Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Processingenjör Dricksvatten till Uppsala Vatten jobb i Uppsala på Uppsala Vatten & Avfall AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Processingenjör Dricksvatten till Uppsala Vatten på Uppsala Vatten & Avfall AB

Processingenjör Dricksvatten till Uppsala Vatten

Uppsala Vatten & Avfall AB Uppsala, Uppsala län Heltid


arbetsbeskrivning.

Uppsala Vatten behöver förstärka personalstyrkan med en Processingenjör för Dricksvatten!

Dricksvattenavdelningens huvudsakliga uppdrag är att producera dricksvatten för de brukare som nyttjar Uppsala kommuns vatten enligt Livsmedelsverkets krav. Varje år producerar vi 17 miljoner kubikmeter dricksvatten till drygt 200 000 personer i kommunen!


ansvarsområde.

Som processingenjör med inriktning på process och optimering ansvarar du för översyn av vattenverkens behandlingsprocesser, dimensionering av nya anläggningar, utveckling och pilottestning av nya behandlingsprocesser så att tillräckliga mängder av godkänt dricksvatten produceras och levereras till användarna.

Ditt huvudsakliga ansvar är att arbeta med att följa upp processerna i den dagliga verksamheten framför allt svara för våra yttervattenverk. Rollen omfattar;
 • samordning av åtgärder enligt affärsplan, verksamhetsplan och budget.
 • dricksvattensreningsprocessen inkl. övervakning, felsökning och driftoptimering.
 • processtekniska frågor kring dricksvattenproduktionen.
 • att ingå i relevanta branschråd/intresseorganisationer för grundvatten, dricksvatten och behandlingsteknikutveckling samt Ingå i relevanta fokusgrupper och nätverk på kommunal och nationell nivå. 
 • att samordna interna, externa arbeten samt kontakter med nationella forskningsorganisationer
 • att delta i projekt för planering upphandling, driftsättning av anläggningar inom vattenverkssektionen.
 • att uppdatera rutiner och styrande dokument inom området i VLS

Du bör ha kunskap och förståelse för 
 • att utreda och analysera behandlingsprocesser, grundvattenbildning och dricksvattenproduktion. 
 • vattenverk och tryckstegringar gällande funktionalitet och styrning.
 • att utföra dimensionering, beräkningar och kostnadsuppskattningar för vattenverksprocesser, pumpstationer och tryckledningar
 • vattenkemi och vattenkvalitet 


arbetstider.

Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning. Ordinarie arbetstid är förlagd inom normal kontorstid. (08-17 måndag -fredag) Beredskapstjänst eller arbete utanför kontorstid kan tillkomma vid större störningar eller annan stor påverkan, då bolagets verksamhet är samhällsviktig och pågår dygnet runt.  


kvalifikationer.

Vi söker dig som har civilingenjörsutbildning i vattenbehandling, med inriktning mot kemi-, miljö- eller processteknik. Vi välkomnar dig med arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom processindustri, arbete med vatten/kemi/miljö eller dig som är nyexaminerad och redo att ta dig ann ditt första jobb!

Du har god datavana och behärskar Office-paketet samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift liksom god erfarenhet av mätinstrument. Körkort är ett krav.

Vi tror att du har erfarenhet av olika tekniker för dricksvattenproduktion samt erfarenhet av att utföra pilottester och analysera resultatet för nya behandlingsprocesser. 

Vi ser det som meriterande om du har:
 • erfarenhet av drift eller utformning av vattenverksprocesser.
 • erfarenhet av planering, dimensionering samt kostnadsuppskattning av vattenverk pumpstationer och ledningar
 • erfarenhet av pilotförsök för beredningsprocesser
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tror att du som söker är analytisk, gillar problemlösning och arbetar lösningsorienterat. Som person är du trygg i dig själv men också lyhörd för andra personers åsikter. Du är en lagspelare, samarbetar väl med dina kollegor och har ett gediget intresse av vara “ute i verksamheten, där det händer”. ansökan.

Sista ansökningsdag: 2021-08-16

För information: I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall AB med Randstad rekrytering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Hannah Sandström via [ Email address blocked ]

Övriga upplysningar: Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfall AB:s roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald

Vad erbjuder Uppsala Vatten & Avfall AB dig?
En varierande och utvecklande roll där du blir en viktig del i teamet. Vi uppmuntrar till dina egna idéer, eftersom vi ständigt vill bli bättre och värnar om att jobba utifrån en hög integritet. Det är såklart också viktigt att du trivs hos oss och att du har kul på jobbet! Du får vara med och forma morgondagens Uppsala! Att jobba hos Uppsala Vatten och Avfall AB innebär att vara i en framtidsbransch och att vara delaktig i att utveckla och säkerställa de mest grundläggande och absolut nödvändiga funktionerna i ett hållbart Uppsala.

 

Rekommenderade jobb

Processingenjör Dricksvatten till Uppsala Vatten
Uppsala Vatten & Avfall AB Uppsala Heltid
Utredningsingenjör VA-Utbyggnad till VA-nät
Uppsala Vatten & Avfall AB Uppsala Heltidsanställd
Anläggningsingenjör fastighetsunderhåll & besiktningssamordning
Uppsala Vatten & Avfall AB Uppsala Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201346383