Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Produktägare / kraftsystemingenjör prognosfunktioner till Svenska kraftnät på Svenska Kraftnät

Produktägare / kraftsystemingenjör prognosfunktioner till Svenska kraftnät

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Full-Time
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Svenska kraftnät söker nu Produktägare som vill arbeta som kraftsystemingenjör med ansvar för prognosfunktioner inom kraftsystemdrift. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.Om tjänsten

Vi söker en produktägare till enheten Digitalt Kraftsystemstöd på avdelning Beslutsstöd och IT-beställningar. Denna avdelning ansvarar för verksamhetsnära utveckling och förvaltning av besluts- och IT-stöd kopplat till elmarknad, kraftsystemutveckling och kraftsystemdrift.

Svenska kraftnät tar fram driftprognoser för hur elsystemet ska se ut under kommande dagar.  Prognoserna kommer kopplat till Europeisk lagstiftning få en mycket central betydelse för driftsäkerheten och ligga till grund för handeln på framtidens elmarknader.

Vi söker dig som vill ha en central roll i skapandet av prognosmodeller. Som
Produktägare kommer du vara en spindel i nätet för utvecklingen av prognoser och ha kontakt både med interna och externa specialister.Dina arbetsuppgifter

Rollen har följande ansvar och arbetsuppgifter:

 • Är sammanhållande för de aktiviteter som behöver drivas internt på Svenska kraftnät kopplat till utveckling och införande av produkten i samarbete med utpekade processledare och domänarkitekter.
 • Äger Svenska kraftnäts kravställning för de IT-system som bygger upp denna produkt.
 • Identifiera behov av utveckling drivet av t.ex. förändringar på Svk (ändrade processer i verksamheten, förändringar i kringliggande system etc.).
 • Identifiera behov av utveckling från nya regelverk, metoder, krav från RSC (Regional Security Coordinator), förändringar i CGMES, förändringar i elmarknaden mm.
 • Formulera krav på produkten, säkerställa verifiering och godkännande av leveranser.
 • Ta fram en roadmap för den utveckling som behövs för att möta alla behov - utveckling i applikationer, data, modeller, verksamhetsprocesser etc.
 • Ett annat viktigt ansvar är att arbeta nära kärnverksamheten på Svenska kraftnät för att identifiera och prioritera utvecklingsbehov på kort och lång sikt samt delta med att prioritera ”backlog”.


Din bakgrund

Skallkrav:

 • Elkraftteoretiska kunskaper förvärvad genom examen inom elkraft eller energisystem, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
 • Flerårig dokumenterad arbetslivserfarenhet inom elkraft eller energisy-stem.
 • Vi vill att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande krav är flerårig arbetslivserfarenhet eller/och erfarenhet av:

 • Kraftsystemdrift.
 • Testaktiviteter, både planering såsom skapande av testfall samt utförande.
 • CIM (Common Information Model), IEC 61870
 • Teknisk kravanalys och kravuppföljning
 • Att arbeta i komplext projekt med flera parter inblandade
 • Produktägarroll eller annan roll inom relevant IT-utveckling


Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas som produktägare behöver du vara kommunikativ och samarbetsorienterad, samtidigt som du behöver arbeta målinriktat med stor egen initiativkraft. Affärsmässighet och fokus på verksamhetsnytta är centralt, då prioritering av utvecklingen är en del av rollen.

Vår bästa kandidat behöver ha ett stort intresse för verksamhetens behov av IT- och beslutsstöd på kort och lång sikt, och ha en tät dialog med användare och verksamhetsarkitekter för att driva utveckling så att verksamhetsprocesserna stöds på bästa sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Najib Mirkhani, tel. nr. 010-475 81 79, alternativt HR-specialist rekrytering Eva Häger, tel. nr. 010-475 97 53.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2021.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Recommended skills

Vi (Textredigeringsprogram)
Data (Undervisning)
Svenska (Undervisning)
Engelska (Undervisning)
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 1362_GS_Svenskakraftnät