Jobbet Produktansvarig ICA Frukt och Grönt har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Produktansvarig ICA Frukt och Grönt publicerad av ICA

Full-Time
Helsingborg

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och driva utveckling och försäljning av ICAs gröna erbjudande? Drivs du av högt tempo, problemlösning, att sätta kunden i centrum och arbeta med datadriven analys? Då har vi jobbet för dig som produktansvarig på ICA frukt och grönt i Helsingborg!

ICA är mitt uppe i en omfattande transformationsresa där vi bygger förutsättningarna för att bättre kunna möta en snabb föränderlig omvärld. Vi introducerar en ny mer kundfokuserad organisationsstruktur, nya agila arbetssätt och vi kommer att ha ett ännu större fokus på datadriven analys. Vill du vara med på vår spännande resa och forma framtidens ICA?

ICA frukt, grönt och blommor är en del av sortiment och inköp inom ICA Sverige AB som arbetar med att skapa ett attraktivt, kundanpassat och lönsamt sortiment. Vi ansvarar för att kunderna idag och imorgon möter efterfrågat sortiment, med god lönsamhet i butik och koncern. Funktionen omfattar Inköp, Kategori och Sortiment, Pris, Space och Produktutveckling.

Som produktansvarig är du en del av kategoriteamet och arbetar aktivt med alla 4 P men med fokus på produkt. Du ansvarar för att förnya, effektivisera och vårda sortimentet för berörda kategorier, med syfte att erbjuda marknadens mest attraktiva sortiment både inom varumärken och ICA:s egna varor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar b la:

 • Ansvarar för underhåll, förbättringar och nyhetsutveckling av sortimentet
 • Projektleder produktutveckling
 • Är kategorins produktexpert och besvarar produktfrågor internt och externt
 • Äger produkt, förpackning och produktspecifikation
 • Analysera försäljning till butik och konsument, marginalnivåer. Jämföra dessa resultat med ansvarsområdens planer, mål och budget samt aktivt föreslå och genomföra förändringar för att nå optimalt resultat
 • Ansvarar för konkurrentbevakning och trendspaning
 • Ansvarar för sortimentsrekommendationer till butik


Då vi är inne i en expansiv fas med vår on-line handel kommer du också ha stort fokus på den affären och arbeta tätt tillsammans med vår e-handelsorganisation för att tillgodose de behov som finns där.

Vem är du?

Du är självgående, har en stor kommunikativ förmåga och en hög energinivå. Du förstår vad som driver lönsamhet och försäljning inom dina produktområden och är van att kommunicera och paketera detta till flera olika forum. Rollen innefattar flera kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god kommunikativ förmåga liksom din förmåga att leverera genom andra.

Då tjänsten omfattar såväl strategiskt som operativt arbete är det viktigt att du har en helhetssyn och förmåga att prioritera. Du är mycket analytisk och resultatorienterad.

Du har högskoleutbildning med ekonomisk, livsmedelsanknytning eller kemtekniskt utbildning ex kostekonom, agronom, hortonom, dietist, livsmedelsingenjör, eller motsvarande från högskola eller genom erfarenhet. Du har goda detaljhandelskunskaper och har också god datavana och behärskar engelska obehindrat i tal och skrift. Kunskap om on-linehandel, butiksförsäljning och frukt och grönt är mycket meriterande.

Personliga egenskaper som är viktiga

 • Hög ambition, drivkraft och integritet
 • Drivs av utmaningar och ser möjligheterna i dessa
 • Förändringsbenägen, positiv och engagerad
 • Analytisk, strukturerad och noggrann
 • God kommunikativ förmåga
 • Affärsmässig och resultatinriktad


Anställningsform

Tillsvidareanställning 
Tillträde


Enligt överenskommelseKontaktuppgifter

Frågor om tjänsten besvaras av Jacob Rudolv, [ Link removed ]

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR BP Eva Strandlund, [ Email address blocked ]
Sista dag för ansökan


2020-11-01
Vi ber att ansökan sker via länken i annonsen. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via mail.

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Drogtestning förekommer i samband med vissa av våra rekryteringsprocesser.

Referens

R0011889

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till