Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?
Na

Nu söker vi en handläggare till överförmyndarnämnden i Luleå och Boden. jobb i Luleå på StudentConsulting

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Nu söker vi en handläggare till överförmyndarnämnden i Luleå och Boden. på StudentConsulting

Nu söker vi en handläggare till överförmyndarnämnden i Luleå och Boden.

StudentConsulting Luleå, Norrbottens län Heltid
Är det en person som vill hjälpa andra? Är du strukturerad och trivs i administrativt arbete? Då har vi tjänsten för dig.

Information om uppdraget:

Överförmyndarverksamheterna i Boden och Luleå samverkar med varandra och delar verksamhetssystem. Kommunerna behöver förstärka sin bemanning och rekryterar nu en handläggare som ska arbeta för båda kommunerna där arbetet förutsätts genomföras på plats i såväl Boden som i Luleå.
Överförmyndarmyndigheten är en obligatorisk verksamhet inom kommunen som har till uppgift att vara tillsynsmyndighet över ställföreträdare dvs gode män, förvaltare och förmyndare.
Tillsynen ska garantera att vuxna personer med sjukdom, nedsatt hälsotillstånd eller liknade förhållande får sina ekonomiska, rättsliga och personliga intressen tillvaratagna. Överförmyndarnämndens tillsyn omfattar även förmyndares förvaltning av barns tillgångar.

Vi söker en kvalificerad handläggare som ingår i en arbetsgrupp men där du självständigt handlägger ärenden om god man, förvaltare och förmyndare enligt föräldrabalkens bestämmelser. Arbetet innefattar bland annat att:

•utöva tillsyn över ställföreträdare,
•granska redovisningar från ställföreträdare,
•sköta administrativa arbetsuppgifter tex registrering av handlingar, hantering av personakter mm,
•informera och utbilda inom verksamhetens område,
•samverka med andra myndigheter och förvaltningar,
•rekrytera och utbilda ställföreträdare,
•skriva ansökningar och yttranden till olika rättsinstanser,
•delta i förbättringsarbeten inom verksamheten, där stort fokus ligger på ytterligare digitalisering av verksamheten.

Detta är en direktrekrytering och du anställs av kommunen.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har lämplig universitet/högskoleutbildning inom juridik, rättsvetenskap, ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig eller har motsvarande kunskaper förvärvade genom arbete inom området. Har du erfarenhet av ärendehandläggning med myndighetsutövning är meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete med överförmyndarfrågor. Vi ser även väldigt positivt på om du jobbat med bedömningar av ekonomiska redovisningar inom annan organisation eller myndighet. Du är en person som är serviceinriktad och tycker om möten med andra människor samt har ett gott omdöme. Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan hantera högt tempo samtidigt som du är noggrann och kan prioritera. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt.
Kommunen erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. De strävar efter en jämn ålders- och könsfördelning och ser mångfald som en styrka, de välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Det är meriterande om du har kunskaper i de nationella minoritetsspråken finska, samiska och/eller meänkieli.

Facklig kontakt i Luleå är Vision, Maria Stridsman, e-post [Click Here to Email Your Resumé]
Facklig kontakt i Boden Vision, Eva Bergström e-post [Click Here to Email Your Resumé]

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 61119