Jobbet Projektledare med ansvar för BIM-strategi till ICA Fastigheter har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Projektledare med ansvar för BIM-strategi till ICA Fastigheter publicerad av ICA

Heltidsanställd
Västerås

Arbetsbeskrivning

Affärsområdet Projekt & Affärsutveckling inom ICA Fastigheter genomför fastighetsprojekt från första idé till färdigställande. Vi arbetar nära handlare och övriga ICA med målet att skapa hållbara och livfulla handelsplatser. Nu söker vi en engagerad och kommunikativ projektledare till vårt kontor i Västerås eller Solna som vill utvecklas tillsammans med oss för en god morgondag. Varje dag.


Rollen


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Projektledaren ansvarar för att leda och driva ny- och ombyggnadsprojekt i egenägda fastigheter i enlighet med ICA Fastigheters mål, strategier och riktlinjer för verksamheten,
  • Projektledaren bidrar med teknisk kompetens i transaktionsaffärer och stöttar verksamheten i övrigt.
  • Ansvara för framtagande och upprätthållande av en BIM-strategi för ICA Fastigheter. Denna uppgift bedöms omfatta ca 30% av arbetstiden.

I rollen som projektledare kommer du att ansvara för fastighetsprojekt inom ICAs handelsplats­utveckling. Du kommer att vara delaktig i alla projektfaser från projektidé till färdigställt projekt, där fokus för arbetet ligger på projektgenomförande.


ICA Fastigheter arbetar för att samtliga egenägda fastigheter ska vara uppkopplade och att de ska ha en digital tvilling. En del i det arbetet är att säkerställa att vi i större projekt arbetar med BIM och att vi på sikt också skapar en förvaltningsmodell (FIM). I rollen ingår därför ett ansvar för att skapa och upprätthålla och utveckla en BIM-strategi för bolaget som är ett uppdrag vid sidan av projektledarrollen.


Arbetet sker i nära samarbete med ICAs etableringsavdelning och övriga funktioner inom ICA Fastigheter. Vi lägger stor vikt vid en god kommunikation med projektets intressenter och i ditt ansvar ingår att säkerställa att projektet följer ICA Fastigheters strategier samt uppställda mål avseende ekonomi, tid och kvalitet och hållbarhet.


Utmaningar


Våra utmaningar finns främst inom hållbarhetsområdet och de har vi brutit ned i följande krav på rollen där projektledaren ska arbeta för att:

  • Utveckla nya och befintliga platser efter dess unika förutsättningar och intressenternas behov, samt platser som stimulerar till hälsa och fysisk aktivitet
  • På ett strukturerat vis testa nya lösningar för att få allt mer resurseffektiva byggprojekt,
  • Utveckla och bygga med god kvalitet och säkerställa att våra projekt är trygga,
  • Arbeta för klimatneutrala byggprojekt och projektverksamhet,
  • Arbeta så att beslutade certifieringar för byggprojekt nås,
  • Säkerställa att byggprojekten minskar dess påverkan på miljön,
  • Skapa förutsättningar för en hållbar fastighetsförvaltning: klimatneutral, resurseffektiv, minskande miljöpåverkan, trygg och tillgänglig.

Möjligheter

Hos oss får du möjligheten att ansvara för ICA Fastigheters BIM-arbete samt utveckla dina kunskaper inom både BIM och projektledning. Du blir en del av ett stabilt företag med goda klimatintentioner.Din profil

Vi söker dig som är högskoleingenjör inom samhällsbyggnadsområdet eller har motsvarande kunskaper. Du har erfarenhet i att projektleda BIM-projekterade projekt alternativt arbetat med BIM i andra typer av frågeställningar som gett dig gedigen kunskap om BIM.


Du har djup kunskap om byggprocessen och projektledning av byggprojekt. Du har erfarenhet från upphandling av entreprenader och har goda kunskaper om byggherrens arbetsmiljö­ansvar. Erfarenhet från ombyggnadsprojekt där hyresgästen bedriver sin verksamhet under tiden är meriterande.


Vi fäster stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang. Du är nyfiken och bra på att samarbeta med externa och interna parter och har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Du trivs med att jobba i en föränderlig miljö med många kontaktytor. Du är förtroendeingivande och agerar med ett service- och affärsmässigt perspektiv. Du är stabil, självständig och strukturerad i ditt arbete. Du är en van administratör som har god ordning på beslut och dokumentation i dina projekt.Placering

Projektledaren tillhör avdelning Projektledning som ingår i Projekt- och Affärsutveckling. Avdelningen hanterar projekt över hela landet och har medarbetare på flera orter i Sverige. Placering för denna tjänst är i Västerås, alternativt Solna.


Om ICA Fastigheter

ICA Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag inom detaljhandel och en av Sveriges största kommersiella hyresgäster med den övergripande uppgiften att säkra ICAs långsiktiga behov av rätt lokaler på rätt platser. Med mat och måltider som en given utgångspunkt och med vårt starka varu­märke som grund, har vi på ICA en unik möjlighet att skapa livfulla hållbara platser och destinationer där människor trivs, handlar, lever, bor och verkar. För oss är fastigheter i sig inte det viktigaste, utan det är livet i och omkring dem. Däremot är fastigheter vår utgångspunkt när vi skapar nya och bättre förutsättningar för det goda livet. Med det synsättet, kan vi göra skillnad för våra kunder.


Läs mer om ICA Fastigheter på www.icafastigheter.se och ICA Gruppen på www.icagruppen.se.


ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarande.


ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar ICA Fastigheter med Advice Executive Search. Anmäl ditt intresse via länk: https://www.advice-es.com/link/bim-projektledare/

Sista ansökningsdag är 27e september. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. För frågor gällande tjänsten kontakta Oskar Servenius på os@advice-es.com eller 070-355 03 73.

Referens

R0011646

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till