Jobbet Ny karriär som Systemutvecklare hos SEB, på endast 16 veckor! har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Ny karriär som Systemutvecklare hos SEB, på endast 16 veckor! publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Eskilstuna

Arbetsbeskrivning

Är programmering något som du alltid drömt om att arbeta med men inte riktigt vetat vart du ska börja? Eller är du intresserad av att skola om dig inom branschen? Nu har du chansen! SEB erbjuder nu dig, oavsett tidigare bakgrund, en chans att starta en ny karriär som systemutvecklare inom COBOL genom en 16 veckors utbildning. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet utan bara ha rätt inställning och intresse. Utbildningen har 10 platser, 8 i Stockholm och 2 i Eskilstuna, så gör testerna redan idag för att vara med och konkurrera om en plats!


Om tjänsten
IT på SEB är idag så pass centralt att de titulerar sig som ett IT-företag som har en banklicens. Mainframe är ett område som ligger till grund för hela bankverksamheten vilket gör området superviktigt för banken framåt. Därför vill de till våren ge chansen till 10 personer som kommer genomgå en utbildning på 16 veckor för att sedan bli deras nya systemutvecklare inom COBOL. Ni kommer bli nyckelspelare med framtidens kompetens inom området och tillhöra ett av SEB's utvecklingsteam. Utbildningen består av 12 veckors teori och fyra veckors projektarbete hos SEB. En plats på utbildningen är även lika med en tillsvidareanställning hos SEB med inledande provanställning från utbildningsstart.

Utbildningen är framtagen och anpassad för dig med rätt ambition, inställning och tillräckligt starkt intresse för att vilja starta en ny karriär inom systemutveckling. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom systemutveckling och programmering men vi kommer lägga stor vikt kring dina personliga kompetenser samt ditt intresse i denna rekryteringsprocess.

Arbetsuppgifter
Som Systemutvecklare inom COBOL kommer du arbeta i ett agilt team i nära samarbete med affären, där kundernas behov och önskemål är i fokus. SEB ambition är att du ska utveckla din kompetens inom bland annat analys, design, krav, test och programmering.

Vad kan du då förvänta dig i rollen som Systemutvecklare hos SEB?

• Utmanande och varierande arbetsuppgifter; du kommer få arbeta med alla utvecklingsprocessen olika delar som kravställning, design, programmering och testning varav ingen dag är den andra lik.
• Täta samarbeten; din vardag kommer vara fylld av samarbeten i from av dagliga stand up-möten, nära samarbete med teamkollegor och kontakt med intressenter inom organisationen.
• Lösa problem; att utveckla nya tjänster, effektivisera befintliga processer eller fixa buggar kräver alla någon form av problemlösning varav logik och förmåga att se helheten är viktiga förmågor hos Systemutvecklare.
• Ständigt lärande; tekniken utvecklas ständigt varav du som Systemutvecklare aldrig kommer bli fullärd, vilket enligt många är charmen med arbetet. Hos SEB kommer du få chansen att lära dig av de bästa och du har tillgång till en mängd inlärningsforum.

SEB strävar efter att ha en inkluderande kultur där du som anställd känner dig värderad, respekterad och involverad oavsett vem du är, vad du tror på eller var du kommer ifrån. Vill du bli en del av detta?

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• Är över 18 år och har svenskt medborgarskap
• Har ett starkt intresse och rätt inställning för att starta en karriär inom IT och systemutveckling
• Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt som skriftligt
• Har klarat samtliga tester som ingår i processen

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och för att klara av denna utbildning och kunna passa in i rollen som systemutvecklare hos SEB vill vi att du har stark uthållighet, hög problemlösningsförmåga, är ansvarstagande och kan samarbeta med de flesta typer av människor.

För att kunna vara med och konkurrera om en plats på utbildningen behöver du även klara av samtliga tester som ingår i rekryteringsprocessen. Testerna består av ett problemlösning- och personlighetstest. Du kommer även behöva genomföra en bakgrundskontroll. Genom att trycka på \'Ansök här på annan site\' så kommer du direkt till testerna.

Praktisk information

• Sista ansökningsdatum: 30/9
• Utbildningsstart: Januari 2021
• Placering efter utbildning: SEB kontor i Eskilstuna
• Kontaktinformation: Maila dina frågor till denna mail så svarar vi dig när rekryteringen startar igång i augusti
• Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av tester och två intervjuer. Sök genom att klicka på Ansök här på annan site och påbörja testerna genom att registrera dig med din mailadress. Efter att du fått mail om att du klarat testerna kommer du därefter att kunna skicka in din ansökan. Om du vill öka din chans för att få en plats på programmet rekommenderar vi dig att söka direkt då platserna kan fyllas innan rekryteringsdeadline.

Information om företaget
Läs mer om hur det är att arbeta på SEB här

Referens

15043916-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till