Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Projektledare inom Energiproduktion/CCS till Öresundskraft, i Helsingborg jobb i Helsingborg på PAf Rekrytering AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Projektledare inom Energiproduktion/CCS till Öresundskraft, i Helsingborg på PAf Rekrytering AB

Projektledare inom Energiproduktion/CCS till Öresundskraft, i Helsingborg

PAf Rekrytering AB Helsingborg, Skåne län Heltid


Om Öresundskraft

Vi är 400 positiva klimataktivister som tillsammans med våra 125 000 kunder skapar smarta tjänster, resurseffektiv energianvändning och ett hållbart energisystem. Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad. Med allt ifrån el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband och stadshubb för Internet of Things till energitjänster lever vi får vision. \'För en bättre värld\'. 
[ Link removed ]

Våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Lika enkelt ska det vara att trivas och må bra som medarbetare! Nyrenoverade kontorslokaler i all ära – alla får dessutom både träna varje vecka och årligen volontärsarbeta 17 timmar på betald arbetstid. Vi har helt enkelt gett oss sjutton på att tillsammans med kunder och samarbetspartners lösa klimatutmaningarna för nordvästra Skåne. Kom och hjälp oss i detta viktiga arbete! [ Link removed ] . Se gärna filmen [ Link removed ]

Om verksamheten
Vårt affärsområde Produktion driver och ansvarar för alla produktionsanläggningar inom Öresundskraft (Helsingborg och Ängelholm). Affärsområdet består av avdelningarna för:
Drift, Underhållsteknik, Optimering & Miljö, samt Projekt & Förbättring, där denna roll är placerad.
Inom avdelningen driver och ansvarar vi för affärsområdets förbättringsarbete samt projekt, tillsammans med interna och externa samarbetspartners/konsulter/specialister. Produktionen sker i huvudsak inom våra tre anläggningar - Västhamnsverket, Filbornaverket samt Åkerslundsverket och vi levererar bl.a. Fjärrvärme, El, Fjärrkyla samt Vindkraft. Vår projektportfölj har en stor teknisk bredd och vi både ansvarar och driver många olika typer av projekt. Det kan handla om allt från förstudier, utredningar och upphandlingar av tjänster och entreprenader till implementation & drifttagning.  

Om tjänsten
Vi kan erbjuda dig en mycket spännande projektledarroll med kunniga kollegor där du får möjlighet att både växa och utmana dig själv. Energibranschen är i stark förändring och står inför många utmaningar. Vi behöver därför utöka vår avdelning med en projektledare som kan hjälpa oss att utveckla nya tekniska lösningar och driva förbättringsprojekt inom befintliga energisystem. Vi ger dig gärna ett ansvarsområde inom vårt pågående CCS-projekt. (Carbon Capture & Storage)

Dina viktigaste arbetsuppgifter:

  • Agera huvudprojektledare och/eller delprojektledare samt leda/stödja projektmedlemmar.
  • Genomföra/koordinera utredningar av olika karaktär. (Förberedande affärsutvecklingsprojekt, undersöka möjligheter till förbättringar inom befintliga produktionsprocesser).
  • Kravställa och genomföra upphandlingar (design, konstruktion, byggnation, drifttagning) av såväl utrustning som tjänster och entreprenader, med stöd av inköpsavdelningen inom Öresundskraft.

Rollen är placerad på affärsområdets huvudkontor på Filbornaverket (Helsingborg) och du rapporterar direkt till avdelningschefen, Projekt & Förbättring, som ingår i affärsområdets ledningsgrupp.

Om dig
Vi ser gärna att du är Civilingenjör inom relevant område (t.ex. Energisystem eller Kemiteknik) och att du har flera års erfarenhet, som projektledare, inom en större verksamhet eller som konsult. Du får gärna komma ifrån energibranschen, men det är inget krav. Men du har säkert erfarenhet av att driva projekt inom en komplex, teknikintensiv och ingenjörsmässig verksamhet. (t.ex.: tyngre processindustri, anläggning, produktion/underhåll eller infrastruktur). Vi ser gärna att du är van vid projekt/delprojekt/entreprenader under flera olika genomförandefaser. Från förstudie, design, konstruktion till upphandling, drifttagning och slutrapport. Och att du även haft det löpande ansvaret för din projektbudget, ekonomisk uppföljning/rapportering och styrning. Vi förutsätter att du har en mycket god IT-vana. Att du har körkort och att du behärskar både svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person är du strukturerad och analytisk och har genuint intresse för samarbete och teknik. Du ser möjligheter och utmaningar som något positivt och är öppen, flexibel och prestigelös.

I ditt ledarskap är du tydlig och positiv på ett sätt som skapar engagemang och som får andra att ta ansvar för sina mål och uppgifter. Din strategiska förmåga, helhetssyn och din förmåga att arbetsleda (prioritera, delegera, fördela) är något du vet att andra ser som dina styrkor. Naturligtvis är du en utmärkt kommunikatör, såväl muntligt som digitalt.

För oss är mångfald viktigt på riktigt. Det som gör oss olika är också det som utvecklar oss mest. Olika perspektiv, erfarenhet och personligheter är en stor del av vår nyckel till framgång. Var dig själv och bidra på ditt alldeles egna sätt - välkommen till Öresundskraft!

Kontakt och Ansökan 
Vi samarbetar med PAf Rekrytering i denna rekrytering. Du söker tjänsten genom att registrera din ansökan och CV via länken nedan eller på [ Link removed ] . Efter fullgjord registrering finns du i PAf:s databas och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar, även om inte denna tjänst skulle bli aktuell.

Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer.

Sista ansökningsdag: 2021-10-31.

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta PAf Rekrytering, i Malmö: 
Björn P Larsson: 072-572 36 70 eller via mail: [ Link removed ]
Vi ser fram emot din ansökan!

FACKLIG KONTAKT
Muris Lelic, Vision, 042-490 3854
Kristina Lassing, Akademikerna, 042-490 3823

Sökord: projektledare / energiproduktion / teknisk projektledare / CCS / processingenjör / infrastruktur / pmo / cim / projektledning / anläggningsteknik /

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 172571