Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Produktutvecklingschef på MIPS jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Produktutvecklingschef på MIPS på Poolia

Produktutvecklingschef på MIPS

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Mips drivs idag som ett ingrediensvarumärke vilket innebär att Mips produkter utvecklas och designas i nära samarbete med hjälmvarumärken för att på bästa sätt kombinera Mips unika säkerhetslösningar med varumärkets formspråk och identitet. Mips arbetar med mer än hundratalet hjälmtillverkare inom de flesta hjälmkategorierna på marknaden där de större hjälmtillverkarna i världen inom kategorin sporthjälmar finns representerade. På de senare åren har bolagets lösningar även börjat nå större varumärken verksamma inom kategorierna motorcykel- och säkerhetshjälmar.

Mips är inne i ett intensivt utvecklingsskede och expanderar inom alla kategorier. För att fortsätta erbjuda världsledande produkter och samtidigt driva utveckling nära våra partners pågår en kraftig expansion av Mips produktutvecklingsavdelning. Mips söker därför en Produktutvecklingschef till huvudkontoret i Täby, dedikerad att driva och expandera utvecklingsteamet och Mips produkter.

Om tjänsten
I din roll som Produktutvecklingschef blir det din uppgift att äga produktutvecklingsprocessen från idé till färdig produkt. Du ansvarar för att vårda befintligt produktsortiment samtidigt som du är drivande i utvecklingen av morgondagens produktportfölj. Att i din roll se till att vi får helt nya produkter, produktområden eller tjänster som antingen kan licensieras eller på annat sätt vara del i vår ingrediensportfölj. Du blir en del av ledningsgruppen och du rapporterar till CEO.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
•  Du har personalansvar och budgetansvar för produktutvecklingsavdelning.
•  Du kommer tillsammans med företagsledningen och i nära samverkan med chefen för produktimplementeringsavdelningen lägga upp strategin för vår product roadmap.
•  Du ser till att strategin följs och att rätt produkter levereras i rätt tid samt att rätt team finns på plats.
•  Du kommer att arbeta nära vårt Science team som är världsledande inom biomekanik och driver arbetet med att höja nivån på hjälmstandarder genom att verka i standardiserings-organ runt om i världen.
•  Du kommer att arbeta nära våra kunniga patentjurister för att tillsammans med teamet fortsätta utvidga Mips patentportfölj.

Du får arbeta på ett företag som är en ledare inom sin bransch och blir en del av ett team som består av ambitiösa och engagerade kollegor. Som Produktutvecklingschef får du chansen att vara med och påverka våra produkter och bidra till vår marknadsledande position.

Vem är du?
Vi brinner för ”Outdoor”-aktiviteter. För att trivas med och lyckas i rollen som Produktutvecklingschef på Mips behöver du behärska en kombination av teknik, ledarskap och metoder. Du behöver därför vara positiv, noggrann, strukturerad, flexibel, förändringsbenägen, och samtidigt vara en ansvarstagande person med goda ledaregenskaper.

Vi tror att du har en M.Sc eller motsvarande och har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från att leda produktutveckling. Erfarenhet av processutveckling, material samt test och verifiering är meriterande. Du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift. Vissa resor kan förekomma.

Om verksamheten
Mips är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och skydd av hjärnan och är världsledande inom detta område. Utifrån en ingrediensvarumärkesmodell (eng. ingredient brand model) säljs Mips Brain Protection System (BPS) till den globala hjälmindustrin. Lösningen, vilken är patenterad på samtliga relevanta marknader, grundar sig på mer än 20 års forskning och utveckling tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan samt Karolinska Institutet i Stockholm.

Urval sker löpande, så ansök nu. För mer information besök gärna [ Link removed ]

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60818