Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

QC-specialist inom mikrobiologi till Fresenius Kabi i Uppsala jobb i Uppsala på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
QC-specialist inom mikrobiologi till Fresenius Kabi i Uppsala på Randstad AB

QC-specialist inom mikrobiologi till Fresenius Kabi i Uppsala

Randstad AB Uppsala, Uppsala län Heltid


arbetsbeskrivning.

 Vill du arbeta för ett världsledande företag som tillverkar produkter som räddar liv?

Fresenius Kabi i Uppsala söker nu en specialist inom QC-mikrobiologi till en spännande och varierad tjänst, där du genom din expertis får lösa problem och aktivt delta i arbetet med att förbättra och utveckla verksamheten.

Fresenius Kabi är marknadsledande i Europa inom klinisk nutrition och infusionsterapi. Bolaget ingår i den tyska Freseniuskoncernen med över 200 000 anställda runt om i världen. I Sverige har Fresenius Kabi ca 1100 anställda. Mikrobiologilaboratoriet i Uppsala ingår i kvalitetsavdelningen, QC, som har 100 anställda fördelade på åtta sektioner – två mikrobiologiska sektioner samt sex kemisektioner. Sektionerna för mikrobiologi har 25 medarbetare fördelade i en större operativ sektion som ansvarar för frisläppningsgrundande mikrobiologiska analyser och miljökontroll i renhetsklassade produktionslokaler, samt en mindre specialistsektion med sju personer.

Specialistgruppen ansvarar för att bistå med mikrobiologisk expertis inom områdena analys av råvaror och färdigt läkemedel, validering av analysmetoder, kvalificering av steriliseringsprocesser, miljökontroll i renrum, mikrobiologiska aspekter i tillverkningsprocessen, identifiering av mikroorganismer samt regulatoriska frågor gällande regelverk och inlämnade produktregistreringar. Arbetet i specialistgruppen är både utmanande och varierande, kan innefatta snabba omprioriteringar och krav på ett flexibelt arbetssätt – men ger också möjligheter till lärande, utveckling och att ha roligt på jobbet. 


ansvarsområde.

Som specialist är dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Att driva och ansvara för studier, utredningar, valideringar, riskanalyser, större förbättringar, ändringsärenden, utvecklingsarbete och problemlösning inom området.
  • Att vara avdelningens representant i större avvikelseutredningar/projekt/riskanalyser.
  • Att stödja de operativa grupperna inom QC-M (miljökontroll, renrum, process, analyser).
  • Att samarbeta och supportera andra avdelningar (tex produktionen) med mikrobiologisk expertis gällande tex mikrobiologisk miljökontroll, renrum, processer, valideringar mm.
  • Att följa den vetenskapliga/regulatoriska utvecklingen inom ditt område.
  • Att ta fram svar/lösningar på regulatoriska frågor och svar till myndigheter.
  • Att delta och ansvara för ditt specialistområde vid myndighetsinspektioner.


arbetstider.

Tjänsten är en visstidsanställning i prövosyfte som efter 6 månader övergår i tillsvidareanställning efter överenskommelse mellan parterna. 


kvalifikationer.

Du som söker har akademisk utbildning inom bioteknik, biologi, mikrobiologi eller annan motsvarande utbildning.
Du har minst 5 års erfarenhet från något av de ovanstående områden som gruppen ansvarar för samt vana att självständigt initiera och driva större arbetsuppgifter. Du har också mycket god förmåga att utrycka dig på engelska och svenska i tal och skrift, samt goda kunskaper inom MS Word och MS Excel.

Som specialist är det viktigt att du trivs med att självständigt planera, driva och ansvara för ditt eget arbete. Du kommer även att leda och supportera andra samt ha täta kontakter med olika funktioner inom kvalitetskontroll och produktion. Många möten sker i grupp i nära samarbete med dina kollegor, vilket ställer krav på god samarbets - och kommunikationsförmåga.

För att lyckas i den här rollen behöver du vara nyfiken, målmedveten och strukturerad. Du besitter god problemlösnings- och slutledningsförmåga och har lätt för att se övergripande sammanhang där du gör korrekta avstämningar och prioriteringar i parallella arbetsuppgifter och projekt. Det är även viktigt att du är självgående i ditt arbete, tar egna initiativ och påvisar gott omdöme.

Erfarenhet av att självständigt driva egna större arbetsuppgifter/projekt, myndighetsinspektioner och erfarenhet från GMP-styrd verksamhet av ett eller flera av områdena som gruppen ansvarar för är meriterande. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Har du erfarenhet av arbete med miljökontroll och renrumsfrågor, mikrobiologiska frågeställningar kopplat till tillverkningsprocesser, mikrobiologisk kvalificering av steriliseringsprocesser eller regulatoriska frågor inom mikrobiologi inom läkemedelsbranschen är det särskilt meriterande. 


ansökan.

Uppdragsgivare: Fresenius Kabi
Ort: Uppsala
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2021.08.30

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. Dock så kommer processen vara långsammare nu under juli månad på grund av semesterperioden, så det kan dröja med respons. Ansök på vår hemsida: länk [ Link removed ] />
För information: I den här rekryteringen samarbetar Fresenius Kabi med Randstad Life Sciences. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emil Hamnevik, [ Email address blocked ] .  Ansökningar via mail undanbedes då vi inte har möjlighet att hantera dessa via mail p.g.a. GDPR.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201355472