Jobbet Projektingenjör till VA SYDs Teknik och Projektenhet har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Projektingenjör till VA SYDs Teknik och Projektenhet publicerad av VA SYD

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning

Har du en stark passion för att driva tekniska projekt och motiveras av att skapa framgångsrika relationer? Vill du arbeta med engagerade kollegor och tillsammans bidra till en framtid med fortsatt rent vatten? Då kan du vara VA SYDs nästa medarbetare!Din kommande roll

Här kommer du att ansvara för och driva moderniseringsprojekt med inriktning mot vattenrening inom dicksvatten och avloppsvattenteknik. Dina projekt kommer att genomföras på VA SYDs produktionsanläggningar. Du kommer att få vara med i projektens alla faser; från förstudie till leverans (med fokus på kostnadsberäkningar, genomförande och uppföljning av tilldelade projekt). Du har helhetsansvar för teknik, tidsplanering och ekonomi. Som projektledare säkerställer du även att VA SYDs arbetssätt och rutiner praktiseras samt överlämnar projekt till Driftorganisationer på ett sätt som möjliggör maximal lönsamhet och kundnöjdhet.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar:

 • Styra, planera, leda och optimera tilldelade projekt
 • Utreda och bereda val av tekniska lösningar och arbetssätt med hänsyn till gällande kvalitetskrav, rutiner och instruktioner 
 • Ansvara för framtagande av förfrågningsunderlag och genomförande av upphandlingsprocesser 
 • Kvalitetssäkra relationshandlingar 
 • Vara delaktig i framtagande av investeringsbudget utifrån anläggningarnas övergripande utveckling 
 • Standardisering 

En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att utföras i samarbete med kollegor.Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi erbjuder dig en utvecklande beställanderoll i en inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. Här ges du mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Flera av våra arbetsplatser har uppskattade gym som kan användas dagstid under egen tid eller den friskvårdstimme som vi erbjuder en gång i veckan. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.  Vem är du?

Det är meriterande ifall du har arbetat med processintensiva projekt, och gärna inom dricksvattenbranschen. Det är också viktigt att ha kommersiell förståelse och kunskap kring kontrakt och ekonomi. För att lyckas i tjänsten krävs det även en god kommunikations- och samarbetsförmåga då du kommer ha kontakt med kollegor, entreprenörer och leverantörer från olika discipliner så som process, el, maskin och hydraulik. Vår projektingenjör ska kunna planera och följa upp. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.Dina erfarenheter

Vi söker dig som har;

 • Är svensk medborgare 
 • B-körkort
 • Teknisk utbildning på högskolenivå mot maskinteknik, miljöteknik (eller motsvarande)
 • Erfarenhet av projektledning
 • Goda kunskaper i svenska (tal och skrift)
 • God datorvana 
 • Står bakom vår identitet Miljö och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet


Välkommen med din ansökan!Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025


Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Referens

VASYD - 668

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till