Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Produktägare/ Product manager jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Produktägare/ Product manager på Svenska Kraftnät

Produktägare/ Product manager

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Balanseringen av det nordiska kraftsystemet blir alltmer utmanande till följd av ökad marknadsintegration och andel förnyelsebar elproduktion i kraftsystemet. För att möta utmaningen har de nordiska TSO:erna enats om en ny nordisk balanseringsmodell. Parallellt drivs ett omfattande arbete att samordna den europeiska elmarknaden med gemensamma europeiska IT-lösningar som följd. Sammantaget kräver detta en väsentligt ökad grad av automatisering i balanseringen, nya IT- och beslutsstöd för handel, planering, prognostisering och styrning. Svenska kraftnät ansvarar, tillsammans med den norska TSO:n Statnett, för att utveckla och förvalta dessa inom ramen för det gemensamma utvecklingsbolaget Fifty AS.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som Product manager för en portfölj av IT-system för balansering av kraftsystemet.

Som medarbetare hos Svenska kraftnät blir du en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och får arbeta i en utvecklande miljö.Om tjänsten

Rollen som Product manager innebär ett övergripande ansvar för att produkterna som utvecklas och förvaltas av Fifty AS uppfyller verksamhetens behov. Inom Fifty arbetar vi enligt det agila ramverket SAFe.

Du brinner för att arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT. Potentiellt utvecklas rollen till att även inneha en roll motsvarande Förvaltningsledare på Svenska kraftnät, och/eller team lead för andra medarbetare i Fifty från Svenska kraftnät.

Du kommer att bli en del av enheten Digitalt elmarknadsstöd som ansvarar verksamhetsnära utveckling och förvaltning av besluts- och IT-stöd kopplat till elmarknad och balansering. Tillsammans med dig arbetar bland annat kompetenta verksamhetsarkitekter, produktägare, projektledare och förvaltningsledare. Alla inom enheten har en mycket god kunskap om verksamhetens behov.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Då utvecklingen till stor del bedrivs i Norge kräver rollen en eller två kortare resor per månad.Dina arbetsuppgifter

I rollen som Product manager deltar du i Fifty:s produktorganisation och ansvarar för att kravställning och övergripande backlog stödjer Svenska kraftnäts behov och strategiska inriktning. Du är en del av product management-teamet och samarbetar med andra produktägare och RTE inom Fifty för att säkerställa att teamen utvecklar långsiktiga och användbara lösningar. Internt på Svenska kraftnät arbetar du nära kärnverksamheten för att kartlägga behov och med förändringsledning samt är med och driver arbetet i olika forum.

Du ansvarar också för det övergripande livscykelperspektivet för Fifty-produkterna som finns lokalt på Svenska kraftnät och samarbetar med lokal IT för att säkerställa att lösningarna uppfyller verksamhetens krav.Din bakgrund

Du ska ha Teknisk Högskoleutbildning - Civilingenjör eller motsvarande med inriktning som vi bedömer relevant. Vidare har du:

  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet
  • Minst 2 års aktuell erfarenhet av agil utveckling i större projekt eller organisationer
  • Minst 2 års erfarenhet från produktägarroll eller annan ledarroll inom IT-utveckling som vi bedömer relevant
  • Du kan uttrycka dig flytande på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från energibranschen och speciellt från balanserings- och elmarknadsområdet. Aktuell erfarenhet av IT/verksamhetsarkitektur och modellering är önskvärt, samt erfarenhet från förändringsledning. Du behöver ha förmåga att diskutera tekniska lösningar på en övergripande nivå och förstå och kunna förmedla konsekvenser av olika teknikval.Dina personliga egenskaper

För att lyckas som Product manager behöver du vara kommunikativ och samarbetsorienterad, samtidigt som du behöver arbeta målinriktat med stor egen initiativkraft. Helhetssyn och fokus på verksamhetsnytta är centralt, då prioritering av utvecklingen är en del av rollen. Du behöver vara prestigelös och ha ett stort intresse för verksamhetens behov av IT- och beslutsstöd på kort och lång sikt, samt ha en tät dialog med användare och verksamhetsarkitekter för att driva utveckling så att verksamhetsprocesserna stöds på bästa sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Marie Sandahl, tel. nr. 010-475 84 43 . Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] . Under semestertider nås vi lättast på mail och svarstiderna kan vara något längre än vanligt.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2021Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Produktägare/ Product manager
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker Produktägare Elmarknadslösningar
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker en Utredare Balansmarknad
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1483_GS_Svenskakraftnät