Jobbet Redovisningsekonom till KTH har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Redovisningsekonom till KTH publicerad av Academic Work

Full-Time
Stockholm

Arbetsbeskrivning

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.


Om tjänsten
Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten är placerad i redovisningsgruppen som består av elva medarbetare. Gruppen är fördelad i två team; Team KTH och Team GVS. Team KTH består av fyra personer som ansvarar för KTH:s redovisningsmodell, koncernredovisning och koncernbokslut, samt ger stöd, utbildning och support till ekonomerna på KTH:s skolor. Team GVS består av sju personer som ansvarar för det gemensamma verksamhetsstödets projektredovisning, löpande redovisning och bokslut. Redovisningsgruppen leds av KTH:s redovisningschef och tillhör avdelningen Ekonomi.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som redovisningsekonom är placerad i Team KTH som utgör universitetets experter inom statlig redovisning. Teamets ansvarsområden innefattar att tillhandahålla regelverk och anvisningar inom ekonomiområdet, hålla i utbildningar och ge support inom avancerade redovisningsfrågor, t.ex. projekt-, moms- och anläggningsredovisning, till KTH:s skolor och GVS. Teamet har en kravställande roll när det gäller utveckling av KTH:s ekonomisystem UBW/Agresso.

I tjänsten ingår bl.a. att:

• Genomföra löpande kontroller och avstämningar
• Genomföra analyser av redovisningen som sker inom universitetet
• Vara med och ta fram KTH:s konsoliderade bokslut
• Planera och hålla i utbildningar
• Koordinera nätverksträffar och ge support inom redovisningsfrågor till KTH:s skolor och GVS
• Ta fram tidplaner och mallar till KTH:s kvartals- och årsbokslut
• Vid behov delta i redovisningsarbetet för GVS

Kandidatprofil

Vi söker dig som
Du som söker ska vara civilekonom/högskoleekonom med inriktning mot redovisning eller ha motsvarande kompetens som bedöms som likvärdig. Du ska också ha mycket god erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete från statliga myndigheter, ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, samt ha goda kunskaper i Officepaketet. Vidare är du pedagogisk och bekväm med att hålla i utbildningar och tala inför grupper. Det är meriterande om du har erfarenhet av KTH eller annat lärosäte samt erfarenhet av UBW/Agresso. Vi ser det även som meriterande om du har arbetat med internutbildningar inom ekonomi på ett modernt sätt, exempelvis genom digitala verktyg.

För att lyckas i ditt arbete behöver du ha god samarbetsförmåga men också kunna jobba självständigt. Som person är du ansvarstagande, kvalitetsmedveten, noggrann och initiativtagande. Du drivs av ett engagemang för att lösa problem och tycker om att arbeta med både siffror och text, du är också mycket serviceinriktad och prestigelös.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Anställningen gäller tillsvidare.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående/Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2020-0314

Kontakt: Rekryteringskonsult Elin Yeap, 08-128 551 [ Email address blocked ] - Click here to apply to Redovisningsekonom till KTH

Publicerat: 2020-10-16

Sista ansökningsdag: 2020-11-06

Referens

15046034-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till