Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Pricing & Portfolio Manager till Orifarm AB job in Stockholm at Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Pricing & Portfolio Manager till Orifarm AB på Poolia

Pricing & Portfolio Manager till Orifarm AB

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post


Är du vår nya Pricing & Portfolio Manager med strategisk höjd och analytisk skärpa?

Orifarm är den största parallellimportören av läkemedel i Europa samt ett av de större bolagen inom försäljning av generiska läkemedel i de nordiska länderna med en vision att vara bäst på att skapa en bättre affär för hälso- och sjukvården. Rollen Pricing & Portfolio Manager är ny i det svenska bolaget och en fantastisk möjlighet för dig som har erfarenhet av en strategisk roll inom prissättning gärna inom läkemedelssektorn. Du kommer att forma och utveckla bolagets prisstrategier samt delta i dagliga beslut om prissättning, arbetsprocesser och inköpsbeslut.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placering är på kontoret i centrala Stockholm, men med möjlighet att förlägga delar av arbetet hemifrån/på distans. Du kommer att vara en del av ett litet team och rapportera till Director Established Brands.

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
I rollen som Pricing & Portfolio Manager kommer du att jobba nära verksamheten och det är viktigt att du lätt kan växla mellan strategiska beslut och ha koll på helheten samtidigt som du inte missar viktiga detaljer. Med din tidigare erfarenhet bidrar du till en fortsatt framgångsrik prissättning med löpande analyser och utvärderingar av lönsamhetsnivåer och försäljningsutfall. Centralt i rollen blir de månatliga upphandlingarna med Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket (TLV) som varje månad utser ”periodens vara”. Periodens vara är de generiskt utbytbara läkemedel som har lägst pris och som apoteken erbjuder sina kunder när de byter ut läkemedel.

Rollen innebär att;

•  Ansvar för hur Orifarm AB operativt arbetar med TLV’s upphandlingar varje månad
•  Leda det strategiska arbetet med prissättning och förstå vad som driver intäkter och kostnader i affärsmodellen samt tänka kreativt kring affären givet konkurrensbilden och andra förutsättningar
•  Prissättning av produkter både generika och parallellimport
•  Forecast och omvärldsbevakning av marknaden
•  Tät kontakt med inköps- och logistikfunktionerna
•  Nära samarbete med övriga medarbetare inom försäljningsorganisationen i och utanför Sverige

Sökord: pricing specialist, pricing manager, prisanalytiker, affärsanalytiker, prissättningsspecialist

Vem är du?
Vi tror att du som söker har farmaceutisk bakgrund, alternativt är ekonom eller ingenjör samt att du är van att jobba med analys utifrån stora datamängder. Du behärskar Excel väldigt väl samt Power Point och övriga Officepaketet och du är van att presentera slutsatser för beslutsfattare på ett pedagogiskt och tydligt sätt. För att lyckas i rollen tror vi att du är en person som vågar fatta tuffa beslut och att du trivs i en miljö där det händer saker hela tiden.

Som person är du strukturerad, analytisk och noggrann men också engagerad och resultatinriktad med hög arbetskapacitet. Du tar med dig ca fem års arbetslivserfarenhet inom prissättning eller revenue management och det är mycket meriterande med bakgrund från den farmaceutiska branschen eller läkemedelsbranschen. Det svenska bolaget är litet med en platt organisationsstruktur men vi ingår i ett större bolag. Tidigare arbete inom större organisation och gentemot en regelstyrd marknad är därför meriterande. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Vi ser gärna att du har förhandlingsvana samt erfarenhet av att vara delaktig i förändringsarbete.

Om verksamheten
Orifarm är en ambitiös och progressiv aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Vår ambition är att leverera högkvalitativa och prisvärda läkemedel och hälsovårdsprodukter. Tillsammans med våra kunder och tack vare våra högkvalificerade personal har vi lyckats prestera bra resultat genom åren. Idag är Orifarm den största leverantören av parallellimporterade läkemedel i Europa samt en snabbväxande leverantör av generiska läkemedel och specialistläkemedel.

Hela Orifarmgruppen befinner sig på en spännande tillväxtresa och slutförde 1 april 2021 sitt största förvärv någonsin. Med detta förvärv från Takeda Pharmaceutical Company Limited fick Orifarm ytterligare över 100 produkter i form av läkemedel, OTC och VMS i vår europeiska produktportfölj. Bland dessa återfinns välkända varumärken som Waran, Levaxin, Pamol och Ibumetin.

Orifarm har även förvärvat två ytterligare produktionsanläggningar i Hobro i Danmark och Lyszkowice i Polen. Från april 2021 har ungefär 600 nya medarbetare tillkommit i Orifarm i samband med tecknandet av förvärvet. Totalt innefattar nu Orifarmgruppen ca 2000 anställda personer i över 10 EU länder. Mer information om Orifarm efter förvärvet 2021 finns att läsa här; [ Link removed ] />
 

Rekommenderade jobb

Pricing & Portfolio Manager till Orifarm AB
Poolia Stockholm Heltid
Gruppchef Service Desk
Poolia Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Projektledare inom digitalisering Deltid (Uppsala/distans)
Poolia Uppsala län - Uppsala Deltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 60061