningsmetoder. Vi utför klassificering av produkter enligt nationella och internationella regelsystem. Forskning inom området rör brand i byggnadsmaterial, inredning (möbler och bäddar) lätta material i fartyg och brand i fordon t.ex. tåg och bussar. Bland våra uppdragsgivare finns nationell och internationell industri, EU-kommissionen, myndigheter och industrigrupper.

Vår sektion befinner sig i en expansiv fas och till kontoret i Borås söker vi nu två gruppchefer som vill vara med och leda och utveckla provnings- och forskningsverksamheten kring materials brandegenskaper och därmed bidra till ökad brandsäkerhet.

Som gruppchef på våra materiallabb har du personalansvar för en grupp bestående av tekniker, projektledare och forskare, totalt 12-15 personer i dagsläget. Du leder den dagliga verksamheten och stöttar planeringen så att verksamheten löper effektivt.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Personalansvar - utveckling av medarbetare, rutiner och arbetssätt samt rekrytering.
  • Tekniskt ansvar - granskning av rapporter, säkerställa att vårt arbete utförs i enlighet med gällande standarder och rutiner i vårt ledningssystem.
  • Arbetsmiljöansvar - leda arbetet med såväl fysisk som psykosocial arbetsmiljö i gruppen.

Utöver de huvudsakliga ansvarsområdena ovan kommer du i viss utsträckning även att driva egna projekt, söka forskningsfinansiering, medverka i kvalitetsarbete mm.

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning, förmodligen en ingenjörsexamen och yrkeserfarenhet inom t.ex. provning, verifiering, kvalitet. Erfarenhet från brandteknisk provning och forskning är meriterande. Tidigare erfarenhet från ledande befattning är meriterande men inget krav. Du har en mycket god IT-vana och är van att själv dagligen använda Office-paketet samt olika affärssystem. Du behärskar både svenska och engelska, i tal och skrift.

Vi söker dig som med ett genuint intresse både för teknik och andra människor. Du behöver ha en god förmåga att sätta dig in i detaljerade, tekniska frågeställningar och samtidigt skapa ett gott klimat för samverkan och goda relationer både inom gruppen och med övriga grupper inom Fire Research. Eftersom verksamheten växer och utvecklas behöver du ha förmågan att leda och anpassa verksamheten till behov som kontinuerligt utvecklas.

Du som börjar här kommer att få ett samhällsviktigt uppdrag och ett mångsidigt arbete med mycket engagerade och kompetenta kollegor.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Michael Rahm. Sista ansökningsdag är den 17:e december 2017. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, e-post linda.ikatti(a)ri.se och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21, e-post lazaros.tsantaridis(a)ri.se