Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Projektchef job in Stockholm at AMF Fastigheter AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Projektchef på AMF Fastigheter AB

Projektchef

AMF Fastigheter AB Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Har du ett stort intresse av fastigheter och vill du vara med och påverka Stockholms utveckling? Är du duktig på att bygga relationer samtidigt som du sätter din affärsmässighet högt? Då vill vi gärna höra mer om dig!

På AMF Fastigheter jobbar vi med mer än bara fastigheter. Vår vision är att skapa stadsrum där människor vill vara. Det innebär att vi har mycket mer än våra fastigheter för ögonen, vi ser även till helheten och skapar hela kvarter som lyfter staden. Vi ser oss ständigt om efter nya möjligheter att utveckla både staden, samarbeten med andra och oss själva. Genom att jobba med oss får du chansen att vara med om spännande stadsutvecklingsprojekt som påverkar oss alla som bor, jobbar, handlar och lever i staden.

Vi söker nu en Projektchef med förmågan att bygga en helhet kring projekt, klimat och inköp. Rollen är ny och du kommer att rapportera till vår Vd samt vara medlem i ledningsgruppen. Som projektchef leder du tre team som består av specialister inom hållbarhet, inköp och projektledning av byggprojekt och lokalanpassningar.

Vi är anslutna till initiativet Science Based Targets. Det ger oss stöd att sätta skarpa miljömål i linje med Parisavtalets 1,5-gradersmål. Åtagandet ställer hårda krav på oss och på vårt samarbete med leverantörer, kunder och samarbetspartners. Som vår nya Projektchef kommer ett av dina viktigaste uppdrag vara att, tillsammans med hållbarhetschefen, se till att vi lever upp till dessa krav.

För att lyckas i din roll behöver du kunna jobba med både helheten och förstå detaljerna på ett pragmatiskt och affärsmässigt sätt. Ditt arbete syftar till att tillsammans med AMF Fastigheters affärsverksamhet nå uppsatta mål genom att:

 • Brygga mellan de olika delarna projekt, hållbarhet och inköp och säkerställa att de olika delarna samspelar.
 • Leda teamen i deras olika frågeställningar och röra sig obehindrat mellan strategisk och taktisk nivå.
 • Förstå verksamhetens behov och utmaningar och på ett klokt sätt koppla ihop de olika delarna i verksamheten och se en helhet så att vi kan ta nästa steg i våra projekt och inom vårt hållbarhetsarbete.
 • Ansvara för hur vi driver våra projekt och hyresgästanpassningar på ett hållbart sätt för att kunna påverka det klimatavtryck vi vill jobba mot.
 • Arbeta för AMF Fastigheters fortsatta utveckling inom hållbarhets- och byggprojektutveckling.

Arbetsuppgifter att ta hand om:

 • Ta över initiativ och förstudier från förvaltningen samt våra hyresgäster och realisera dem i implementeringsprojekt mot uppsatta mål och business case.
 • Agera förändringsledare med ansvar för att driva och koordinera implementeringar i alla dess delar.
 • Ekonomi och uppföljning för teamet.
 • Omvärldsbevakning inom dina områden.

Personliga egenskaper och erfarenhet

Miljön hos oss präglas av dynamik, innovation och viljan av att driva saker framåt. Vi hoppas att du har samma drivkraft som vi har och att du är bra på att hitta kreativa lösningar som skapar resultat både i stort som smått.

Med din erfarenhet ser du nya möjligheter, dels för att du har ett stort intresse av hållbarhetsfrågor och fastigheter, dels för att du nyfiket följer trender i omvärlden.

I din roll som projektchef stöttar du ditt team bestående av ett flertal specialister samtidigt som du rör dig obehindrat i kontakten med övriga enheter på företaget, kunder och externa samarbetsparters. Vi ser det därför som en tillgång om du är bra på relationer och på att snabbt förstå och se sammanhang. Du får gärna vara en god lyssnare, för vår övertygelse är att vi blir bättre om vi förstår våra kunders och varandras behov.

I övrigt ser vi gärna att du har:

 • Relevant akademisk examen
 • God nivå av affärsmässighet
 • Erfarenhet och intresse av klimat och hållbarhetsfrågor
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen
 • Erfarenhet av förvaltning och infrastruktur
 • God beställarkunskap och förståelse för inköpsprocessen
 • En gedigen kunskap inom projektledning
 • God problemlösningsförmåga och en förståelse för helheten
 • Ett lugn och är en trygg ledare och beslutsfattare
 • Prestigelöshet och därigenom är en lagspelare av rang

Det här erbjuder vi

Väljer du att jobba med oss så kommer vi göra allt för att du ska trivas. Förutom roliga och utmanande arbetsuppgifter så erbjuder vi bland annat:

Spännande projekt. Vi skapar stadsrum där människor vill vara - det innebär att du får vara med och utveckla och förvalta projekt i samarbete med Stockholm stad, våra hyresgäster, leverantörer och samarbetspartners.

Ett coachande ledarskap. Vi tror på ett självledarskap där alla medarbetare får ansvara för sin egen utveckling med hjälp av coachande chefer och ömsesidig tillit.

Möjligheter att testa och lära nytt. Hos oss utvecklas du i takt med företagets förändrade utmaningar och behov. Det innebär att du har alla möjligheter att testa nytt eller lära dig nya saker.

Flexibel arbetsplats. Ja, vi tycker att arbetsplatsen inte alls behöver vara knuten till kontoret. Det var vår övertygelse redan innan pandemi och distansarbete, och är det fortsatt. Kontoret är däremot en viktig samlingspunkt som ger energi, inspiration och främjar kreativiteten. En kombination av kontor och distans tror vi därför är det rätta receptet för glada och hållbara kollegor.

Schysst kontor. Vi sitter mitt i city, på Regeringsgatan. Hela kontoret präglas av att vi utgår från varje individs behov och kompetens. De flesta av oss träffas dagligen på kontoret. Vi gör det för att vi gillar miljön och tycker om att umgås med varandra.

Härliga kollegor. Vi tycker det är kul på jobbet och vi tror att det märks i våra dagliga kontakter.Hur ansöker du?

Om du har några ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Barkman, vVD och Finanschef, [ Email address blocked ] . Sista ansökningsdag är 13 juni. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Referensnummer:
193656788

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-06-13

Kontaktpersoner:

[ Link removed ]
tfn:

+46 86963084

mob:
+46 725314714

Företagets hemsida:
[ Link removed ]

 

Rekommenderade jobb

Projektchef
AMF Fastigheter AB Stockholm Heltid
Junior Insight Consultant
Netigate AB Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Grafisk formgivare
Handelsbanken Sverige Inhousebyrå Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 2715927