Jobbet Product Manager inom datakommunikation till Solar! har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Product Manager inom datakommunikation till Solar! publicerad av Academic Work

Heltid
Göteborg
3 ansökningar

Arbetsbeskrivning

Du som önskar ansvara för att Solar erbjuder rätt produktsortiment inom datakommunikation vi söker dig! Vill du lansera nya produkter, samarbeta med ledande leverantörer, ha nära till beslutsfattare och ett öppet arbetsklimat? Ansök gärna idag då urvalet sker löpande!

Academic Work söker en Product Manager till Solar.

I din roll som Product Manager kommer du att vara ansvarig för hela produktlivscykeln från lansering till utfasning. De produkter inom området datakommunikation du primärt kommer att ansvara för är fiber, datanät, mediacentraler och nätverksutrustning, som exempelvis switchar samt routers.

Solar är ett av norra Europas mest innovativa och ledande Sourcing & Services-företag inom El, VVS, Industri, Kommunikation och Säkerhet. All Solars försäljning är B2B. Företaget satsar mycket på utvecklingen av deras digitala kanaler och idag sker nästan hälften av försäljningen därigenom. Kontoret ligger precis vid Älven och är nära till centralstationen i Göteborg. Du kommer att sitta tillsammans med cirka 100 anställda.

Dennis Jonsson, Head of Product Management, kommer vara din närmsta chef och det han lyfter som styrkor hos Solar är bland annat : Solar är ett företag som vågar satsa framåt och är öppna för förändring. Vi är en ledande aktör som finns i flera länder men har ändå det lilla företagets flexibilitet. Vi har en platt organisation med en närhet till beslutsfattare, det är inte konstigt om beslut tas direkt vid skrivbordet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Solar.

Kandidatprofil

Som Product Manager ansvarar du för att Solar erbjuder rätt produktsortiment med rätt produktstrategi, så att de kan fortsätta vara en attraktiv partner till deras kunder. Produktchefsrollen handlar mycket om att vara spindeln i nätet och du kommer främst att samarbeta med avdelningarna inom e-handel, marknadsföring, materialplanering, sourcing och masterdata. Du kommer även att ha ett nära samarbete med ledande leverantörer på marknaden.

Du kommer till exempel att:

* Definiera potentiella affärsmöjligheter genom att bevaka utveckling och trender på marknaden
* Initiera kampanjer för att lansera nya produkter och öka försäljningen
* Lönsamhetsanalys och lönsamhetsoptimering
* Utveckla och underhålla säljande produktdata i PIM-systemet som används i den digitala affären
* Supportera säljorganisationen och bidra med kompetens i samband med utbildningar, kundbesök, kundevents etc.

* Har ett intresse för produkter och affärer
* Gärna har högskoleutbildning inom exempelvis ett tekniskt område, ekonomi eller marknadsföring
* Har tidigare relevant arbetslivserfarenhet såsom produktansvar, produktutveckling, försäljning eller installatörsbakgrund
* Talar och skriver flytande på svenska och engelska
* Har B-körkort
* Har goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du

* Har branscherfarenhet inom datakommunikation eller annan nätverksutrustning
* Även branscherfarenhet inom säkerhet (brandlarm, inbrottslarm passage och lås) kan vara intressant
* Har kunskaper i affärssystemet SAP

Som person har du ett eget driv, är lösningsorienterad och vågar ta plats. Du trivs med att ha många kontaktytor och har en god kommunikationsförmåga. Vi ser även att du har en affärsmässighet som gör att du kan se hela produktaffären och driva den framåt på ett bra sätt. Då rollen efterfrågar att du kan ta smarta strategiska beslut för att säkerställa både vinst och bra samarbeten krävs en god analytisk förmåga.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Augusti/enligt överenskommelse
* Omfattning: Tillsvidare, heltid
* Placering: Gullbergs strandgata 15, Göteborg
* Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Andreas Hammarbäck
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [recruitmentgothenburg@academicwork.se](mailto:recruitmentgothenburg @academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Referens

15010511-SE

Liknande jobb

Innovation manager Göteborg Volvo Group
Projektledare till Adiga Göteborg StudentConsulting
Product Manager Göteborg Volvo Group
Senior Component Engineer Göteborg Volvo Group
Configuration manager Göteborg Combitech
Manager Purchase and Design Göteborg Volvo Group
Measurement Engineer Göteborg Volvo Group
Elektronikingenjör Göteborg Syntronic

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till