Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Nätverksspecialist till SOC funktionen på Praktikertjänst jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Nätverksspecialist till SOC funktionen på Praktikertjänst på Poolia

Nätverksspecialist till SOC funktionen på Praktikertjänst

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Du har specialiserat dig inom nätverk med särskild kunskap i driftstjänster och brandväggar och vill ha en betydande roll i det team som ska bygga upp SOC-funktionen på Praktikertjänst.

Vi är i uppbyggnadsfasen av ett SOC-team och söker kompetenser inom områdena Nätverk, Office 365 och Azure.

Praktikertjänst verkar inom vårdbranschen som ur ett IT-säkerhetsperspektiv är både utmanande och spännande. Vår IT-miljö är komplex och vi är mitt i en resa från en on-prem miljö till molnet. Vi är också i en utvecklingsfas då våra samtliga verksamheter runt om i landet implementeras i vår koncerngemensamma IT.

Som Nätverksspecialist deltar du i vårt säkerhetsforum, vilket leds av CISO. IT-organisationen består av ca 25 personer inom driften, ca 20 personer inom utveckling och ca 15 personer inom portfölj- och systemförvaltning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Du utgör en viktig del av det framtida SOC-teamet på Praktikertjänst och är i högsta grad med och utvecklar och påverkar hur funktionerna/rollerna ska hanteras i framtiden.

För oss är det viktigt att du har kommit i kontakt med compliance- och IT-säkerhetsfrågor utifrån nätverk för att kunna bidra till det generella IT-säkerhetsarbetet i verksamheten tillsammans med övriga i SOC-funktionen. IT på Praktikertjänst går mer mot att vara en beställarorganisation än en utförarorganisation. Det innebär att du själv är med och påverkar hur dina arbetsuppgifter ska utvecklas och förändras.

Du kommer att axla rollen som rådgivare och beställare. Vilket innebär arbetsuppgifter som kravställning och uppföljning samt visst operativt arbete gällande driftstjänster, brandväggar, DNS, LAN, VPN, Wifi och lastbalansering. Du hanterar även arkitekturen av vårt nätverk och infrastruktur genom förvaltning av siter där vi levererar helhetslösningar till våra mottagningar. Rollen innebär även utveckling av vår koncerngemensamma nätverksstruktur.

Andra arbetsuppgifter kan vara;

-Certifikats- och domänhantering
-Förvaltning av IP-planer
-Viss övervakning
-Samarbete/samordning med regionernas nätverkslösningar
-Ansvara för rutiner och dokumentation kring nätverksområdet

Du är inte ensam och i SOC-teamet har ni gemensamt ansvara för det löpande proaktiva säkerhetsarbetet inom IT och att stödja verksamheten med incidenthantering.

Gemensamma arbetsuppgifter inom teamet innebär även att;

-Ingå i Praktikertjänsts säkerhetsforum
-Prioritera, driva och utföra åtgärder vid revisioner, utredningar, pen-tester mm.
-Utföra riskanalyser och konsekvensbedömningar samt genomföra informationssäkerhetsanalyser
-Följa upp och vid behov upprätta rutiner, handlingsplaner mm.
-Kravställning, uppföljning och styrning av IT-säkerhetsåtgärder hos leverantörer
-Compliance-arbete (regel- och kravefterlevnad)
-Omvärldsbevakning
-Kompetensspridning inom teamet

Vem är du?
Du vill ha frihet men inte känna dig ensam och är bekväm med att arbeta självständigt och ta ansvar. Samtidigt har vi ett tätt samarbete i gruppen och du uppskattar att ha kollegor nära för att både kunna ge och få råd. Att arbeta riskbaserat är en självklarhet för dig och att ha en förståelse för det inom ditt område då du kommer att agera stöd i dessa frågor. Du tycker om att analysera komplexa frågor och tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt.

Det är viktigt att du har erfarenhet av;

-Brandväggar
-DNS
-LAN
-VPN
-Wifi
-Erfarenhet av Hälso-och sjukvårdsområdet är meriterande

Om verksamheten
Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 6?700. Mer information; www.ptj.se.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 59828