Jobbet Förskolepedagog, Helsingborg har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Förskolepedagog, Helsingborg publicerad av Föräldrakooperativet Fortuna

Full-Time
Rydebäck

Arbetsbeskrivningarbetsbeskrivning.

Kom och jobba hos oss som Verksamhetschef/Förskolepedagog och var en del i vår förskola som präglas av ledorden Trygghet, Kunskap och Glädje! Våra pedagoger är det viktigaste vi har och vi är enormt stolta över dem! Med rätt medarbetare kan vi bibehålla och vidareutveckla den trygga och kreativa miljö som vi vill ha för våra barn. Som ett föräldrakooperativ, är vi föräldrar arbetsgivare, men det är våra medarbetare som har kunskapen om hur en förskola ska bedrivas och därför är det av största vikt att hitta kunniga, engagerade och pålitliga pedagoger som har samma mål som oss. 

Fortuna Förskola är ett föräldrakooperativ som ligger i Rydebäck, i Helsingborgs kommun. Förskolan är uppdelad på två avdelningar och har tillsammans totalt 25 barn som mest. Verksamheten bedrivs i vacker miljö med tillgång till en stor trädgård. Vi utnyttjar flitigt våra fina omgivningar med promenader till stranden, besöker olika lekplatser, biblioteket och grönytor i närheten. Vi visar gärna barnen olika miljöer för att bidra till upptäckarlust och gör därför även ofta utflykter till platser utanför Rydebäck.


ansvarsområde.

Nu söker vi en operativ Verksamhetschef, där tjänsten är fördelad mellan 20 % administrativt arbete och 80 % arbete som pedagog i verksamheten. Du får möjlighet att samarbeta i arbetslag där vi planerar, genomför, utvärderar och utvecklas gemensamt. Vi värdesätter ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och att du tar egna initiativ för att tillsammans med dina medarbetare utveckla den pedagogiska verksamheten.

Som Verksamhetschef leder du det pedagogiska arbetet och säkerställer en trygg och utvecklande verksamhet. Uppdraget innebär att du ansvarar för personal-, arbetsmiljö-, lokal- och verksamhetsfrågor i samråd med styrelsen. Du får stor del i att bidra till att bibehålla en förskola med nöjda barn, medarbetare och föräldrar.

Du leder och fördelar arbetet och har ett övergripande ansvar för att förskolans utbildning utvecklas och bedrivs i enlighet med skollagen och inom givna budgetramar. För att kvalitetssäkra vår verksamhet använder vi oss av pedagogisk dokumentation, reflektion, diskussioner och kompetensutveckling. Du som Verksamhetschef, samarbetar med och svarar till styrelsen som består av föräldrar. En del av tjänsten är att cirka en kväll per månad delta i styrelsemöten, för att informera om verksamheten och vara konsultativ i dess utveckling.

Vi önskar ett närvarande och tryggt ledarskap för våra kunniga pedagoger, där de blir sedda, delaktiga och får utnyttja sin potential i att planera, bedriva och utveckla verksamheten på bästa sätt. Vi vill att vår arbetsmiljö ska präglas av arbetsglädje och att ledarskapet ska bygga på ett ömsesidigt förtroende för att alla vill bidra med kunskap och engagemang till förskolan. Vår strävan är att utveckla och anpassa vår miljö utifrån barnets behov. Vår förskola lägger stor vikt vid bemötande, varje barn möts där det befinner sig just den dagen och vi ser alla barn som kompetenta, nyfikna och fulla av lust att upptäcka och lära.

Förskolan erbjuder förmånliga arbetstider, måltider under arbetstid, friskvårdsbidrag samt inte minst härliga barn, arbetskamrater och föräldrar.


arbetstider.

Omfattning: Heltid, tillsvidare med sex månaders provanställning

Arbetsort: Rydebäck, Helsingborgs kommun

Övrigt: För att kunna erbjudas tjänst inom skola och barnomsorg krävs uppvisande av utdrag ur belastningsregister


kvalifikationer.

Vi söker dig som har nedanstående erfarenheter med dig:
• Pedagogisk högskoleutbildning, med förskollärar- eller lärarlegitimation
• Minimum fem års arbetslivserfarenhet i pedagogisk verksamhet
• Mycket god kunskap om relevanta lagar, styrdokument, regler inom skolvärlden 
• Svenska språket behärskar du i tal och skrift. 
• Vi ser även att du har god datorvana. 
• För att vara en kandidat till tjänsten behöver du ha en vilja att genomföra rektorsutbildningen i framtiden, bekostat av förskolan

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som chef och om du har påbörjat eller avslutat verksamhetschefsutbildningen. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i ett kooperativ samt om du har erfarenhet av att bedriva uteverksamhet.

Som person välkomnar vi en varm, trygg och positiv medarbetare. Du är utvecklings- och lösningsorienterad, prestigelös och tror på att dela kunskap för att bidra till ett välfungerande team. Vi ser också att du är engagerad, har nära till skratt, är omtänksam i din natur och att ditt fokus alltid ligger på att se till barnens bästa. Du arbetar strukturerat och har lätt för att se verksamheten ur ett helikopterperspektiv, som gör att du ”hugger i” där det behövs. Kommunikation är en annan av dina styrkor, i såväl tal som skrift. Din kommunikation är alltid tydlig, ärlig, lyhörd och du har ett lugn som gör att du hanterar alla sorters diskussioner väl.


ansökan.

Sista ansökningsdag är 2020-11-01. Vi kommer att ha löpande urval och intervjuer, så ansök så snart som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Du är välkommen med din ansökan i form av CV samt Personligt brev via mejl till [ Email address blocked ] eller via denna annons.

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Styrelseledamot/Personalansvarig Sandra Bryngson på 0735340673 alternativt [ Email address blocked ] eller Styrelseledamot/Ekonomiansvarig Henrik Andersson på 0705225001 alternativt [ Email address blocked ] .

Referens

201308549

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till