Jobbet Rikshem söker Transaktionschef har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Rikshem söker Transaktionschef publicerad av ogunsen executive search

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF och är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag med ett totalt fastighetsvärde om 49 Mdr. Vi erbjuder bostäder och samhällsfastigheter på utvalda orter från norra till södra Sverige med hållbarhet i fokus. Rikshems verksamhet ska vara långsiktigt hållbar ur ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv. För oss är det viktigt att kombinera affärsmässighet med samhällsansvar och det vi gör genom konkreta och mätbara insatser. På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden DNA. Drivande, Närvarande och Ansvarstagande. Som arbetsgivare kännetecknas vi av en dynamisk miljö och korta beslutsvägar. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang.

Läs mer på www.rikshem.se

Arbetsbeskrivning

Som Transaktionschef ansvarar du för att leda och fördela arbetet för Transaktionsavdelningen, bestående av fem medarbetare. Arbetet innebär ett stort strategiskt ansvar för vår aktiva portföljförvaltning. Vidare har du operativt ansvar för avdelningens arbete gällande affärsutveckling, transaktion, värdering och analyser.  Arbetet innefattar även styrelsearbete i några av Rikshems Joint Ventures.

Du ansvarar för avdelningens levererade beslutsunderlag till VD och styrelse och vid behov är du även föredragande i styrelse vid större transaktioner och affärsbeslut.  Avdelningen har ett tätt samarbete med bolagets interna funktioner såsom exempelvis juridik, fastighetsutveckling, projekt och förvaltning samt externa kontakter såsom köp- och säljrådgivare samt jurister.  Rollen är offensiv och arbetsdagarna varierande där intensiva perioder förekommer i samband med affärers slutskeden. Rollen tillhör affärs- och hållbarhetsutveckling och du ingår därmed i affärsledningsgruppen. Du rapporterar direkt till Chefen för Affärs- och Hållbarhetsutveckling.

Rollen innebär att du arbetar nationellt, därav förekommer resor. Placering är på huvudkontoret på Vasagatan i Stockholm.

Kvalifikationer

Du är civilekonom eller civilingenjör samt har arbetat eller arbetar troligtvis med transaktion- och affärsfrågor. Du har stor erfarenhet av fastighetsbranschen och därmed att brett kontaktnät.  Det är meriterande om du har arbetat med bostäder och/eller samhällsfastigheter. Du är en van och trygg ledare och trivs med värderingsstyrt ledarskap. Du har erfarenhet av att vara föredragande i beslutsforum som tex. i styrelse.

Egenskaper

I affärer ställs stora krav på snabb, kreativ och flexibel problemlösning där du är drivande. Du är närvarande och prestigelös i ditt ledarskap och drivs av utmaningar. Vid hög arbetsbelastning har du en förmåga att prioritera utan att brista i kvalitet och säkerställande av korrekta underlag och beslut. Vidare ställer rollen krav på att du har en god analytisk förmåga samt stort eget initiativtagande.

Eftersom du kommer ha många kontaktytor såväl internt som externt är det viktigt att du har god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du är en relationsbyggare och en trygg ledare som är bra på att coacha och utveckla dina medarbetare.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Rikshem med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Research konsult Malin Söhr på malin.sohr@ogunsen.se.

Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se, gå in under flik publika uppdrag. Sista ansökningsdag är 18 augusti 2019. Vänligen notera att processen samt urval påbörjas tidigast den 5 augusti.

Alla ansökningar och kontaktuppgifter behandlas konfidentiellt och enligt GDPR.

Referens

teamtailor-254282-102039

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till