Jobbet Projektledare inom samhällsbyggnad till VA SYD har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Projektledare inom samhällsbyggnad till VA SYD publicerad av VA SYD

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning

Om arbetsplatsen

VA SYD driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget genom att rena, kvalitetssäkra och leverera dricksvatten och ta hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år.

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.Arbetsuppgifter

Vill du vara med på vår resa mot att bli en av Europas mest effektiva VA-organisationer? Med ambitiösa mål arbetar VA SYD för en hållbar stadsutveckling, där vatten- och avloppsledningarna är en grundläggande del. När vår kollega Linda nu valt att gå vidare i sitt yrkesliv söker vi en ersättare, som vi tror är en ingenjör med erfarenhet av att driva ledningsnätsprojekt som söker nya utmaningar inom samhällsbyggnadssektorn.

Som projektledare på VA SYDs Ledningsnätsavdelning ansvarar du för uppdrag av väldigt varierande art; det kan handla om att vara en del av ett externt projekt som till exempel ledningsomläggningar i samband med Trafikverkets utbyggnad av södra stambanan eller Malmö stads planering av Nyhamnen, men det kan också handla om att förse en by på landsbygden med kommunalt vatten och avlopp eller att bygga överföringsledningar då avloppsreningsverk eller vattenverk ska läggas ner. Du har fullt projektledaransvar från förprojektering till upphandling och genomförande inklusive ansvar för projektets ekonomi och kvalitet. Arbetet innebär mycket kontakter med kollegor, berörda kunder och externa parter, med utgångspunkt från våra kärnvärden kvalitet, engagemang, lyhördhet och miljö.

På Ledningsnätsavdelningen jobbar cirka 65 engagerade kollegor som tillsammans ansvarar för att bygga ut, förnya, förbättra och dokumentera ledningsnätet och de öppna dagvattenanläggningarna i VA SYDs kommuner. Vi erbjuder en vänlig arbetsplats med mycket kul på jobbet, där vi är måna om att stötta varandra trots de individuellt drivna projekt många har.

VA SYD strävar efter att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser! Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar i fina lokaler nära Malmö centralstation och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstid och friskvårdsbidrag.Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad eller motsvarande. Du har erfarenhet av projektledning, ledningsprojektering, upphandling och byggledning. Eftersom projekten är geografiskt spridda är körkort B ett krav. Arbetet innebär mycket kontakt med kunder, externa parter och kollegor varför det är viktigt att du pratar och skriver svenska obehindrat.

Utöver detta ser vi gärna att du som söker har ett stort engagemang för samhällsbyggnad i allmänhet och VA i synnerhet samt gillar att leda komplexa projekt med många intressenter. Du är van vid att samarbeta med interna och externa aktörer med gott resultat. Som person är du ansvarstagande och strukturerad. Du har förmåga att skapa nätverk och kan ta en aktiv roll i att utveckla teknik och arbetssätt inom VA SYD.

Välkommen in med din ansökan!Anställningens omfattning

Tillsvidare.Ansökan

Referensnummer:   VASYD - 622

Gör ansökanÖvrigt

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD ambitiösa strategiska mål från 2019:

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv.
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

http://www.vasyd.se

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Referens

84F8B156EC0C45329A56ACB0321EC08F

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till