Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Price and Product Manager jobb i Stockholm på Michael Page

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Price and Product Manager på Michael Page

Price and Product Manager

Michael Page Stockholm Heltid

Är du analytisk och har ett brinnande intresse för lönsamhet och affärer? Motiveras du av en bransch som är under förändring och att självständigt driva strategiska projekt? Då är rollen som Price and Product Manager en spännande utmaning för dig!

Information om kunden

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle.


Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner ton råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning.

Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt två tredjedelar av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med cirka 520 tankställen för privat- och yrkestrafik.

Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning 93 miljarder SEK.

Beskrivning

Jobba för framtiden redan idag


Som Price and Product Manager blir dina ansvarsområden att leda utvecklingen av kunderbjudandet samt ansvara prisstrategin av bränsleprodukter inom Preems stationssegment. Preem arbetar ständigt med att påverka och utmana branschen genom att löpande utveckla kunderbjudandet. Ditt uppdrag innebär att driva, utveckla och anpassa produktportföljen utifrån nya behov på marknaden. I rollen är du djupt delaktig i beslut och aktiviteter som berör Preems lönsamhet. Du ansvarar bl.a. för att löpande analysera den dagliga prissättningen, arbeta med intäktsoptimeringen för att maximera intjäningen, förbättra prisformler och riktlinjer, ansvara för sortimentstyrning och produktlanseringar, medverka som pris- och produktexpert vid större förhandlingar samt leda strategiska initiativ.

Du kommer att ha många kontaktytor internt bl.a. med varuförsörjning, marknadsavdelningen och försäljningsorganisationerna. Rollen innebär mycket eget ansvar och det finns möjlighet att ta egna initiativ och bredda dina ansvarsområden. Du blir del av ett team om tio personer samt rapporterar till Head of Sales Operations.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Stockholm. Beredskapsarbete var femte helg ingår i rollen.

Sökandes profil

Har du den här bakgrunden?

Du har minst fem års arbetslivserfarenhet, varav ett par år inom prissättning och produktutveckling. Erfarenhet inom området revenue management är meriterande. Vi tror att du som söker är civilekonom eller civilingenjör samt att du är van att jobba med analys utifrån stora datamängder. Du behärskar Excel samt Power Point väl och du är van att presentera slutsatser för beslutsfattare på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Vi ser gärna att du har förhandlingsvana samt erfarenhet av att driva och projektleda förändringsarbete.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Är det här du?

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är mål- och prestationsinriktad, samt analytisk med ett sinne för affärer. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt, en positiv och ansvarstagande inställning och en mycket god kommunikativ förmåga. Du har pondus samtidigt som du är prestigelös och en lagspelare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Jobberbjudande

Om du har frågor kontakta Michael eller Adrian på Michael Page. Du når Michael på 0701423564 eller Adrian på

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 27/5

Välkommen med din ansökan!


Facklig kontaktperson: [ Link removed ]

 

Rekommenderade jobb

Price and Product Manager
Michael Page Stockholm Heltid
Pricing & Portfolio Manager till Orifarm AB
Poolia Stockholm Heltidsanställd
Business Controller till Transdev, Göteborg
Meritmind Göteborg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: JN -052021-2576396