Jobbet Mjukvaruutvecklare till UMS Skeldar - var med och ta fram framtidens teknik! har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Mjukvaruutvecklare till UMS Skeldar - var med och ta fram framtidens teknik! publicerad av Academic Work

Sista ansökningsdag
Heltid
Linköping
1 ansökan

Arbetsbeskrivning

Har du jobbat några år som systemutvecklare men känner att det är dags för en ny utmaning? Är du prestigelös och drivs av att få arbeta med framtidens teknik tillsammans med ett sammansvetsat team? Då kan du vara rätt person för UMS Skeldar som nu befinner sig i en spännande fas med att öka tempot i utvecklingen och produktionen av UAS-plattformen Skeldar V-200 för den militära och civila marknaden världen över. Nu finns chansen att få vara en del av deras expansionsresa som mjukvaruutvecklare, ansök idag!

Academic Work söker tillsammans med UMS Skeldar en mjukvaruutvecklare till deras utvecklingsteam. Här får du möjligheten att arbeta med avancerad och ny teknik i ett företag som värdesätter god teamkänsla och eget ansvar. I den här rollen kommer du att ha ett helhetsperspektiv där du arbetar med utveckling och underhåll av UAS-system.

UMS Skeldar är ett Joint Venture mellan UMS AERO Group och Saab. UMS Skeldar bildades 2016 och är ett högkvalificerat företag med alla funktioner som krävs för att utveckla och leverera kompletta UAS-system. De är nu i en mycket expansiv fas där visionen är att tillhandahålla avancerade lösningar för obemannade helikoptersystem för att möta komplexa utmaningar på dagens marknad.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos UMS Skeldar.

Kandidatprofil

I denna roll kommer du arbeta med utveckling av både farkost och markstationen som de obemannade helikoptrarna opereras ifrån. Du kommer vara med och driva utvecklingen av systemen framåt men samtidigt arbeta med underhåll, felsökning och debugging. Du som är van vid hårdvarunära mjukvaruutveckling kommer snabbt kunna komma in i rollen samtidigt som du här får arbeta med hela kedjan där du utvecklar, testar och dokumenterar på egen hand. En stor del i rollen är att utveckla och underhålla de drivrutiner UMS Skeldar använder för at få datorn i helikoptern att prata med andra apparater såsom GPS-mottagare, länksystem och transponder. Rollen är bred och varierande och det kommer därför finnas möjlighet att påverka hur rollen utvecklas med tiden. Dessutom har du hangaren vägg i vägg så att du lätt kan prata med installatörer och flygprovare om hur de system du utvecklar ska installerar, konfigureras och användas.

En vanlig arbetsdag kan till exempel bestå av dessa moment:

* Skriva modultest för koden som utgör styrsystemet i Skeldar och utföra och rapportera systemtest i företagets avionikrigg.
* Uppdatera en simulatormodell för en av apparaterna i helikoptern.
* Läsa en protokollspecifikation från en apparatleverantör och implementera en drivrutin för att prata med apparaten ifråga.
* Delta i ett planeringsmöte för att estimera tidsåtgången för att integrera en ny apparat i systemet.
* Felsöka en mjukvarukrasch på målplattformen.

Tjänsten passar dig som värdesätter hög kvalité, det är självklart för dig att testa din kod, att alltid ta kompileringsvarningar på allvar och att se och åtgärda kvalitets- och dokumentationsbrister så fort du ser dem. Du som också har en förmåga att se användar- och säkerhetsperspektivet på det du utvecklar kommer trivas bra i rollen samtidigt som du får använding av din kreativitet och innovation. Här får du även goda möjligheter att vara med och påverka i en mindre verksamhet men med höga ambitioner. Du som drivs av att få ta mycket eget ansvar där du ständigt får utmana dig själv samtidigt som du tar del av ett starkt teamfokus kommer passa perfekt i denna roll!

* Har högskole-/civilingenjörsexamen inom relevant område.
* Har goda kunskaper och erfarenhet av programmering i C++. Har du även kunskaper i Java, C# och/eller Python så är det ett plus.
* Har mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Svenska ses som meriterande då det underlättar kommunikation både internt och externt.

Som person har du en god problemlösande förmåga med ett sinne för detaljer och hög kvalité i din kod. Du kommer gärna med nya lösningar samt vågar testa nya idéer samtidigt som du tar ett stort ansvar både för ditt eget arbete och för verksamheten i stort. Utöver detta ser vi att du är mycket samarbetsvillig och tycker att det är roligt att arbeta i team samt bidrar till detta genom en mycket positiv attityd. Utvecklingsteamet har även en förkärlek till att cykla till och från jobbet, så självklart är det ett plus om du hänger på där :)

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Omgående med hänsyn till ev. uppsägningstid.
* Omfattning: Heltid, tillsvidare.
* Placering: Linköping.
* UMS Skeldar utför en registerkontroll innan anställning.
* Kontaktuppgifter: Frida Andersson, 013-470 96 09.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.seunder kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Referens

15004133-SE

Liknande jobb

Teknisk del-projektledare Finspång Unik Resurs
Systemtekniker Kisa Unik Resurs
LAGERMEDARBETARE TILL ALMROTHS! Norrköping Academic Work
Arbeta heltid på lager i Norrköping! Norrköping StudentConsulting
Fältsäljare till We Agree AB sökes! Linköping StudentConsulting
Fältsäljare till We Agree AB sökes! Norrköping StudentConsulting
Enhetschef Linköping Unik Resurs
Konsulter inom test Linköping Combitech
Underhållstekniker Linköping SAAB
Kontrollant - Retail Knowledge,Linköping Linköping Retail Knowledge
Underhållsreparatör Hallsberg Volvo Group
AML ADVISOR TILL PERSONAL BANKING Linköping Academic Work
C# utvecklare sökes! Linköping Framtiden

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till