Jobbet Produktionstekniker till NKC har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Produktionstekniker till NKC publicerad av Lernia

Sista ansökningsdag
Heltid
Göteborg
2 ansökningar

Arbetsbeskrivning

För en långsiktig rekrytering söker vi en produktionstekniker till NKC Manufacturing Sweden AB. NKC är en familjeägd koncern bestående av 19 bolag med tillverkningsanläggningar världen över och är idag ledande inom tillverkning av hållare till kul – och rullager.

Innovation och flexibilitet är ledord för företagets framgång vilket resulterat i snabb tillväxt, hög kvalitet och nöjda kunder. NKC har tre kärnområden: Automotive, Cages och Environment. Genom välutvecklade och innovativa metoder inom planering och utveckling, design, tillverkning, genomförande och uppföljning följer du med i en spännande resa där du tillges goda förutsättningar att lyckas i din roll. Din personliga utveckling värderas högt i form av att du erbjuds utbildningar och mentorskap inom företaget.

Vill du arbeta i  ett glatt, drivet, kompetent och engagerat team med en framåtanda? då kommer du att trivas på NKC. 

Arbetsuppgifter

Som produktionstekniker på NKC är ditt huvudsakliga mål att driva förbättringsfrågor tillsammans med operatörerna och optimera tillgängligheten av maskiner i produktionen. Du stöttar och utvecklar operatörernas dagliga arbete för att uppnå maximal produktivitet, leverans och effektivitet. Du arbetar nära tillverkningen vilket innebär att tjänsten innehåller praktiska moment där du ingår i en kommunikativ och handlingskraftig roll.

Detta gör du genom att:

 • Samarbeta med underhållsavdelningen och verktygsavdelningen gällande dagliga störningar och långsiktiga åtgärder
 • Hålla daglig produktionsuppföljning och analys av störningar (följa upp statistik etc. i Excel)
 • Koordinera för maskinbyte och nya ritningar, dvs. olika storlekar på hållare
 • Utifrån förbättringsförslag skapa, genomföra och implementera förbättringsaktiviteter tillsammans med operatörerna
 • Löpande kontakt med underleverantörer
 • Planera in servicestopp i produktionen
 • Tillsammans med övriga tekniker och processutveckling, utveckla NKCs gemensamma produktionsprocesser
 • Uppdatera och skapa rutiner utifrån NKC:s ledningssystem ISO 9000 samt ISO 14000

Din bakgrund

Du har en bakgrund inom produktionsteknik alternativt motsvarande relevant erfarenhet. Vi ser även att du har lägst en gymnasieutbildning inom teknik. Du har tidigare arbetat i en teknikerroll där man aktivt arbetat med operatörer för att stödja och förbättra verksamheten, vilket innebär att du är väl insatt i operatörers dagliga arbete. Ett genuint intresse och kunnighet för det tekniska är A & O, men även är en genuin vilja att arbeta produktionsnära en stor förutsättning för att du ska trivas och lyckas i din roll. Du har naturligtvis goda kunskaper inom förbättringsarbete, effektiviseringsarbete och problemlösning. Vidare har du kunskap om Six Sigma, hydraulik och pneumatik. Dessutom är det viktigt att du har god kunskap inom Excel.

 Svenska och engelska behärskar du flytande i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap inom CNC-svarvning samt hydrauliska pressar
 • Erfarenhet av Lean Production och dess verktyg såsom SMED och 5S effektiviseringsarbete
 • Kunskap inom metallbearbetning
 • teknisk högskoleutbildning
 • Erfarenhet av SPS samt P-FMEA

Personliga egenskaper

Du har ett stort intresse av att arbeta med människor och tillverkning och tycker att det är intressant och roligt att driva förbättringsarbete. Du tycker också att det är utmanande och stimulerande att tillsammans med dina arbetskamrater nå uppsatta mål.  Din förmåga att söka stöd och kunskap av kollegor är god, samtidigt som du gärna aktivt delar med dig av din kunskap. Du är en ”doer” vilket innebär att du ständigt arbetar för att produktionen ska vara så optimal som möjligt genom att applicera rätt handling vid rätt tillfälle. Det som utmärker dig är din goda analytiska förmåga, samarbetsförmåga, positiva inställning och driv, men även ditt genuina engagemang och intresse för förbättringsarbete.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tillsvidare/Heltid/Göteborg

Tillträdesdag

Omgående/Efter överenskommelse

Information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt.

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! 
Läs mer på lernia.se.

Referens

34325

Liknande jobb

Verkstadstekniker till John Crane i Göteborg Göteborg FMR - Din HR-Partner
Produktionsutvecklare Göteborg Semcon

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till