Jobbet Praktik inom rekrytering och bemanning - För studerande har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Praktik inom rekrytering och bemanning - För studerande publicerad av StudentConsulting

Heltidsanställd
Göteborg

Arbetsbeskrivning

Är du en målinriktad och driven student som vill lära dig så mycket som möjligt om rekrytering och personalfrågor under din praktikperiod? Gör din praktik hos oss på StudentConsulting.

Information om uppdraget:

Vi söker dig som studerar personalvetenskap, HR eller likvärdigt och som till hösten/vintern har en praktikperiod i minst 9 veckor. För att vara aktuell för en praktikplats hos oss måste du vara studerande med en inplanerad praktikperiod i din studieplan!

Vi önskar att din praktikperiod startar under slutet av oktober eller början av november.

Hos vårt team i Göteborg får du bland annat chansen att arbeta med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, vilket innebär allt från kravprofilsarbete, skriva annons, hålla i intervjuer, spela in video-CV, referenstagning och löpande kandidatdialog.

Utöver detta kan du även få möjlighet att stötta konsultchefen i arbetet med våra befintliga medarbetare som arbetar på olika kunduppdrag. Du får insikt i många delar av personalarbetet och arbetsgivaransvaret, som att till exempel introducera, skriva avtal med och följa upp nyanställda samt bemanningsplanering och schemaläggning.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Kompetensbaserade rekryteringsprocesser
- Introduktion och uppföljning av nya medarbetare.
- Avtalsskrivning och arbetsrätt
- Schemaläggning och bemanningsplanering
- Hålla i föreläsningar i vårt jobbmatchningsprogram

Startdatum för praktiken är flexibelt utifrån studentens studieplan.

Detta söker vi:

För att vara aktuell för en praktikplats hos oss måste du vara studerande med inplanerad praktikperiod i din studieplan!

Våra kärnvärden Resultat, Engagemang, Enkelhet och Team är av stor vikt för oss, och det är därför viktigt att du kan identifiera dig med dessa. Du är en person som gör det lilla extra för att på bästa sätt lyckas nå både dina egna och teamets målsättningar. Du är framåt, nyfiken och kommunikativ.

Eftersom praktiken innebär kontakt med både kandidater, konsulter och till viss del kunder är det viktigt att du är serviceinriktad och trivs med telefonen som arbetsverktyg, samt att du har mycket goda tal- och skrivkunskaper i svenska och engelska. Du trivs bäst i en dynamisk organisation med ett högt tempo, där den ena dagen inte är den andra lik.

Meriterande:
- Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet inom personalfrågor, men det är inget krav.
- Det är mycket meriterande om du har minst 1 år av studier kvar efter praktiken, och är öppen för fortsatt extrajobb efter praktikperioden.

Arbetstiderna är förlagd till vardagar 8-17, med hänsyn till eventuellt studiearbete. Du kommer arbeta på vårt kontor i centrala Göteborg.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se

Referens

54818

Om företaget

StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag och är specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Vi har under det senaste året rekryterat 11 314 personer ut i jobb i Sverige, Norge och Danmark. Vårt rekryteringsnätverk består av 176 uppdragsorter, över 400 000 kandidater, över 2 500 kunder och över 13 800 beställare.

StudentConsulting startades 1997 som ett företag som gav studenter extrajobb, men är idag mycket mer än så. Vi arbetar med rekrytering och bemanning av studenter, akademiker och yrkesutbildade. Hos oss möter kandidaterna sina framtida arbetsgivare och arbetsgivare sina framtida medarbetare.

StudentConsulting har kollektivavtal med samtliga LO- och Akademikerförbund samt Unionen. Vi är medlem i Almega Bemanningsföretagen där vi är ett auktoriserat bemanningsföretag samt ett auktoriserat rekryteringsföretag.

Meet your future – Tillsammans med oss!

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till