Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Projektchef till St1 Refinery AB, Göteborg jobb i Göteborg på Intenso Teknikrekrytering

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Projektchef till St1 Refinery AB, Göteborg på Intenso Teknikrekrytering

Projektchef till St1 Refinery AB, Göteborg

Intenso Teknikrekrytering Göteborg, Västra Götalands län Heltid

Projektchef 
Göteborg

Kan ett energibolag vara miljökämpar? 

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 och Shell rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut.

Brinner du för att driva spännande projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet i en dynamisk miljö? Trivs du i en atmosfär där det är högt i tak och där du faktiskt kan påverka? 

Då har vi utmaningen för dig!

Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch och St1 står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar med våra 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden samt eget raffinaderi. Vi har dock både möjligheten och viljan att ta ansvar för att hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med på den resan? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för raffinaderiets nya projektavdelning. Avdelningens huvudfokus är att utreda och utföra projekt som riktar sig mot förbättrad arbetsmiljö, miljö, säkerhet och energieffektivitet inom verksamheten. I tillägg till dessa, ansvarar avdelningen för raffinaderiets CAPEX- och MoC-process, där du säkerställer hög kvalitet genom processens alla steg. 

Som chef har du personalansvar för avdelningens projektingenjörer samt arbetsledning för inhyrda konsulter. Inom avdelningen samarbetar ni i stor grad internt, men också med andra avdelningar inom raffinaderiet. Du ansvarar för att säkerställa att projekten är lönsamma, levereras i tid och håller god kvalitet.

Följande arbetsmoment ingår löpande:

  • Personal- och budgetansvar
  • Planering, kostnadsuppskattningar, upphandlingar
  • CAPEX- och MoC-processen, design- och utförandefas
  • Ekonomisk uppföljning av projekten

Du rapporterar till raffinaderiets Tekniska Chef.


'Jag började som processiningenjör på St1 för 8 år sedan. Här fick jag möjlighet att få mer ansvar och fick uppdrag som projektledare. Jag stimuleras av att få jobba tillsammans med människor och i kombination med tekniska utmaningar. 2018 blev jag erbjuden tjänsten som St1s tekniska chef. På raffinaderiets tekniska avdelning jobbar labb-, processingenjörer samt inspektörer med både den dagliga verksamheten, samt i projekt.

St1 är en bra och spännande arbetsplats, det är en öppen organisation med korta beslutsvägar där kollegor ställer upp för varandra. Det som särskiljer vår arbetsplats från andra är att man får vara involverad i många olika delar av raffinaderiets verksamhet. Varje dag är en ny och spännande dag. Man lär sig alltid något nytt, det finns alltid nya projekt att utvecklas i och ta sig an. Vi har stora projekt framför oss där vi ska introducera förnybara produkter på marknaden, samtidigt som vi fortsätter att jobba energieffektivt på våra befintliga anläggningar.'

- Mikael Öberg, teknisk chef

Vem är Du?
Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med gedigen erfarenhet av projekt inom processindustrin. Du har tidigare haft ledar- och chefsroller. Vidare ser vi att du känner dig trygg i ditt ledarskap och har förmågan att skifta fokus mellan teoretiska och praktiska arbetsuppgifter. 

Som person är du strategisk, ansvarsfull och har förmåga att driva projekt framåt mot uppsatta mål. Vi uppmuntrar och ser gärna att du tar egna initiativ samt är lösningsorienterad. Som Projektchef krävs det att du är lyhörd, kommunikativ och relationsskapande, då du både har kontakter internt och externt. Du är utåtriktad och har en förmåga att skapa nya kontakter, samt gillar att motivera andra.

Arbetets art kräver att du talar svenska flytande och har goda kunskaper i engelska såväl skriftligt som muntligt. 

Vi erbjuder
Ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar inom raffinaderiet och ger dig stora möjligheter att utvecklas med oss. 

Kontakt och ansökan
För mer information om tjänsten kontakta Malou Magnusson 0707-58 87 45  på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes.

Om St1
St1 är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors.

St1 Refinery AB (fd Shell Raffinaderi AB) är ett av världens mest energieffektiva. På ST1 Raffinaderi, som är beläget på Hisingen, arbetar drygt 200 experter inom oljebranschen med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 16001. Fjärrvärmen används till uppvärmning av 70,000 bostäder, vart fjärde hushåll i Göteborg, vilket möjliggörs av världens största anläggning för återvinning av avfallsvärme. Som arbetsgivare erbjuder vi bland annat bonuslön, utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet, träningsmöjligheter samt företagshälsovård.

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin. På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 16001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen. Läs mer på www.st1.se

Sökord: projektchef, processteknik, CAPEX, teknikansvarig, processindustri, raffinaderi, energi,

J2W: CB2
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 3cf17caa6956427d8c7c67b7183145