SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Nyexaminerad ingenjör med intresse för inbyggda system jobb i Göteborg på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Nyexaminerad ingenjör med intresse för inbyggda system på Academic Work

Nyexaminerad ingenjör med intresse för inbyggda system

Academic Work Göteborg, Västra Götalands län Heltid
Vill du fördjupa dig inom mjuk- och hårdvara som skapar framtidens fordonsteknik? Söker du en långsiktig tjänst hos en liten, stabil organisation där du jobbar med frihet under ansvar? Hos Fengco blir du en del av ett kompetent ingenjörsteam där medarbetarna jobbat länge tack vare sund företagskultur, humor och möjligheten att använda och lära sig ett brett sortiment av avancerade tekniska produkter. Här får du ständigt utvecklas inom problemlösning, teknik, support, sälj och kundkontakt. Varmt välkommen med din ansökan redan idag - vi tillämpar löpande urval.


Om tjänsten
Academic Work söker för Fengcos räkning en Application Engineer till kontoret på Östra Hamngatan tillsammans med 8 ingenjörskollegor. Fengco har kontor i Stockholm och Göteborg med 13 medarbetare. Företaget har vuxit till att bli en viktig spelare i fordonsbranschen genom att erbjuda hård- och mjukvara, kursverksamhet och konsultarbete inom modellbaserad utveckling och testning av inbyggda styrsystem. Det handlar bland annat om styrsystem för uppkopplade fordon, aktiva säkerhetssystem och elektriska och hybrida drivlinor. Idag jobbar kunderna allt mer med Machine Learning och finns inom Volvo, CEVT och Scania.

Fengco är återförsäljare till de marknadsledande leverantörerna dSPACE och MES (Model Enginering Solutions) och ställer sin kompetens till förfogande i alla delar av ett utvecklingsprojekt från kravframtagning, utveckling av prototyp, design till test och verifiering av ett färdigt styrsystem.

Introduktion till tjänsten

Under dina första sex månader på Fengco kommer fokus vara på inlärningsprocessen där du kombinerar interna utbildningar med praktisk tillämpning. Fengco är måna om att erbjuda dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll och förstå såväl fordonsbranschens utvecklingsprocess som de olika verktygen. Fengco välkomnar dig att delta i din egna inlärning och -utvecklingprocess och är lyhörda inför dina mål och intressen.

Du erbjuds:

* Gedigna internutbildningar som sker löpande i rollen
* Utlopp för din nyfikenhet kring fordon, programmering eller elektronik i kombination med intresset för kundrelationer
* Förtoende för ansvar av supportuppdrag från start som sedan succesivt ökar till större områden

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Fengco.

Arbetsuppgifter
Som Application Engineer är ditt uppdrag att anpassa och implementera verktygen åt kunder samt supportera dem och säljare internt i frågor kopplat till verktygen. Eftersom Fengco även erbjuder konsultation on-site innebär det nära samarbete med kunder i kortare konsultprojekt.

Du kommer till exempel:

* Bistå med expertkompetens inom Fengcos verktyg gentemot kunder
* Agera tekniskt stöd på införsäljningsmöten
* Närvara på kundbesök i samband med driftsättning
* Hålla utbildningar och demos i systemen hos kunderna
* Arbeta med testhantering och genomförande av tester (HIL)
* Ha löpande dialog med dSPACE kring utveckling av systemen

#

Kollegan Gabriel kommenterar

"Fengco är som den där studiegruppen som gjorde de svåraste inlämningarna roliga. I början kommer du att få en hel del internutbildning samtidigt som du bättre lär känna dina nya kollegor både i Stockholm och Göteborg. Visar du framfötterna kommer du snabbt få förtroende i ditt arbete och kan tidigt ta ansvar för egna åtaganden. Det bästa med att jobba på Fengco är att vara en del av ett kompetent, framgångsrikt och familjärt mindre team och slippa trögheten och den kalla byråkratin i de stora organisationerna där du bara är en i mängden."

Vi söker dig som

* Har en civilingenjörsexamen inom elektroteknik, mekatronik, teknisk fysik eller Data/IT
* Antingen är du påväg att ta examen/tagit examen nyligen, eller så har du något års relevant arbetslivserfarenhet efter din examen och vill vidareutvecklas i en ingenjörsroll mot fordonsindustrin
* Du måste ha ett genuint intresse och kunskaper inom teknik
* Du har goda programmeringskunskaper för att kunna läsa och tolka språk
* Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken används gentemot kunder, leverantörer och internt
* Viktigast är din vilja för att utvecklas i rollen successivt men framförallt tillsammans med Fengco på lång sikt

Stort fokus i denna rekryteringsprocess läggs vid dina personliga kompetenser. Som person har du en social framtoning, ett utmärkande driv och nyfikenhet av att ständigt vilja lära dig mer, vilket du tydligt demonstrerat under tid studietid. Du är en problemlösare som utmanas av ett djupgående analytiskt ingenjörstänk. Du kan samtidigt uppvisa ett flexibelt förhållningsätt, något som krävs i det nära arbetet med kunder. Du har en ödmjuk och prestigelös personlighet som ger utrymme för god kommunikation med både kollegor och kunder.

Vi söker dig som
Övrig information

* Enligt överenskommelse eller augusti 2022
* Placering: Östra Hamngatan 50
* Kontakt: [ Email address blocked ] .

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Information om företaget
För mer information om Fengco - klicka här! och för information kring Fengco's medarbetare - klicka här!
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15072542-SE