Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Projektledare Ledningsprojekt job in Sundbyberg at Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Projektledare Ledningsprojekt på Svenska Kraftnät

Projektledare Ledningsprojekt

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med och definiera framtidens kraftsystem i Sverige? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges stamnät för el.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som Projektledare för ledningsbyggnation. Du kommer att få vara med och driva våra pågående och kommande kraftledningsprojekt.

Du kommer att få möjlighet att utvecklas brett inom projektledning samt arbeta tillsammans med kollegor med hög kompetens inom sina respektive yrkesområden. Rollen ger möjlighet till både breddning och fördjupning av dina kunskaper och förmågor, exempelvis inom våra olika teknikområden, miljö- och tillståndsfrågor samt projektering.Om tjänsten

Du kommer att tillhöra avdelningen Ledningsprojekt som ingår i division Nät. Avdelningen växer och har idag cirka 70 medarbetare som arbetar som projektledare, projektörer och teknikstöd, uppdelade på fyra enheter. Avdelningen ansvarar för Svenska kraftnäts utbyggnads- och reinvesteringsprojekt och arbetar med ledningsprojektering, ledningsbyggnation, tillstånd och markåtkomst. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg, alternativt på vårt kontor i Sundsvall. Tjänsten innebär inrikes- och till viss del utrikesresor, då vi samarbetar med utländska aktörer inom branschen.Dina arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att genomföra investeringsprojekt för luftledningar och/eller kablar. Du företräder Svenska kraftnät som beställare och ansvarar för projektets tid, kostnad och resultat.

För dig som arbetar som projektledare för ledningsbyggnation innebär arbetet främst att styra och leda projektgruppen samt leverantörer i entreprenadfas. Du kommer att sammanställa förfrågningsunderlag, utvärdera anbud, upphandla samt genomföra investeringsprojekt med kontrakterade konsulter och entreprenörer. Du tillhör enheten Ledningsbyggnation som har 17 medarbetare.

I tjänsten ingår arbetsmiljöansvar för projekten. I arbetet ingår även att delta i organisationens verksamhetsutveckling.Din bakgrund

Du har en högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis inriktning samhällsbyggnad, infrastruktur eller elkraft, eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt.

Vidare har du:

  • Flerårig erfarenhet av projektledning av entreprenad inom infrastruktur, bygg och anläggning eller motsvarande
  • Goda kunskaper inom entreprenadjuridik
  • Förhandlingsvana och erfarenhet av upphandling
  • B-körkort
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som starkt meriterande om du också har:

  • erfarenhet av kraftlednings- eller stationsprojekt, till exempel som projektledare eller projektör
  • entreprenörerfarenhet av AMA/MER och liknande branschstandarder
  • erfarenhet av att ha arbetat inom eller gentemot offentlig sektor
  • erfarenhet av projektarbete i internationell miljö


Dina personliga egenskaper

Som person är du mål- och resultatorienterad och trivs i en roll där du har mandat att självständigt ta beslut. Då rollen innebär många kontaktytor internt och externt behöver du vara kommunikativ och ha en mycket god samarbetsförmåga. Eftersom du kommer att leda och engagera en projektorganisation behöver du ha goda ledaregenskaper och en helhetsförståelse.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

Fackliga representanter är Emma Thornberg , SACO, tel. 010-475 86 14 och Mikael Wallin , ST, tel. 010-475 82 91.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 13 juni 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Projektledare Ledningsprojekt
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Laboratorieingenjör inom kemi till Uppsala
Randstad AB Uppsala län - Uppsala Deltidsanställd
Ej angett
Montör hos Munters i Tobo
Munters Europe AB Uppsala län - Uppsala Deltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 1469_GS_Svenskakraftnät