Jobbet Redovisningsekonom till Bilias avdelning inom redovisning och rapportering har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Redovisningsekonom till Bilias avdelning inom redovisning och rapportering publicerad av Academic Work

Full-Time
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Vill du tillhöra en ekonomifunktion som består av hela 60 personer där både kompetens och utvecklingsmöjligheter finns att hämta? Bilias avdelning inom redovisning och rapportering söker en engagerad och serviceinriktad Redovisningsekonom. Är det dig vi söker?


Om tjänsten
Ekonomifunktionens ambition är att erbjuda hela Bilia det bästa möjliga stödet vad avser ekonomi. Funktionen, som består av totalt 60 personer, finns representerade i Stockholm, Göteborg, Västerås, Skövde och Malmö och nu söker vi en ytterligare kompetent redovisningsekonom till teamet inom redovisning och rapportering i Stockholm. Avdelningen består av 11 kompetenta teammedlemmar och ansvarar för bokslut, årsredovisningar, skatt & moms samt rapportering till koncern. Teamet har även systemansvar för ekonomisystemet IFS, uppföljningsverktyget Mercur, avstämningsverktyget Pricka samt ansvar för ett egenutvecklat system som hanterar värdering av bilar. Bilia erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter och deras vision är att bli branschens bästa servicebolag, vill du vara med på resan?

På Bilia värnar vi om att alla nyanställda ska känna sig välkomna. För att komma in i yrkesrollen och lära sig mer om företagskulturen genomgår alla nyanställda ett introduktionsprogram, där du som nyanställd får koll på det viktigaste för att jobba på Bilia. Givetvis får du även en gedigen introduktion till din nya roll.

Arbetsuppgifter

• Löpande redovisning
• Månadsbokslut och rapportering
• Årsredovisningar och deklarationer
• Delta i processförbättringar
• Andra förekommande arbetsuppgifter på avdelningen

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
• Har flerårig arbetslivserfarenhet från arbete med redovisning och rapportering, med fördel från medelstora till stora bolag - det sistnämnda är dock inget krav
• Kan kommunicera flytande på svenska i både tal och skrift
• Har goda IT-kunskaper och då framförallt i Excel

Det är meriterande om du:

• Har erfarenhet från affärssystemet IFS, uppföljningsverktyget Mercur och/ eller rapporteringsverktyget Cognos
• Har erfarenhet av rapportering av skatter och moms
• Har erfarenhet av att arbeta med ständiga processförbättringar, detta då Bilia arbetar enligt Lean-metodiken

Utöver ovan nämnda krav kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du positiv, ansvarstagande och självgående. Du kommer gärna med initiativ samt värdesätter samarbete, och vill vara med att bidra till ett gott arbetsklimat i gruppen. Vidare kräver arbetet också att du är noggrann och analytisk samt har en god förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Övrig information

• Start: Enligt överenskommelse
• Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning
• Placering: Solna
• Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bilias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Bilia är en av Nordens största bilkedjor med cirka 5 000 medarbetare på 134 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade auktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer. Bilia fokuserar på kunden och strävar efter att ha de mest nöjda kunderna i branschen. I Sverige har de 95 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, MINI, och Dacia. 2019 omsatte Biliakoncernen ca 30 miljarder kronor.

Referens

15045858-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till