Jobbet Projektingenjör med intresse för digital projektsamordning har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Projektingenjör med intresse för digital projektsamordning publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Västerås

Arbetsbeskrivning

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi projektingenjörer med specialisering digital projekthantering till verksamhetsområdet Investering. Vi söker dig som har intresse av BIM och digitala projektsystem, en talang för koordinering och med vana att jobba administrativt. Som en del av tjänsten erbjuder Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning.

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige. Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och avdelningen Teknik, Miljö och Markförhandling som består av specialister inom olika områden. Vi söker nu projektingenjörer med specialisering mot digital projektsamordning.

Trafikverkets kontor är modernt inredda med aktivitetsbaserade arbetsplatser. Stämningen är familjär och varm där du omges av kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. För den intresserade så finns här en otrolig branschkompetens att ta del av!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig minst ett år. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Kandidatprofil

Som projektingenjör med specialisering mot digital projekthantering kommer du bli involverad i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo, stor variation i arbetsuppgifterna och ges möjligheten att ta eget ansvar. Du kommer att delta i såväl mindre investeringsprojekt som mångmiljardbyggen.

I rollen som projektingenjör har du en stödjande funktion och ditt fokus ligger på att säkra den digitala projekthanteringen i flertalet av Trafikverkets projekt samt att utveckla projektens arbete med BIM. Här får du insyn i ett projekts alla delar då du är med som specialiststöd från start i planeringsfas till slutet av byggfasen. Du kommer att arbeta nära och biträda en teknisk specialist i alla förekommande specialistuppgifter, vilket huvudsakligen handlar om att agera specialiststöd i investeringsprojekt. Exempel på arbetsuppgifter:

* Stötta projekt gällande kravställningen för BIM/digital projekthantering
* Vara ett internt stöd i hantering av modeller som levereras för granskning/mottagningskontroll samt följa upp att leveranserna uppfyller krav gällande format, innehåll m.m.
* Systemstöd (skapa projektytor och hantera behörigheter) i leveranssystem
* Delta vid kravställning av digital projekthantering vid upphandling av leverantörer
* Genomföra mindre utredningar kopplat till de olika projekten
* Analysera och lösa problem som uppkommer under arbetets gång

Svenskt medborgarskap är ett villkor då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Registerkontroll kommer att genomföras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt kan växa in i en roll som projektledare eller specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

* Har en universitets- eller högskoleutbildning inom bygg/anläggning alt. systemvetenskap
* Har upp till två års arbetslivserfarenhet
* Har mycket goda kunskaper i svenska (tal och skrift), då intern och extern dokumentation görs på svenska
* Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du

* Har erfarenhet av att arbeta med projektering/datasamordning inom bygg- och anläggningsbranschen.
* Har kunskaper inom CAD-metodik
* Har erfarenhet av projektering/BIM
* Har erfarenhet av dokumenthanteringssystem, t.ex. Microsoft SharePoint

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya uppgifter för att driva arbetet mot uppsatta mål. Du gillar att samarbeta och hugger gärna tag där det behövs! Du har en positiv inställning och ser möjligheter och lösningar i de utmaningar du möter. Inte minst så trivs du med att ha en stor kontaktyta och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: 19/8
* Omfattning: 1 år, god chans till förlängning
* Placering: Eskilstuna
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Referens

15023725-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till