Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Mjukvaruutvecklare Audio New Business job in Lund at Axis Communications

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Mjukvaruutvecklare Audio New Business på Axis Communications

Mjukvaruutvecklare Audio New Business

Axis Communications Lund, Skåne län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Vill du bli en del av vårt nyfikna och kvalificerade team och utveckla Axis kommande produktsuccéer? Till vårt Audio firmware-team på New Business R&D söker vi dig som brinner för att utveckla nya produkter och lösningar, från koncept till lansering, tillsammans med kreativa och engagerade kollegor.

Vårt New Business Team

New Business är ett företag inom företaget, en unik grupp som fokuserar på produktområden utanför men angränsande till Network Video. Vi har en stark sammanhållning och hög grad av hjälpa varandra-mentalitet. Att vara en fristående avdelning i den lite mindre skalan gör det möjligt för oss att ta snabba beslut och att välja teknik och arbetssätt som är optimalt för oss. Teamets ambition är att så mycket som möjligt dra nytta av Axis kompetens, utveckling och teknikkomponenter, vilket kräver ett flexibelt och öppet samarbete med stora delar av Axis. Kombinationen fristående team och tillgång till kompetens och tekniska framsteg på Axis ger styrka och dynamik.

Vad kommer du att jobba med
Just nu söker vi dig som är ljudintresserad och vill jobba med hårdvarunära utveckling, alternativt bred firmware-utveckling.
Oberoende av var i stacken du vill jobba tror vi att du kommer att hitta utmanande uppgifter hos oss!
Vårt team utvecklar Linuxbaserad mjukvara för Axis högtalarprodukter och system, från hårdvarunära drivare till userspace-applikationer.

I mjukvaran hanterar vi bland annat nätverksströmning, ljudbehandling och kvalitet, konfiguration av högtalarsystem, schemaläggning av ljudströmmar m.m. Vi utvecklar främst i C i Linux-miljö men även modernare programspråk som Rust. Vi jobbar gärna med open-source komponenter och öppna standarder, såsom Gstreamer, RTP och MQTT.


Rollens fokus är att tillsammans med de andra i teamet designa, implementera och kvalitetssäkra mjukvaran i våra produkter men också vara med och påverka teknikval, hur vi arbetar och bidra till nya produktidéer och funktionalitet. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor inom elektronik- och mekanikkonstruktion och vår kvalitetsavdelning och också med produktledningen. Du kommer med andra ord att i högsta grad vara med och påverka slutprodukten på många olika plan.

Vid ett första möte tar vi gärna en diskussion angående var du kommer att trivas bäst och både bidra och utvecklas mest.

Vem är du
Som utvecklare på New Business förväntar vi oss att du har ett genuint intresse för nya tekniker och att du inte är rädd för att lära dig nya saker.

Du måste också ha en stark drivkraft att komma i mål. Du brinner för goda, moderna tekniska lösningar men du kan samtidigt balansera det med behovet av att komma till avslut och leverera inkrementellt.

Som person trivs du absolut bäst av att få arbeta i grupp i tätt samarbete med andra duktiga utvecklare. Du är både vetgirig och prestigelös. Ditt självförtroende är gott men du inser samtidigt att det alltid finns mycket kvar att lära.

Vi ser gärna att du är intresserad av och har erfarenhet av bred firmware-utveckling från API för klienter till hårdvarunära implementation. Du känner dig bekväm med att utveckla i C i en Linux-miljö. Vi söker både erfarna såväl som nyutexaminerade utvecklare med högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet utav:

  • Git och Yocto/BitBake som verktyg
  • Rust
  • UNIX shell
  • Gstreamer, ALSA och audio codecs
  • Allmänt ljudintresse/tidigare jobbat med ljud
  • Grafiska bibliotek för Linux som exempelvis QT, LVGL, Skia etc

Vi söker erfarna utvecklare med högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område.

Hur är det att jobba med oss?
Öppenhet pratas det om i många företag men på Axis är det en del av våra kärnvärden. Vår största tillgång är förmågan att samarbeta. Vi vet att bra idéer kan komma närsomhelst och varsomhelst och därför uppmuntrar vi alla att bidra och vara innovativa. Är du en person som gillar att vara med där det händer, göra skillnad och bidra till att putta vår värld en bit i en positiv riktning så kommer du att känna dig hemma hos oss. Vi jobbar hela tiden aktivt med vår kultur där laganda, lika möjligheter för alla och att ha roligt är centrala delar.

Innovation som genomsyrar en hel organisation blir mer och mer viktigt för att företag skall vara och förbli konkurrenskraftiga även i ett globalt perspektiv. New Business på Axis har därför ökat vårt fokus här, bl a med utbildning för alla anställda om vad innovation innebär och hur vi bäst innoverar, samt labb- och innovationsdagar regelbundet under året för att uppmuntra kreativitet och möjlighet att realisera egna tankar och idéer.

Du ska gilla att jobba hos oss och därför erbjuder vi förmåner såsom flexibel arbetstid, morgonfika varje dag, fredagskaka, bonusprogram, friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och tjänstecykel för att nämna några.


Redo att skicka in ansökan?
På Axis vet vi fördelarna med att vara olika. En blandad personalstyrka skapar en bättre arbetsmiljö och lägger grunden för den kreativitet som är en förutsättning för vår framgång. Vill du växa med oss? Vi ser fram emot din ansökan!

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Duja El-Khamisi på 046 46 272 3502

Vi granskar ansökningar kontinuerligt så vänta inte med att skicka in din ansökan!

 

Rekommenderade jobb

Mjukvaruutvecklare Audio New Business
Axis Communications Lund Heltid
Kundkoordinator till Saps i Malmö!
Uniflex Skåne län - Malmö Heltidsanställd
Ej angett
Redovisningsekonom till Höganäs
Randstad AB Skåne län - Höganäs Deltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: R-117102