SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Redovisningschef till Saint-Gobain Sweden jobb i Stockholm på Invici

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Alla Jobb

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida
Redovisningschef till Saint-Gobain Sweden på Invici

Redovisningschef till Saint-Gobain Sweden

Invici Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida


Är du en kommunikativ person med erfarenhet av personansvar?
Är du trygg i din kompetens inom redovisning?
Lockas du av att arbeta i ett internationellt företag?

Då kan du vara den redovisningschef som Saint-Gobain Sweden söker!

Om uppdragsgivaren
Globalt
Globalt finns Saint-Gobain i 72 länder med över 165 000 anställda. Gruppen mobiliserar företagens kompetens och erbjuder en rad lösningar för byggnader som är komfortabla, mer energieffektiva och trivsammare att leva i varje dag.

Norden och Baltikum
Saint-Gobain har varit verksamma i Norden och Baltikum under de senaste 50 åren. Först kom glasverksamheten in i Norden och Baltikum följt av en gradvis expansion inom tillverkning av byggmaterial och byggdistribution.

Idag sysselsätter Saint-Gobain 13 000 personer i över 100 företag i regionen. I Sverige finns 6 stora Saint-Gobain-ägda och 34 mindre Saint-Gobain-ägda förtag, uppdelat på 3 verksamhetsnav: byggprodukter, innovativa material och byggvaruhandel med 3 650 anställda. Företagets svenska huvudkontor för Saint-Gobain Sweden AB ligger i Sollentuna.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Saint-Gobain är ett företag som drivs av ambitionen att skapa en mer hållbar framtid och är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

För sjunde året i rad tilldelades Saint-Gobain 2021 ”Top Employer Global”-certifieringen av Top Employers Institute, baserat på en granskning som täcker mer än 400 olika parametrar avseende arbetsvillkor, särskilt när det kommer till HR- och karriärutvecklingsprocesser.

Koncernen är ett av de 11 företag världen över som har fått utmärkelsen. 2021 stack Saint-Gobain ut, särskilt för de aspekter som förenar de anställda genom företagets värderingar, etik och integritet och som skapar en känsla av tillhörighet inom organisationen.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som redovisningschef leder och fördelar du det dagliga arbetet med personalansvar för redovisningsenhetens 3-5 medarbetare. Enheten hanterar Saint Gobains interna och externa redovisning och i din roll ingår att kontinuerligt förbättra och effektivisera redovisnings- och rapporteringsprocesserna. Du kommer att arbeta i nära samarbete med många kollegor och vara en del av bolagets Finance Management Team. I gruppen ingår även Finance Managers för de fyra svenska business units i Saint-Gobain Sweden AB. Du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
– Redovisningsansvar för 5 svenska bolag (SG Sweden, Autover, Abrasives, Sekurit och, till mindre omfattning, LECA)
– Leda och stötta teamet inom redovisningsenheten
– Hantera relationen mellan SSC i Polen och den lokala finansfunktionen
– Ansvar för att färdigställa och kvalitetssäkra månads- och årsbokslut för de svenska enheterna
– Ansvar för att upprätta årsredovisningar, moms- och skattedeklarationer
– Utveckla rutiner och processer inom redovisningsområdet
– Credit Management
– Aktivt deltagande i systemutveckling som påverkar ekonomifunktionen (SAP, QlikView/Sense)
– Skatte och pensionsfrågor
– Ansvarig i kontakt med revisorer och myndigheter

Vem är du?
Du är civilekonom eller har annan motsvarande högskoleutbildning. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har lång erfarenhet av redovisning samt uppföljning och rapportering. Du har erfarenhet av att driva utveckling av processer samt att förvalta och utveckla ekonomisystem.

För att lyckas i rollen tror vi att du är självgående, strukturerad och flexibel. Du har en dokumenterad ledarskapserfarenhet och trivs i ledarrollen. Du trivs både med att arbeta med detaljerna och att se till helheten. Du är kommunikativ och tycker om att arbeta verksamhetsnära.

Du har goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av systemet SAP. Vi förutsätter att du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.

För att bli framgångsrik som ledare hos Saint-Gobain bör du ha en god självkännedom och ett stort människointresse. Du får en kick av att se andra utvecklas och lyckas och bidrar på ett naturligt sätt till en öppen och engagerande kultur. Du har ett öppet sinne vilket innebär att du accepterar olikheter, ger och tar emot feedback på ett konstruktivt sätt och är villig att pröva nya sätt att arbeta och samarbeta.

I enlighet med våra principer för uppträdande och handling är du ett föredöme och visar integritet, respekt och förtroende.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Saint Gobain med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 7469