Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Redovisningsspecialist till Region Stockholm jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Redovisningsspecialist till Region Stockholm på Poolia

Redovisningsspecialist till Region Stockholm

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Brinner du för redovisningsfrågor och vill arbeta koncernövergripande? Söker du en möjlighet till både professionell och personlig utveckling genom arbete i en miljö med hög kompetens och emellanåt komplexa frågor? Är du en nyfiken, systemintresserad och driven person som vill göra skillnad? Då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten
Vi söker nu en redovisningsspecialist till avdelningen Ekonomi och Finans inom regionledningskontoret som är regionstyrelsens förvaltning. Avdelningen Ekonomi och Finans har i uppdrag att stödja regionledningen i att koncernövergripande leda, styra, följa upp och analysera Region Stockholms nämnder, bolag och övriga verksamhet. Genom detta arbete bidrar man till att Region Stockholm har en hållbar ekonomi och når uppsatta mål.

Som Redovisningsspecialist har du en central roll i Koncernredovisningsenheten (bestående av tre personer) som är en del av Ekonomi och Finans. Du arbetar nära regionledningen samt med andra avdelningar, förvaltningar, nämnder och bolag inom Region Stockholm.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
•  Sammanställa legal rapportering för Region Stockholm samt moderbolaget Landstingshuset i Stockholm AB (tertial- och delårsrapport samt årsredovisning)
•  Upprätta skriftlig rapportering och underlag inför politiska beslut
•  Delaktig i förvaltning av Cognos Controller
•  Agera rådgivande och vara support mot regionledning, nämnder och bolag avseende redovisning och finansiell rådgivning
•  Vara en drivande part i arbetet med utveckling och ständiga förbättringar avseende rutiner och system

Rollen är placerad i Regions Stockholms lokaler i Stadshagen, Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som har:
•  Akademisk examen inom redovisning eller likvärdig utbildning
•  Erfarenhet och goda kunskaper av både kommunal- och bolagsredovisning
•  Mycket goda kunskaper i Excel
•  Erfarenhet från arbete i en större (gärna politiskt styrd) organisation
•  Intresserad av, och gärna erfarenhet från, digitaliseringsarbete

Meriterande:
•  Erfarenhet av Cognos Controller
•  Kunskap i koncernredovisning

Du trivs att arbeta självständigt samtidigt som du trivs i team. Du är drivande, nyfiken och analytisk samt har en vilja att arbeta med utredande frågor. Du tar gärna en ledande roll och har en vilja att ta ansvar och dela med dig av kunskaper och erfarenhet samtidigt som du är lyhörd på andras kunskaper.

Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter, interna och externa, är du kommunikativ och social och ser möten med olika typer av människor som en naturlig sak.


Vårt erbjudande

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst i en samhällsviktig och positiv miljö där alla vill göra en skillnad. Du får möjligheten att lärorikt arbeta tillsammans med erfarna och mycket kompetenta kollegor där alla delar med sig av kunskaper vilket hela tiden bidrar till utveckling. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen.

Vi sitter i fräscha, moderna lokaler på Lindhagensgatan, västra Fridhemsplan. Hit tar du dig med tunnelbana och buss, eller du kanske föredrar att cykla eller gå.

Om verksamheten
Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 61131