Jobbet Personligt ombud har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Personligt ombud publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö
1 ansökan

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Personligt ombud är en kommungemensam verksamhet organiserad under funktionsstödsförvaltningen. Verksamhetens målgrupp är Malmöbor från 18 år som lever med en långvarig och omfattande psykisk funktionsnedsättning vilket medför väsentliga svårigheter inom viktiga livsområden. Personligt ombud utför ingen myndighetsutövning.

Malmö stad har 14 befattningar personliga ombud samt en sektionschef.

Arbetstid schemalagd normalarbetstid 08.00-16.30 med flextidsmodell.


Arbetsuppgifter

Tillsammans med, och på uppdrag av, klienten formuleras den enskildes behov och önskemål av vård, stöd och service inom viktiga livsområden. Det personliga ombudet bistår klienten i kontakterna med myndigheter och vårdgivare.

Stödet från personligt ombud kan handla om att den enskilde helt saknar eller har otillräckliga insatser, eller att den enskilde inte är nöjd med de insatser och stödåtgärder som finns att tillgå. Det kan också handla om att berörda myndigheter och vårdgivare inte samverkar i tillräcklig utsträckning för att den enskildes behov ska kunna bli tillgodosedda. Personligt ombud ska vara en hjälp till hjälpen, en lotsfunktion som stöttar genom att söka samhällsinformation och genom ett pedagogiskt förhållningssätt göra den begriplig.

I uppdraget ingår att identifiera brister i välfärdssystemet och att rapportera dessa. På så sätt bidrar personligt ombud till bättre livsvillkor för hela målgruppen. Som personligt ombud förmedlar du hopp och gör skillnad så att den enskilde ges bättre möjlighet att uppleva högre självständighet, bättre livskvalitet, möjlighet till återhämtning utifrån individuella förutsättningar och större delaktighet i samhället. När samarbetet mellan personligt ombud och klient fungerar väl leder det på sikt till ökad egenmakt. Personligt ombud ska inte göra sig oumbärliga utan istället verka för att gängse samhällsfunktioner tar vid och stödjer den enskilde vidare utifrån behov och önskemål.

I arbetet ingår att ta ansvar för verksamhetens helhet, t.ex. genom att informera om verksamheten och målgruppens livsvillkor.


Kvalifikationer

För att arbeta som personligt ombud i Malmö stad krävs högskoleutbildning motsvarande 3-årigt program inom det beteendevetenskapliga eller socialpedagogiska området, eller inom områden som vård och pedagogik. Undantag från kravet på utbildningsnivå kan göras om i övrigt lämplig sökande har högskoleutbildning specifikt inom funktionshinderområdet, t.ex. 2-årigt psykiatriskt omvårdnadsprogram.

Erfarenhet av att arbeta i en relationsskapande yrkesroll är ett krav. Att kunna skapa och behålla goda och konstruktiva relationer till klienter, närstående såväl som till olika samhällsaktörer är av största vikt. Önskvärt är individuellt vägledande, motiverande och stödjande arbetslivserfarenheter.

Viktiga egenskaper som krävs för yrkesrollen:
Ett mycket stort engagemang och vilja att medverka till att livsvillkoren förbättras för målgruppen. Lyhördhet, ödmjukhet och handlingskraft. Prestigelöshet, vidare ansvarstagande för att arbeta med sin egen personliga utveckling. Hög medvetenhet om hur maktbalans påverkar relationen mellan personligt ombud och klient och vilka krav det ställer på professionaliteten hos dig i din yrkesroll. Mycket god förmåga att söka olika typer av samhällsinformation och bidra till att klienten kommer närmare sina egna mål genom att göra medvetna och väl underbyggda val. God samarbetsförmåga och förmåga att sätta klientens behov främst. Då ändrade förutsättningar och behov hos klienter är vanligt förekommande krävs anpassningsbarhet och flexibilitet samt att kunna planera, strukturera och prioritera. Förmåga att ta stort eget ansvar men tar vid behov också initiativ till hjälp och samråd från kollegor och chef. Att dela med sig av kunskaper och erfarenheter samt bidra till ett gott arbetsklimat på arbetsplatsen är av största vikt.

Erfarenheter och kunskaper från olika kulturella och etniska sammanhang är önskvärda samt goda kunskaper i genusfrågor och HBTQ-frågor.
Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med missbruk.

Att kunna ta emot och förstå information samt att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska är ett krav.

Språkkunskaper i andra språk än svenska samt erfarenhet av att arbeta med missbruk, psykisk hälsa och ohälsa är meriterande.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Antal platser: 2

Ansökan
Ansök senast: 2018-07-27

Referensnummer: 177-18-141

Kontaktpersoner
  • Magdalena Nilsson
  • Sektionschef
  • 0709-478830

Fackliga företrädare
  • Kristina Ekholm
  • Vision
  • 040-344834
  • SSR-kansliet
  • 040-345114

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Rekryteringen görs löpande för att kunna ta ett snabbt beslut efter sista ansökningsdag – så vi ser gärna att du skickar dina ansökningshandlingar snarast om du är intresserad.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen.
Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen

Referens

177-18-141

Liknande jobb

Projektchef till BCA Entreprenad Malmö Xllnc advice recruitment AB
Entreprenadingenjör till växande bolag i Malmö Malmö Xllnc advice recruitment AB
Kalkylator/ entreprenadingenjör Malmö Xllnc advice recruitment AB
Frontend-utvecklare Malmö Xllnc advice recruitment AB
Legal Counsel to Alfa Laval Group Legal Lund Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Mätingenjör till PK Road Lund StudentConsulting
Sjuksköterska till KRA Malmö Malmö Stad
Omsorgspedagog till LSS-boende Malmö Malmö Stad
Ekonomiassistent till PEAB Ängelholm Academic Work
.Net-utvecklare åt produktutvecklingsföretag Lund Nigel Frank International
Säljare Elgiganten Phonehouse Väla Ödåkra Elgiganten AB
Säljare Elgiganten Phonehouse Hässleholm Elgiganten AB
Operating Manager - Driftansvarig Löddeköpinge Elgiganten AB
Kravanalytiker till Swedish Care System AB Staffanstorp StudentConsulting
WSP söker projektör till Helsingborg! Helsingborg Academic Work

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till