Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Nordics Financial Controller jobb i Stockholm på Michael Page

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Nordics Financial Controller på Michael Page

Nordics Financial Controller

Michael Page Stockholm, Stockholms län Heltid

Financial Controller Nordics ansvarar för den finansiella kontrollen av den nordiska marknaden. Detta inkluderar alla periodiska (finansiella) rapporteringskrav till SST HQ, interna och externa revisionen och efterlevnads teman från den nordiska marknaden. Controller Nordics ansvarar för den omfattande uppsättningen kontroller som är utformade för att minska risken, förbättra riktigheten i företagets rapporterade finansiella resultat.

Information om kunden

För kunds räkning söker nu Michael Page Finance & Accounting en Nordics Financial Controller till Stockholm

Finansavdelningen på företaget fokuserar på att stödja, rapportera och kontrollera den nordiska marknaden, avseende all finansrelaterad verksamhet. Det är företagets gemensamma mål att tillhandahålla utmärkt kvalitet på produkter och tjänster till alla interna intressenter. Financial Controller Nordics rapporterar direkt till Finance Manager Nordics och till Corporate Control på HQ SST.

Financial Controller Nordics ansvarar för den finansiella kontrollen av den nordiska marknaden. Detta inkluderar alla periodiska (finansiella) rapporteringskrav till SST HQ, interna och externa revisionen och efterlevnads teman från den nordiska marknaden. Controller Nordics ansvarar för den omfattande uppsättningen kontroller som är utformade för att minska risken, förbättra riktigheten i företagets rapporterade finansiella resultat och se till att de rapporterade resultaten överensstämmer med allmänt accepterade redovisningsprinciper eller internationella finansiella rapporteringsstandarder.

Beskrivning

 • Månadsrapportering (BS, P&L, kassaflöde, grupprapporteringspaket etc.) enligt US GAAP och PepsiCo Accounting/Reporting standards (exakt, helt, i tid)
 • Se till att alla funktioner och processer överensstämmer med PepsiCos globala kontrollstandarder, PepsiCos policyer och rutiner
 • Leda projekt relaterade till finansiell kontroll, finansiell rapportering och skatt och samarbeta med verksamheten för att bedöma konsekvenser för processer och system som utlöses av affärsinitiativ
 • Årlig rapportering till lokala myndigheter för lagstadgade konton enligt lokal lag
 • Se till att organisationen förstår GCS: s behov och krav
 • Årlig lansering av överenskommen riskkontrollmatris och GCS -färdplan
 • Leda Norden genom företags- och externa revisioner
 • Se till att GL Accounting och alla underböcker är korrekta och att alla konton stämmer av
 • Årlig skattedeklaration samt eventuell skatterevision (direkt eller indirekt)
 • Var en praktisk ledare som är en funktionell expert i frågor som rör redovisning och finansiell rapportering som kommer att ge vägledning för marknadens olika avdelningar och säkerställa att policyn fungerar utmärkt
 • Sammanställa, analysera och övervaka företagets aktiviteter och resultat
 • Upprätthålla redovisningsförfaranden och system som är nödvändiga för att säkerställa att: (i) redovisningstransaktioner registreras i enlighet med USGAAP och företagets redovisningsprinciper, och (ii) rapportering av finansiell utveckling är korrekt och genomförd i tid. Proaktivt övervaka, tolka och vid behov sprida alla relevanta och lämpliga redovisningsfrågor
 • Se till att kontroller över finansiella rapporteringsprocesser finns på plats och utförs med högsta kvalitet
 • Överensstämmer med lokala, statliga och federala myndigheters rapporteringskrav och skatteanmälningar

För att lyckas i rollen behövs ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva dina projekt framåt självständigt. Du måste ha ett flexibelt förhållningssätt och trivas med att hantera många olika arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta i olika konstellationer och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Är du dessutom en positiv, prestigelös och serviceorienterad person, tror vi att du kommer trivas mycket bra hos oss!

I utbyte kommer du att få arbeta i ett glatt och öppenhjärtigt gäng med nära insyn i nya, spännande projekt och business cases. Initiativ och nya idéer uppmuntras och du erbjuds stora möjligheter att självständigt påverka och utforma din roll.

Sökandes profil

 • Professionell auktoriserad revisor (CPA)
 • Minst tio års erfarenhet med stark faktisk bakgrund inom området för kontroll, redovisning och finansiell rapportering, 3 år i en ledande ekonomisk ledarroll med förmåga att leda och utveckla ett team
 • Erfarenhet av ett ledande börsnoterat företag, stora internationella företag
 • Utmärkt kunskap om USGAAP och lokal GAAP -rapportering och efterlevnad
 • Stor affärsmannaskap och kommersiell medvetenhet
 • Mycket fokuserad, hands on, med stark uppmärksamhet på detaljer
 • Motståndskraftig och motiverad med en positiv "Can Do" -attityd
 • Kan arbeta i en dynamisk, utmanade och spännande miljö. Out of the box -tänkare, lagspelare och vilja att jobba hårt
 • Energisk, entusiastisk förmåga att hantera prioriteringar och kreativitet
 • Utmärkt kunskap om MS Office och finansiella system - erfarenhet av NetSuite och fördel
 • Engelska på modersmålsnivå
 • Kunskap och förmåga att analysera bokslut och ekonomisk och affärsmässig förståelse
 • Starka kommunikationskunskaper upp och ner

Du bör inneha en relevant utbildning (minst kandidatnivå inom ekonomi eller liknande) kombinerad med minst 10 års beprövad erfarenhet inom controlling, redovisning och finansiell rapportering. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du analytisk, innovativ och lösningsorienterad. Du besitter förmåga att på ett självständigt sätt översätta och omvandla relevant data till affärsinformation som kan användas för att driva och utmana operativt beslutsfattande.

För att lyckas i rollen har du har god erfarenhet av redovisning och controlling.

Jobberbjudande

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2020-09-06, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Michael Page Finance & Accouting, ansökan sker via www.michaelpage.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Gyllendahl på +46 73-074 86 26,

Michael Page är en av de globalt ledande aktörerna inom rekrytering av kvalificerade specialister och chefer för både permanenta, temporära och interima uppdrag. I över 45 år har vi hjälpt både kunder och kandidater att växa genom att erbjuda kvalitativa tjänster och har varit drivande i utvecklingen av standarden inom specialistrekrytering. Vi har nu 156 kontor i 36 länder runt om i världen.

Michael Page som är en del av PageGroup har byggt upp ett brett nätverk, både lokalt och internationellt, genom ständig kontakt med yrkesverksamma inom våra specialistområden. Dessa kontakter tillsammans med innovativa metoder för att hitta nya talanger utmärker oss från andra rekryteringsföretag. För att kunna garantera en effektiv rekryteringsprocess försöker vi alltid förstå våra kunders organisation, kultur och speciella behov samt ha djup kunskap om de aktuella förhållandena på arbetsmarknaden.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: JN -092021-3598879