Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Nämndsekreterare till Trafikkontoret jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Nämndsekreterare till Trafikkontoret på Academic Work

Nämndsekreterare till Trafikkontoret

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
Stockholm växer som aldrig förr och deras ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm genom rollen som Nämndsekreterare.
Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. I denna roll får du möjlighet att förvärva meriterande erfarenhet inom offentlig myndighet och knyta värdefulla kontakter för framtiden - samtidigt som du bidrar till Stockholms Stads fortsatta utveckling!


Om tjänsten
Trafikkontorets nämndsekretariat en administrerar fem tekniska nämnder i Stockholms stad; exploateringsnämnden, fastighetsnämnden, stadsbyggnadsnämnden, miljö- och hälsoskyddsnämnden och trafiknämnden samt nämndernas råd för funktionshinderfrågor. På trafikkontorets nämndsekretariat
arbetar fyra nämndsekreterare och en administratör och vi söker nu en kollega på heltid då en av medarbetarna går vidare i karriären. Du komemr att få en mycket gedigen introduktion samt möjligheten att söka tjänsten när den utlyses.

Du kommer att bli anställd hos Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikkontoret.

Arbetsuppgifter
Du är huvudansvarig för förarbete, under- och efterarbete för någon eller några av deras nämnder och något av deras råd för funktionshinderfrågor. Du är även övergripande involverad i all administration då de arbetar för att alla ska kunna gå in för varandra i allt arbete de utför på nämndsekretariatet. Detta är också
ett sätt för dem att lära sig av varandra och för att få en förståelse för hur olika nämnder fungerar. Du kommer således att förvärva mycket meriterande kunskap inför framtiden!

En dag på jobbet kan se lite olika ut beroende på var i nämndprocessen din nämnd eller ditt råd befinner sig just nu. Det är det som styr din huvuduppgift för dagen. Du kommer exempelvis:

* Ge service till såväl kollegor som politiker, allmänhet och media
och under dagen är du tillgänglig för frågor både via telefon, e-post och från kollegor som kommer förbi.
* Ta fram föredragningslistor eller skicka ut möteshandlingar utifrån deadline. Allt sker enligt tidplaner så det är viktigt för dig att ha en mycket god administrativ och koordinerande förmåga.
* Delta i nämndsammanträden en gång i månaden (men det finns möjlighet att delta i flera!). På eftermiddagen/kvällen arbetar du med att anmäla politikerna till stadshusreceptionen, kontrollera justeringsdatum med ordföranden och vice ordföranden, ta emot politiska texter och förbereda protokollet. Under sammanträdet för du anteckningar och stöttar nämndordföranden i formaliafrågor. Efter sammanträdet går du tillbaka till ditt kontor för att skriva ett sammandrag av de beslut som fattats under mötet.

Arbetet kan upplevas repetativt då alla uppgifter måste följa uppsatta rutiner och regelverk. Därför är det viktigt att du trivs i en sådan roll.
Vi söker dig som
Har högskoleutbildning inom t.ex. statsvetenskap, förvaltningskunskap eller juridik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet

Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Har god systemvana

* Har administrativ erfarenhet från yrkeslivet

 
Meriterande erfarenhet
* Vana av att arbeta i Public 360 eller Platina (e-Dok) ärendehanteringssystem
* Erfarenhet av att hantera frågor rörande offentlighet och sekretess (tex från myndighet eller bankvärlden)

Som person är du:

Noggrann

Strukturerad

Serviceinriktad

* Tålmodig när det kommer till repetativt arbete

Övrig information

* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid fram till årsskiftet (men det finns möjlighet att söka den fasta tjänsten)
* Placering: Tekniska Nämndhuset på Kungsholmen/distans
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Information om företaget
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15060123-SE