Jobbet Museichef till Järnvägens Museum i Ängelholm har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Museichef till Järnvägens Museum i Ängelholm publicerad av Randstad AB

Jobbet utgår om 3 dagar
Heltidsanställd
Ängelholm

Arbetsbeskrivning

Har du ett stort intresse för järnvägens roll i kultur- och teknikhistorien? Järnvägens Museum i Ängelholms kommun söker en Museichef! Är du en entusiastisk och nytänkande ledare med förmågan att omvandla idé till handling? Då kan detta vara din nya utmaning!

Arbetsbeskrivning:
Järnvägens Museum är välplacerat vid Kronoskogen, mellan staden och havet och grundades 1998 i Banverkets regi. Sedan 2012 drivs museet av Ängelholms kommun. I rollen som museichef är du ansvarig för att leda, driva och utveckla verksamheten mot uppsatta mål och i enlighet med museilagen. Med välbesökta utställningar, evenemang och ångtågskörningar har museet en betydande del i Ängelholms breda kulturutbud. Museet har flera stimulerande utmaningar framför sig där du tar en aktiv roll i Ängelholms näringsliv och arbetar för en ökad förståelse för museets ekonomiska och sociala betydelse som publikmagnet för kommunen. Tillsammans med ett dedikerat team om 7 medarbetade arbetar du strategiskt för att lyfta verksamheten till nästa nivå.

Järnvägens Museum är organiserat under huvuduppdrag Samhälle och du ingår i Kultur och stads ledningsgrupp tillsammans med enhetscheferna för Bibliotek, Bad, idrott och friluftliv, Fritid i generationer, Allmänkultur och Stadsmiljö. Din närmsta chef är verksamhetschef för Kultur och stad. Museet har en frekvent visningsverksamhet med skolan och föreningslivet som viktiga mottagare. Det årliga besökarantalet ligger kring 40 000.

Kvalifikationer:
För att vara framgångsrik i rollen kräver vi att du har:

  • Akademisk examen inom kulturarvsområdet eller annan adekvat akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Dokumenterad chefserfarenhet med personal- och ekonomiansvar
  • Praktisk erfarenhet från museiarbete eller annat relaterat arbete så som utställningsproduktion
  • God insikt i kommunal verksamhet, LOU och sponsring
  • Brett kontaktnät i branschen är mycket meriterande liksom erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig förvaltning samt samverkan med närings- och föreningsliv
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Kunskap i övriga språk är meriterande
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är trygg i ledarrollen. Du är lyhörd och har en fallenhet för att bygga starka team, har en god förmåga att kommunicera och nå fram till såväl medarbetare och politiker som till allmänheten. Ditt arbetssätt präglas av god struktur och du organiserar ditt och arbetslagets arbete på ett effektivt sätt.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: Välkommen med din ansökan via Randstads rekryteringssystem senast 2018-11-18. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I den här rekryteringen samarbetar Ängelholms kommun med Randstad. Kontaktperson är Mikaela Hutzelmann 0768-554059 mikaela.hutzelmann@randstad.se

Om Ängelholms kommun:
Ängelholm är landets första agila kommun! Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

Referens

201179624

Liknande jobb

Quality Manager sökes till Medac Malmö Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Advokatfirman Lindahl söker Receptionist Malmö Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Ekonomisassistent sökes till GlasLindberg Malmö Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Sjuksköterska till Humana Vittsjö Hässleholm Humana AB

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till