Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

E-commerce Product Manager till Sportproffsen jobb i Stockholm på Digitalenta

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
E-commerce Product Manager till Sportproffsen på Digitalenta

E-commerce Product Manager till Sportproffsen

Digitalenta Stockholm, Stockholms län Heltid

Är du en driven Product Manager som vill följa med på en spännande tillväxtresa? Vill du ta dig an en central e-handelsposition med fokus på produkt? Då har du kommit rätt!

Sportproffsen grundades 2020 och är en del av den nordiska flerkanalssportkoncernen som har gått in i en period med stark tillväxt. Det finska moderbolaget Kuntokauppa.fi grundades 2007 och våren 2021 har koncernen cirka 100 anställda i Finland och i Sverige. Visionen är att växa till det bästa företaget i branschen i Norden när det gäller kundupplevelse, personalerfarenhet och lönsam tillväxt. Verksamheten drivs av en dynamisk kultur som uppmuntrar till prestation och kontinuerlig utveckling, samt visionen - ”välbefinnande för människor”. Kärnan i affärsmodellen är stark e-handelsexpertis och produktutveckling. Vårt svenska kontor är placerat i Alvik, och etablering av lager och butik i Stockholmsområdet pågår för fullt. 

Vi letar nu efter en E-commerce Product Manager till det nyetablerade teamet på Sportproffsen. Visionen är att samla ett team som har ett growth mindset och vill vara med på en satsning i att bygga en e-handel med syfte att skapa tillgänglighet kring träning och hälsa, hemifrån. 

Sportproffsen är just nu mitt i en internationell expansion och bygger ett svenskt team i Stockholm. Tillsammans med den svenska marknadschefen och bolagets CPO i Finland kommer du främst ansvara för stora delar av hanteringen kring utvecklingen av produktsortimentet, kampanjer/prissättning och lagerstatus. 

Om positionen

Som Sportproffsens nya E-commerce Product Manager kommer du att driva det svenska utbudet på e-handelsplattformen inklusive produkthantering, kampanjsortiment, en viss del logistik samt framgent kategoriansvar. För att lyckas i rollen har du grundläggande kunskap inom e-handel och dess logistik med fokus på produkt och sortiment. Sportproffsen varuförsörjer just nu från Finland, men kommer inom en mycket snar framtid att etablera ett lokalt lager för ökad effektivitet.

I din roll kommer du att:

 • Initialt vara med och sätta basics-in-place tillsammans med svenska och finska teamet
 • Över tid: prognostisera försäljning och produkter; uppföljning och kontinuerlig övervakning av prestanda och KPI:er 
 • Du kommer att vara en nyckelspelare i arbetet med prissättning och marginaler
 • Du har kunskap och förståelse för olika betalningslösningar och fraktavtal och hur de påverkar verksamheten
 • Ansvarig för att säkerställa att det finns rätt produkter i lager beroende på aktuella kampanjer, säsong och tema
 • Identifiera behov av utveckling och samt arbeta med att implementera såväl förbättringar som nya processer
 • Kontinuerligt och noggrant säkerställa att rätt produktinformation finns på rätt plats samt att Customer Service och Marketing hålls uppdaterade löpande
 • Vara en viktig del i ett drivet och växande team som tillsammans bygger upp en verksamhet i Sverige

Om dig

För att vara en match för positionen och för teamet på Sportproffsen måste du ha ett entreprenöriellt startup-tänk. Du är ambitiös, gillar ansvar och letar alltid efter förbättringar.

För att vara en bra match för positionen:

 • Förståelse och känsla för att vi bygger ett företag
 • Transformera utmaningar till framgångar
 • Gilla tempoväxlingar mellan rutinarbete och kreativitet
 • Erfarenhet av att arbeta med Product Management med inriktning på e-handel 
 • Intresserad av att driva online försäljning, utveckla sortiment och följa trender för att säkerställa att ditt erbjudande matchar kundernas efterfrågan
 • Är en stark projektledare med goda resultat när det gäller att driva projekt från a till ö
 • Talar flytande svenska och engelska; både i tal och skrift
 • Du har några års erfarenhet och vill fortsätta utvecklas inom Category Management
 • Du älskar såklart träning!

Som en del av Sportproffsen kommer du få vara med om en spännande utvecklingsresa där du har goda personalförmåner och flexibilitet kring arbetsplats. Anställningen är fast anställning (100%) med 6 månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse, men de ser gärna att du börjar så snart som möjligt. 

Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan redan idag. Då vi är mitt i härliga semestertider kan det ta lite längre tid i processen.

Sportproffsen är en drogfri arbetsplats och vi tillämpar drogtest som en del av vår rekryteringsprocess. Slutkandidaten kommer genomföra ett drogtest hos vår samarbetspartner Previa. Med denna gest vill vi engagera våra medarbetare att arbeta för främjandet av välmående, motion och hälsa i enlighet med branschen och företagets mission.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: teamtailor-1350105-283586