Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Nyexad Elektronikingenjör till Trimbles årliga rotationsprogram jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Nyexad Elektronikingenjör till Trimbles årliga rotationsprogram på Academic Work

Nyexad Elektronikingenjör till Trimbles årliga rotationsprogram

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
I rotationsprogrammet hos Trimble, som är världsledande inom tillverkning av högteknologiska elektrooptiska mätsystem, får du det bästa av två världar. Du roterar mellan olika avdelningar och fördjupar dig i företagets processer och produkter under ett års tid, för att sedan bli del av elektronikteamet på R&D. Här är chansen för dig som är intresserad av högteknologi att bli del av ett företag med stort fokus på utveckling och innovation.


Om tjänsten
"Det som jag trivs med i min roll är att kunna påverka hur man gör saker, hur vi kan utveckla våra instrument och vad man kan programmera. Att dessutom tydligt kunna se hur arbetet påverkar produkten och att kunna ta på den är riktigt spännande. Om det finns något jag undrar över, ja då sätter jag bara på mig labbrocken och tar trappan ner till produktionsavdelningen." - Hugo, Mjukvaruutvecklare inom inbyggda system på R&D-avdelningen

Trimble är ett globalt företag med över 11 000 anställda i mer än 40 länder runt om i världen. Med över 2 000 unika patent samt R&D i mer än 15 länder utvecklar Trimble teknologier för positionering, modellering, uppkoppling och dataanalys.
Trimble AB i Danderyd har ca 270 anställda som utvecklar och tillverkar högteknologiska elektro-optiska mätinstrument med hög precision som används inom bl. a. lantmäteri, byggkonstruktion, transport och logistik.

Till Trimbles rotationsprogram söker vi tre nyexaminerade ingenjörer; en elektronikingenjör, en Supplier Quality Engineer och en lantmätare som vill kickstarta sin karriär hos ett världsledande högteknologiskt företag där man får följa produkten hela vägen från idé till utveckling och produktion. Programmet är indelat i följande två moment. Medan du tillhör elektronikgruppen kommer du under rotationsprogrammet att få en:
* Introduktion till utvecklingsavdelningen: Du får sätta dig in i mjuk- och hårdvaruavdelningarna för en inblick i hur produkter tas fram och utvecklas på komponentnivå, främst inom Hårdvara

* Introduktion till produktionsavdelningen: Du sätter dig in i produktionsteknik och får följa produktens resa från varumottagningen, när den fortfarande består av separata delar som monteras ihop i produktionslinan för att sedan testas, valideras och programmeras för slutkund

Utöver detta kommer du även att ha kontakter med kunder och andra delar av Trimble, exempelvis genom interna utbildningar i den omfattning som pandemin tillåter. Klicka på videon nedan för att lära känna Trimble bättre. Är du intresserad av att höra mer om Rotationsprogrammet från tidigare års trainees, spola fram till 12 minuter i videon.


Arbetsuppgifter
Elektronikteamet tillhör R&D-avdelningen som består av ett 100-tal medarbetare med kompetens inom mjukvara, produktionsutveckling, elektronik, mekanik och optik. Det dagliga arbetet bedrivs i projektform där man jobbar med alla olika kompetenser i ett mindre team, men där man även har globala kontakter. Dina arbetsuppgifter kommer att fokusera på utveckling av hårdvara för mätinstrument. Vidare kommer du att arbeta med elektronikutveckling i inbyggda system för optiska mätinstrument och
kontrollenheter vilket innefattar:
* Digital elektronik för instrument inklusive processorer, minnen och integration med sensorer
* Elektronik, kablage och moduler för produktionsutrustningar
* Samarbete i tvärfunktionella projektteam med mjukvara, mekanik, optik och inköp
* Design, verifiering, integration och produktionssättning

I arbetet förekommer användning av verktyg och simuleringsprogram så som mätning med oscilloskop och användning av Altium, LTspice och Jira.
Vi söker dig som

* Har en akademisk utbildning inom elektroteknik, mekatronik, teknisk fysik, inbyggda system eller närliggande områden
* Har goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av hårdvaruutveckling och är bekant med simuleringsverktyg sedan tidigare.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi gärna att du som person har en god samarbetsförmåga då du ofta kommer att ingå i projektgrupper som kräver lyhördhet och kommunikation. Du är lösningsorienterad och gillar att utmana gamla sätt för att hitta nya, effektiva lösningar. Att vara ansvarstagande ligger i din natur, samt är du flexibel och öppen för förändring.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Januari 2022
* Omfattning: Heltid, tillsvidare
* Placering: Danderyd, Stockholm

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trimbles önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Information om företaget
Läs mer om Trimble här.
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15058289-SE