Jobbet Redovisningsansvarig till Honda Nordic, Malmö har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Redovisningsansvarig till Honda Nordic, Malmö publicerad av Meritmind

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en Redovisningsansvarig till Honda Nordic i Malmö! I denna roll ansvarar du för bokslutsprocesssen för tre juridiska enheter, i samarbete med SSC. Du stöttar den nordiska verksamheten genom att utveckla och upprätthålla redovisningsprinciper och rutiner för att säkerställa korrekta finansiella rapporter. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av olika redovisningsaktiviteter så som huvudbokförberedelse, revision vid årsskiftet, övergripande ansvar för tillgångar, kundfordringar, leverantörsskulder och kredithantering. Rollen assisterar även externa parter kring lagstadgad rapportering och skatte- och momsrelaterade processer.

Rollen är placerad på Honda Nordics huvudkontor i Malmö och du kommer att ingå i ett team av fyra personer på ekonomiavdelningen och rapportera till Ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Kontaktperson för SSC, bistå med expertis och råd till intressenter i organisationen
 • Ansvarig för kund- och leverantörsreskontra
 • Underhålla process- och arbetsbeskrivningar
 • Säkerställa att relevanta regler och rutiner efterlevs
 • Identifiera problem och föreslå lösningar
 • Förbereda, leda och koordinera årsbokslutsrevisionen
 • Koordinera och supportera externa parter gällande moms, skatt och rapportering
 • Assistera och representera Honda Nordic i förbättringsprojekt inom specifika områden så som intern och extern kontroll, redovisning, ERP och kundreskontra
 • Underhålla lokala riktlinjer för redovisning

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med flera års relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och det är meriterande att ha arbetat i SAP/FI. Då många internationella kontakter förekommer både inom koncernen och externt är det viktigt att du är flytande både i svenska och engelska.

Personliga egenskaper:
För att trivas och klara rollen bra är det är viktigt att du är flexibel, välorganiserad och en duktig problemlösare. Du är initiativtagande och använder dig av en öppen och tydlig kommunikation. Du planerar och prioriterar din tid effektivt utan att tumma på kvaliteten. Du är en lagspelare med en entusiastisk “can-do”-inställning och humor.

Vad erbjuder rollen dig?
Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete hos en arbetsgivare i en internationell koncern, som präglas av kvalitet och långsiktighet. Beroende på din kompetens och intresse har du goda möjligheter att utvecklas i rollen.

Placeringsort: Malmö, (resor inom Europa kan förekomma).

Om företaget:
Honda är ett japanskt ägt företag som grundades 1948 av Soichiro Honda och vi är världens största motortillverkare. Vi är ett företag byggt på drömmar. Drömmar som inspirerar oss att skapa innovativa produkter som förbättrar människors rörlighet och kommer till nytta i samhället. Vi ser ”The Power of Dreams” som ett sätt att tänka, som inspirerar och vägleder oss framåt. Styrkan i vårt företag kommer från den filosofin, och baseras på vår grundare Soichiro Hondas vision. För varje dröm som förverkligas uppstår det en ny, som utmanar oss att inte bara drömma om det omöjliga utan också att uppnå det.
Honda Nordic (Honda Motor Europe Ltd. Filial Sverige) är en filial till Honda Motor Europe med placering i Malmö vars huvudsakliga uppgift är att ge service till Hondas kontor i Danmark, Norge och Sverige.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Honda Nordic med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta Viktoria Asp på 073 748 20 92, viktoria.asp@meritmind.se eller Anna Alenryd på 070 764 81 04, anna.alenryd@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 september 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!Sökord: Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager,

Referens

REC-4108033

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till