Jobbet Naturvetare med inriktning mot ämnens fördelning och omvandling i miljön har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Naturvetare med inriktning mot ämnens fördelning och omvandling i miljön publicerad av Kemikalieinspektionen

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet med cirka 280 medarbetare. Vi sitter i lokaler belägna i centrala Sundbyberg. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete, både på nationell och internationell nivå. Produktion och användning av kemikalier kan orsaka hälso- och miljöproblem. Därför har Kemikalieinspektionen i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. I det arbetet behöver vi dig som vill vara med och bidra till en mer hållbar utveckling.

Avdelningen Utveckling av lagstiftning och andra styrmedel utvecklar strategier, kemikalieregler och andra styrmedel inom KemIs ansvarsområde såväl nationellt, inom EU som internationellt. Avdelningen ansvarar också för miljömålsarbetet och internationellt utvecklingsarbete.

Tjänsten är placerad på enheten för Ämnesutvärdering där vi bland annat arbetar för en hållbar användning av bekämpningsmedel inom EU. Vi bidrar till det genom riskbedömning av verksamma ämnen eller organismer i växtskyddsmedel samt biocider. Vi granskar information från sökande företag och lämnar förslag på beslut om godkännande/ icke godkännande samt harmoniserad klassificering för det verksamma ämnet. Enheten arbetar också med att öka kunskapen om kemikaliers egenskaper och användning genom ämnesutvärdering inom ramen för Reach.Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med riskbedömning av bekämpningsmedel på EU-nivå. Det innebär att granska, bedöma och sammanfatta naturvetenskaplig dokumentation om verksamma ämnens fördelning och omvandling i miljön samt eventuella risker vid användning. Det ingår att skriva riskbedömningsrapporter och klassificeringsförslag som utgör underlag i olika EU-processer. I arbetet ingår även att följa med i och bidra till utveckling av lagstiftning, vägledning och andra strategiska frågor på området, samt att granska andra länders riskbedömningsrapporter och delta i expertmöten.

Arbetet sker i projektform och i samarbete med sökande företag och berörda myndigheter inom Sverige och EU. Arbetet inkluderar också projektledarskap.Kvalifikationer

Du ska ha naturvetenskaplig eller teknisk högskoleexamen och kunskap om ämnens fördelning och omvandling i miljön. Vi ser gärna att du har erfarenhet av forskning eller av annat relevant och självständigt arbete som vi betraktar som likvärdigt, till exempel miljöexponering och miljöriskbedömning av kemikalier. Kunskap om modellering av kemikaliers rörlighet och nedbrytning i miljön är också önskvärt.

Du är väl förtrogen med att läsa, granska, analysera, sammanfatta och presentera naturvetenskaplig information och du uttrycker dig väl, både muntligt och skriftligt, på engelska och svenska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, vilket innebär att du som person är konstruktiv, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du arbetar strukturerat och är flexibel när det behövs. Du är initiativtagande och självständig samtidigt som du är bra på att samarbeta och bygga relationer med kollegor både inom och utanför din enhet.Anställningens omfattning

Tillträde: Så snart som möjligt.
Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning.


Ansökan

Referensnummer: Diarienummer: H20-07652Lön

Månadslön. Individuell lönesättning.Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.Generell information

Sista ansökningsdag 2020-09-22 Arbetsplats Stockholms län Kommun Sundbyberg Yrkeskategori Miljökemist Anställningsform Tillsvidareanställning Omfattning Heltid Antal tjänster 1 Kontaktperson Katarina Lundberg Enhetschef 08-519 41 166 katarina.lundberg@kemi.se
Fackliga företrädare Mattias Carlsson-Feng ST representant 08-519 41 187 mattias.carlsson-feng@kemi.se Helena Dorfh SACO representant 08 519 41 194 Helena.Dorfh@kemi.se


Referens

H20-07652

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till