Jobbet Omsorgspedagog till LSS boende - PK1 har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Omsorgspedagog till LSS boende - PK1 publicerad av Malmö Stad

Jobbet utgår om 4 dagar
Full-Time
Malmö

ArbetsbeskrivningArbetsuppgifter

I din roll som omsorgspedagog ger du pedagogisk och vardagsnära handledning till dina kollegor i arbetet med brukarna utifrån LSS-lagen samt Malmö Stads LSS-plan och insatsen bostad med särskild service enligt 9 § 9 LSS.

I samråd med sektionschefen ansvarar du för att leda och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån målen i LSS.

Du ansvarar för att planera och genomföra samt följa upp/utvärdera det pedagogiska arbetet, och ger stöd och handledning till övrig personal i det praktiska pedagogiska arbetet med brukarna i deras vardag och i andra situationer där handledning behövs. Du ansvarar för att implementera de metoder som verksamheten ska använda i arbetet med brukarna, och initierar, driver och samordnar det pedagogiska förbättringsarbetet inom sektionen.

En av de centrala delarna i arbetet är att säkerställa att genomförandeplaner, individuella handlingsplaner samt övrig dokumentation baseras på LSS och evidensbaserade arbetsmetoder, håller hög kvalitet, är uppdaterade och förankrade inom resp. verksamhet samt efterföljs. Du har mycket kontakt och samarbete med brukarnas nätverk och andra interna och externa samarbetspartners. Du deltar i enhetens omsorgspedagognätverk och andra relevanta arbetsgrupper.

Du jobbar för att höja kompetensen inom personalgruppen så att evidensbaserade metoder och arbetssätt används i verksamheten. Du kvalitetssäkrar team/verksamhetsmöten och ansvarar för att dessa uppnår sitt syfte.

Schemalagd arbetsid förlagd måndag-fredag med varierande tider. Det kan förekomma att du arbetar även helg när det behövs utifrån uppdraget.Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig/pedagogisk inriktning eller motsvarande som vi bedömer likvärdig (minst treårig högskoleutbildning, 180 högskolepoäng).

Du har erfarenhet av arbete inom LSS-verksamhet och goda kunskaper om LSS-området och funktionsnedsättningar.

Du har kunskap och erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och motiverande samtal (MI).

Behoven och förutsättningarna ändras ofta, vilket kräver att du är flexibel, prestigelös och har en förmåga att kunna skifta perspektiv och hitta nya lösningar. Du behöver ha erfarenhet av att handleda både enskilda och grupper. Du får gärna ha erfarenhet av att leda andra. Du har en förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt, och du tar egna initiativ utifrån ditt uppdrag.

Du har en analytisk förmåga, ser till helheten, är utvecklingsinriktad och har ett professionellt förhållningssätt. Du behöver vidare vara strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann. Du har självklart god datorvana och erfarenhet av dokumentation.

Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Genom ditt engagemang och pedagogiska arbetssätt inspirerar och motiverar du brukare och kollegor.Om arbetsplatsen

Sektionen är en del av enhet 5 inom avdelningen LSS-bostäder. Den består av ett gruppboende och ett serviceboende lokaliserade på Lindängen resp. vid Folkets park i centrala Malmö. Vi jobbar för att stödja personer med funktionsvariation, främst inom autismspektrat.

I Funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2 400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-11-02 eller efter överenskommelse. Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

 För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Referens

20202055

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till